Tummasta vaaleaan -mutsin muodonmuutos!

Teksti

20160412_105229

Minäkuvakriisin ollessa pahimmillaan, värjäsin hiukseni vaaleiksi. Halusin näyttää suomalaiselta. Olin silloin 18 vuotias. Täynnä globaalia minua. Kunhan näyttäisin globaalin Suomalaiselta. Pieleen meni. Omintakeinen vetyperoksidikäsittely sai aikaan vain painajaisia. Se oli totaalinen muodonmuutos se.

Muodonmuutoksen sai aikaan myös Lahden Naps kampaamon Jani. Tälläkertaa ei pyritty veren perintötekijöiden vaihtamiseen. Sensijaan virttynyt kotiäitityyli sai kyytiä ja teini-iän jälkeen rauhaan jätetty sekä kaavoihin kangistettu tukkahius koki lempeän mutta armottoman kohtalon. Paluun nykyaikaan.

20160412_112101 (1)

Luulin, että hiukseni katkeavat käsiin ensimmäisestä kamman sivalluksesta vaalennuksen jälkeen, mutta rauhallisen huilumusiikin soidessa, Olaplexin vaikuttaessa latvoissani, mieleni oli rauhallinen. Olin lukenut tuosta ihmeaineesta eikä hypetys ole ollut turhaa. Vaalennus ei pilannut hiuksiani. Päinvastoin.

Kampaajalla oli hiuksiini vapaat kädet. Olen vaikuttunut. Minua hieman pelotti mitä tapahtuu kun jollakin on vapaat kädet johonkin niinkin henkilökohtaiseen kuin hiukset. Minä en ole kiintynyt milloinkaan kampaajiin. En ole koskaan palannut saman luokse, vaikken olekaan ollut tuloksiin pettynyt. Nyt sanon vain, että olen viimeinkin löytänyt hiuskotini.

Kampaajalta kampaajalle pomppimiseen ei ole paluuta, eikä liioin tasaisen tylsään mattamustaankaan. Olen ollut siinä uskossa, että tumman hiuksen värjäys on sudenkuoppa jonka pohjalle jää makaamaan kuolleiden vaaleiden kutrien viereen. Nyt, kun luuloni ovat harhaksi todistettuja, tunnen hiusteni olevan elossa. Käsittelystä on aikaa 2 viikkoa, ja yhä edelleen aamuisin kun katson peiliin, on ensimmäinen ajatus ”Ihanan raikasvärinen tukka! Onko se minun?”

IMG_0266

Elintapoja on muutettava myös hiusten osalta. Sanottakoon, että kaikki lähtee yksinkertaisista asioista. Hiuslakkaa ei saa käyttää suoristusraudan kanssa lämpösuojana. Ei, vaikka kuinka suoristusaine olisi loppu tai hidaskäyttöinen. Sellaisen asian tunnustaminen voi saada häpeän kyyneleet kirpoamaan silmistään. Onneksi ammattitaitoinen kampaaja osaa suhtautua tunnustuksiin kipeän asian vaatimalla tavalla. Terävällä kritiikillä ja moisen touhun ehdottomalla kieltämisellä.

Napsin instasta voi käydä katselemassa lisää ihania luomuksia @napslahti, unohtamatta tietenkään facebooksivuja NapsLahti

naps

Hiukset ja meikki Naps/Jani

 

Kommentit

11 kommenttia
Avatar

Vau ja kerran vielä Vau ☺ aivan mahtavat ovat hiuksesi

Avatar

Siis vau!! Tosi upee!

Jasmin

😀 kiitti, mä tykkään kans

Avatar

Upeat hiukset! Näytät muutenkin tosi hyvältä ja onnelliselta 🙂

Jasmin

Kiitos <3

Avatar

Wow! Näytät upealta! 🙂 itekin yritän vaalentamalla saada hiuksiin eroa mutta omat hiukset on nii surkeassa kunnossa että pitää tosi hitaalla temmolla ://

Jasmin

Kiitti <3 Toi olaplex kyllä autto huimasti, ihan eri tulos kuin ilman sitä aikoinaan. Tosin 10 vuodessa on varmaan aineet muutenkin kehittyneet 😀
Toivottavasti saat vaalennettua hitaasti mutta varmasti 🙂 Sulle kyllä sopii sairaan hyvin se tummakin!

Avatar

Näytät upealta! 🙂

Jasmin

voi kiitos <3

Avatar

Jos tää on mainos, eli olet saanut tästä rahallista etua, sehän pitää mainita blogissa 🙂 Muuten on kysymys lailla kielletystä piilomainonnasta 🙂

Jasmin

Kyseessä ei ollut yhteistyö ja yrityksen saama hyöty tuli muualta kuin tästä postauksesta. (He ottivat minusta kuvat jotka saivat käyttöönsä ja josta sovittiin kirjallisesti) En siis saanut muodonmuutosta blogin kautta vaan kerron minulle tapahtuneesta asiasta täysin vapaaehtoisesti ja ilman sovittuja juttuja koska olen siitä niin innoissani 🙂 Piilomainonnasta on kuitenkin hyvä muistutella kaikkia aika-ajoin joten hyvä senkin kanssa on tarkkana olla, joten kiitos huomautuksesta, vaikka se ei nyt tätä koskekaan.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä