Mitä jos avaisit haarojesi sijaan television?

Teksti

Monella perheellisellä ihmisellä oli heila helluntaina. Toisilla alkuperäinen seksikumppani jonka kanssa saatiin alulle pieniä ihmisiä. Toiset taas ovat löytäneet aidan toiselta puolelta vihreämpää ruohoa. Kuka mitenkin, parisuhteen ydinkysymykset ovat silti samoja. ”Kuinka säilyttää rakkaus”. Sehän on tietenkin aivan väärä kysymys. Oikea kysymys on ”Kuinka säilyttää intohimo, romantiikka ja kiinnostus”. Tähän arvuutteluun tarjoaa vastauksen erotiikkaliikkeet, parisuhdepelit, fifty shades of grey -paketit ja lapsettomat hotellit. Unohtamatta tietenkään lehtien palstojen pariterapeuttien vinkkilistoja. Kaikilla on oma paikkansa. Näin kevään korvilla, minä tyydyn toteamaan vain: Jääkiekko.

ice-hockey-659838_1280

Unohtakaa seksi. Se on useimmissa parisuhteissa tylsää ja rutinoitunutta. Tylsällä ja rutiininomaisella on turha yrittää piristää sitä itseään. Parisuhdetta. Sama kun koettaisi puukolla ommella haavaa kiinni. Täytyy keksiä jotakin muuta.

Aloitetaan alusta. EHT-turnaus. Miehemme katselevat televisiota puolitosissaan ja hauis saattaa heilahtaa Suomen tehdessä maalin. Televisio ei lennä ulos ikkunasta vaikka voittoon pyyhkisi Venäjä. EHT ei ole niin justiinsa.

Kipinä on syttynyt. Kuluu viikko ja MM-jääkiekko alkaa. Vuoden kohokohta. Kauppalistaan lisätään Lidlin leijonamakkara ja siniristilippu-kaljatölkki. Joka toinen päivä mies istuu (tai tyypistä riippuen seisoo) television edessä syke  sadassa ja innosta puhkuen. Siinä on jotakin samaa kuin alkukantaisessa lapsen innostuneisuudessa uusia ja hurjan kivoja asioita kohtaan. Endorfiinit kipuavat kattoon. Puoliso tuntee elävänsä. Tölkki sihahtaa ja niin sihahtaa vaimokin. ”Tylsää. Voitko laittaa hiljemmalle”. ”Taasko se tulee, viitsitkö ripustaa pyykit erätauolla”. ”Älä huuda, mitä väliä sillä on kuka tekee maalin”. ”Saat seksiä just nyt jos haluat tällä viikolla, onko se loppuottelu sulle sitten tärkeempi?”

Voisimmeko me vaimot kerran vuodessa koettaa tukea rakkaan puolisomme harrastusta joka toistuu vuositasolla noin 10 kertaa 3h ajan? Paistaisimme makkarat, kantaisimme sipsit olohuoneeseen ja asettuisimme pitsiyökkärissä puolisomme kainaloon esittämään kiinnostunutta? Ajatelkaa, kuinka ihanaa olisi, jos meidän miehemme tekisivät saman meille. Kokkaisivat raakasuklaata ja hieroisivat hartioitamme joka syksyisen Sinkkuelämää -maratonin käynnistyessä. Eikö olisi ihanaa?

valentine-602744_1920

Minä uskon, että rakkaus on tekoja. Intohimo on tekoja. Eikä se aina vaadi pornokauppaa tai kynttiläillallisia. Aito kiinnostus toiseen ja toisen harrastuksiin riittää. Kaikilta naisilta ei tietenkään löydy aitoa kiinnostusta lätkää kohtaan. Sehän se ongelma onkin. Mutta lähes kaikilta naisilta löytyy aitoakin aidompi teeskentelyn taito. Minä rohkaisen erityisesti tänään käyttämään tuota taitoa muuhunkin kuin tekaistuun päänsärkyyn. En siksi, että jääkiekko olisi tärkeää. Intohimo ja romantiikka on sitäkin tärkeämpää. Joskus mutkan kautta löytyy yllättäviä asioita. Kokeilkaa! Parisuhteen piristys ei kaihda keinoja. Me naiset vaadimme miehiltämme kukkia, halauksia ja huomionosoituksia. Minä uskon, että lätkäfanille suurin huomionosoitus, jonka nainen voi antaa, on asettuminen kisastudioon.

Ja ei, tämä ei ole jääkiekkoliiton sponsoroima mainos.

 

Kommentit

7 kommenttia
Avatar

Meillä kyllä molemmat yhtä kiinnostuneita, minä ihteasiassa vähän enemmänki kuin isäntä 😀 Eli ei tarvi teeskennellä! 🙂

Avatar

Ääk, emmä kestä, ihan huipputeksti 😀 Voisinkin kokeilla….. 😀

Jasmin

ANna mennä 😉

Avatar

Ei tartte edes teeskennellä, kun koko perhe elää lätkää MM-turnauksen ajan 😀 Eilen kyllä saatoin vähän torkkua eka erässä… Ja jälkipyykit aamupalapöydässä urheilu-uutisia katsoen. Laatuaikaa yhdessä!

Jasmin

😀 kuulostaa mahtavalle!

Avatar

Meillä taitaa tämä nainen olla enempi sekaisin jääkiekosta ?

Jasmin

😀 😀 joskus niinkin päin!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä