Vegaaniset (g) nokkosletut -Ruokaa luonnosta osa 2

Teksti

lettua

Nokkonen. Tuo inha ja pistävä kasvikunnan roska. Niin minä olen aina ajatellut. Kelpaavat vain kompostiin. Arvanettekin minun olleen väärässä. Villivihannesihastus ei ota laantuakseen.

Nokkonen poistaa nestettä kehosta ja sisältää runsaasti kalsiumia, rautaa c-vitamiinia ja muita hyviä ravintoaineita. Rohkaisin mieleni ja painelin nokkospuskaan. Tai no, rehellisyyden nimissä pistin sinne puolisoni mutta ei takerruta epärelevanttisuuksiin.

Ruokaa villistä luonnosta postaussarjan toisessa osassa ovat siis allergiaystävälliset sekä vegaanit nokkosletut! Nämä vihreät lettuset ovat siis maidottomia, munattomia, gluteenittomia ja kuten mainitsinkin, vegaaneja. Ohjetta voi muokata allergian mukaan. Riisimaito on tietenkin korvattavissa tavallisella maidolla ja gluteenittomat jauhot vehnäjauhoilla.

4.5dl riisimaitoa

1rkl perunajauhoja

2dl gluteenitonta jauhoseosta

1rkl psylliumia

2 kourallista ryöpättyä ja blenderissä murskattua nokkosta

1tl suolaa

paistamiseen öljyä

Huuhtele nokkoset hyvin. Keitä 5min. Pistä blenderiin ja lisää 1dl vettä. Sekoita muut ainekset keskenään ja lisää lopuksi nokkoset. Anna seisoa vartti. Taikina on seisotuksen jälkeen vellimäisen paksua. Laita pannulle taikinaa pieni määrä ja levitä lastalla ohuemmaksi. Minä olen onneton paistamaan gluteenittomia ja munattomia lettuja mutta nämä onnistuivat loistavasti. Ehkä tuon taikinan paksuus oli se juttu. Tai villivihanneksen taika. Mene ja tiedä.

 

 

Kommentit

2 kommenttia
Jasmin

Niin on <3 lisää nokkosreseptejä tulossa myöhemmin 🙂 Ainakin nokkosrieskat, nokkosmuffinit ja nokkosjuoma!

Avatar

Nokkonen vaan on niiiiin <3

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä