Täydellinen vartalo 30 minuutissa

Teksti

vs

Tässä ennen ja jälkeen kuvat. Oletko hämilläsi? Tekisikö mielesi kysyä, miten tällaiseen tulokseen pääsee? Kauanko siihen meni? Mitä se vaati?

Minäpä kerron teille. Siihen meni 30 minuuttia ja se vaati Photoshopin. Photoshoppaamisen ammattilaisen, mutta harjaantunut harrastelijakin tähän pystyy. Puolisoni käsittelee kuvia työkseen. Olen saanut seurata, millaisia ihmeitä kuvan käsittelyllä saa aikaiseksi. Parhaimmillaan photoshoppaaminen on suurta taidetta. Pahimmillaan suuren luokan kusetusta.

Ihmisen kehonkuva muodostuu kokemisen ja näkemisen kautta. Me näemme silmillämme ja koemme tunteillamme. Luomme uskomuksia joiden varaan rakennamme  itseämme koskevan tiedon. Osa on totta, osa ei. Se, mitä näemme ympärillämme hyväksyttävänä, vaikuttaa siihen, kuinka näemme itsemme. Katsommeko kehoamme negatiivisessa vai positiivisessa valossa riippumatta siitä miltä näytämme? Ja ennenkaikkea, se muodostaa käsityksemme siitä, miltä meidän tulisi näyttää.

Länsimaissa media luo silmiemme eteen kauneutta. Lihaksia, suihkurusketuksia, sileää ihoa, hoikkuutta ja ihonalaista muovia. Botoksia, irtoripsiä, vatsalihaksia ja täydellisiä lantioita.

Onko se kuitenkaan todellisuus? Uskommeko todella, että se mitä näemme on totta? Nykyaikana yksikään kuva ei päädy lehden palstalle ilman kuvankäsittelyohjelmaa. Jotkut ihmiset toki omaavat rasvattoman uurteikkaan kropan ja photaria tarvitaan korkeintaan poistamaan huonosti nukutun yön jäljiltä silmäpussit. Langanlaihat mallit eivät kuitenkaan poista sitä tosiasiaa, että kuvankäsittelyllä huijataan. Ja paljon. Alusvaatemallien vatsalihaksia korostetaan ja napaa muotoillaan uudestaan. Lihaksia tehdään näkyvemmiksi ja ihon väriä muutetaan milloin mihinkin vaatteeseen sopivammaksi. Reisiä kavennetaan ja lantiota korostetaan. Jos maskeeraaja on jäänyt sairaslomalle, meikki tehdään tietokoneella. Photoshopilla pystytään tekemään mitä vain.

Me kaikki tiedämme tämän. Usein tietotaso ei kuitenkaan ole kovinkaan konkreettista. Siksi minä haluan havainnollistaa tätä asiaa. Näyttää käsinkosketeltavasti, millaisia ihmeitä photarilla oikeasti voi tehdä ja koska se on helppoa, sitä tehdään. Todellisuus ei ole sitä mitä me näemme. Toistan, en kiellä etteikö terveitä pienipainoindeksisiä ihmisiä olisi. Tottakai on. Pointti on siinä, että me emme voi tietää mikä on todellista. Silti, me tiedostamattakin muodostamme silmiemme näkemästä todellisuudesta kehonkuvamme. Jotakin joka on kaunista. Laitan kollaasikuvan uudestaan. Tarkastelkaa sitä.

vs

Ensimmäinen kuva on täysin koskematon. Toinen kuva on käynyt läpi noin 30 minuutin tehokkaan käsittelyn. Painan ensimmäisessä kuvassa 50kg. Kun nämä kaksi kuvaa on aseteltu rinnakkain, moni todennäköisesti ajattelee jälkimmäisen kuvan painoksi 50 kiloa. Jos olisin oikeasti jälkimmäisen kuvan kaltainen, todellinen painoni olisi kuvan perusteella alle 40 kiloa. Näytän käsitellyssä kuvassa hyvältä, hyvinvoivalta ja terveeltä nuorelta naiselta. Minä kuitenkin väitän, että jos painaisin alle 40 kiloa, en olisi terve enkä jaksaisi esimerkiksi treenata. Ja ennenkaikkea, jos kolmekymppinen äiti painaa alle 40 kiloa, onko siinä mitään tavoiteltavaa? Kuva kertoo toista. Siinä on paljonkin tavoiteltavaa.

Se on kuitenkin illuusio. Taidokkaan työn tulos. Ja sitä media meille syöttää. Syömishäiriöyksikön johtaja Pia Charpentier kertoi kirjoittamassaan uutuuskirjassa, että jos mallinuket olisivat todellisia ihmisiä, heillä ei olisi kuukautisia. Niin laihoiksi ne ovat tehty.

Huolestuttavinta tämä on nuorten kohdalla jotka ovat vaikutuksille alttiita eivätkä kyseenalaista aikuisen tavoin selatessaan Instagramista julkkiksia. Victoria Beckham on voitu kuvata joulupöydässä iholla kallis rusketus, volyymit silmissä ja haba kiiltäen pikkumustan rinnalla. Todellisuus voi kuitenkin olla kalmankalpeat kasvot jouluväsymyksestä, lavuaarissa keikkuvat irtoripset ja eteisen pöydällä kolmatta viikkoa lepäävä kuntosalikortti. Kuvankäsittelyn ansiosta meille ei kuitenkaan tarvitse kertoa totuutta, emmekä me oikeastaan sitä välttämättä edes halua nähdä. Ihmisille halutaan antaa kuva täydellisyydestä. Eikä siinä  olisi mitään pahaa, jos me emme tiedostamattamme uskoisi sitä.

Nuortemme mieliin opetetaan jo varhain, että täydellisyys on kaunista. Epätäydellisyys sitä vastoin on virheellistä. Harva laittaa itsestään epäedullisia kuvia. Nykyään photari on kaikkien ulottuvissa. Me kylvemme käsitellyissä kuvissa ja haaveilemme itsekin näyttävämme samalta. Täydellisiltä. Photoshopatuilta.

Jos minulla olisi kaikki valta mediamaailmassa, haluaisin lain, joka käskee merkkaamaan jokaiseen käsiteltyyn kuvaan logon joka kertoo ettei kuva ole aito. Haluaisin rakentaa kehonkuvani todellisuudesta enkä illuusioista. Luoda maailman, jossa on erilaisia vartaloita eikä mitään niistä tarvitsisi käsitellä haavekuviksi. Alusvaatemainoksissa näkyisi raskausarpia ja selluliittia. Talvitakkimainoksissa ei olisi ruskettuneita kasvoja ja mallinukeilla olisi kuukautiset.

Kun näin nämä kaksi kuvaa vierekkäin, minun ensimmäinen ajatukseni oli ”Vau, näyttäisimpä oikeasti tuolta”. Huijaus meni täydestä jopa itselleni. Sain onneksi salamannopeasti järkeni takaisin. Jos näyttäisin tuolta, minulla ei olisi niitä kirottuja kuukautisia, minulta puuttuisi useampi kylkiluu ja jalkojeni luita olisi pidennetty ainakin 5 centtimetriä. Minä en voi koskaan tulla näyttämään tuolta. Ja silti, olen sataprosenttisen varma, että lehtien palstat, Instagram, sekä internet ovat täynnä kuvia, joilta kuvan kohde ei fysiologisesti voisi näyttää. Se luo silmiemme alle päivittäistä harhaa jota katselemme emmekä edes ajattele sitä. Alitajunta kuitenkin on herkeämättä hereillä. Ja se on valikoiva kaveri. Alitajunta toimii näköhermon kautta. Ainakin minun alitajuntani. (En ole todistanut edellistä väittämääni tieteellisesti joten se on vain minun ajatukseni asiasta)

Voisimmeko ainakin me bloggaajat lopettaa kokonaan fyysisen olemuksemme photoshoppaamisen? Jätetään julkaisematta ne kuvat joita jostakin käsittämättömästä syystä häpeämme, ennemmin kuin valehtelemme ja luomme etenkin nuorille vahingollista, väärää totuutta siitä, mitä on hyväksyttävää näyttää? Minä aion aloittaa. En enää koskaan photoshoppaa itselleni rusketusta enkä maalaa raskausarpiani piiloon. En säädä erikokoisia rintojani samankokoisiksi enkä häivytä selluliittia. Minä en halua enää vääristää mitään. Varsinkaan kehoani. En halua olla mukana luomassa sen kaltaista maailmaa jossa en haluaisi tyttäreni kasvavan.

 

 

 

 

Kommentit

40 kommenttia
Avatar

Tiedätkö mikä on oikeasti pahimmillaan suuren luokan kusetusta? Clickbait.

Avatar

Kiitos!! Tosiaan minustavnäytät kauniimmalta ja terveemmältä vasemman puoleisessa kuvassa. Oikea puoleinen ei ole kaunis ajattelen usein kuinka tuokin ihminen joutuu kärsimään kun näen nuitavpikeasti laihoja / anorektikkoja.
Pää aökaa vippaamaan ja muutkin kehon normaalit toiminnat estyvät.. kuukautiset jokuhan saattaa ajatella ”on mahtavaa kun eibole kuukautisia” mutta todellisuudessa koko kehosi on jobniin huonossa kunnossa että mitä muuta se kättääkään tekemättä?? Sydänkohtauksien riskilin suurenee koska elimistö saa vähän ruokaa(oikeaa ruokaa, kunnollista ei mitään laihdutus troppeja) paljon liikuntaa… voi tuntua että pitää itsestään huolta mutta todellisuudessa vahingoittaa itseään♡ on niin karua kun nykyään pienet tytöt(10v esim) ovat jo muitenkin kauhean laihoja lähtevät lenkille tämän TIETOKONEELLA MUOKATTUJEN ”TÄYDELLISTEN” alipainoisten, huijjaus kuvien kautta! Kuvien joissa tissit ja takapuoli on ”valtavat” ja lantio vyötärö littanat ja reidet niin tikut että seusoessa valo paistaa läpi haaruksiin asti. Sitten jos sattuu olemaan sitä sukua että olet paksu, haluaisit olla vielä lapsi niinkuin lapsen kuuluu (vrt. 10-12v ennen 10-12vuotias NYT) niin jopa vanhemmat, kouluterveyden huolto, kaverit ja vihamiehet motkottaa ja pitää pilkkanaan…
Minä olin ehkä 6 luokalla hieman siskoani painavampi silti olin bmin mukaan normaali painoinen tai lievästi ylipainoinen. ” Laita voita vain sipaus leivän päälle , jos juot maitoa niin juo se rasvattomana” Waaat!!!!! Kasvava teini/esiteini menkatki alkanu samana vuonna niin vattaki pullottaa tiettyinä aikoina kuukaudesta ja se on aivan normaalia mutta näin sitä vaan käskettiin ”laihduttaa”… kuinka moni jolla on heikompi itsetunto olisi alkanut tekemään vaikka mitä että bmi laskisi ja olisi hyväksyttävän painoinen!!! Onneksi äitini sanoi että olet terveen näköinen ja kyllä sitä kun syö kunnolla/oikein ja liikkuu se paino taaoittuu myöhemmin kun pituus kasvukaan ei ollut vielä loppunut!!! Olen onnellinen että minulla on näin ajatteleva äiti! Tunnen ystävän jolle sama asia sanottiin tietty erin lääkärin/terkkarin toimesta ja nykyään hän on anorektikko joka pelkää syödä oikeaa ruokaa koska ”RUOKA LIHOTTAA KARKIT JA KEKSIT EI” Syy tähän on että hän on ollut vieroituksessa jossa ollaan lohotettu häntä oikealla ruualla mutta ei herkuilla.. hän siis syö vähän karkkia ja keksejä nälkäänsä ja salaatteja ja juoksee jatkuvasti….
Jos kilometrin matkalla on esimerkiksi kolme tien ylitys kohtaa hän juoksee niitä ristiin rastiin jos ei pääse pidemmälle lenkille… hän syö vain alle 1500kcal ja kuluttaa yli 1500kcal mutta hän ei tajua että NORMAALIIN AINEENVAIHDUNTAAN KULUU KESKIVERTO NAISELLA SEN 2000KCAL JA VASTA YLIMENEVÄ OSA TULEE ITSE KULUTTAA JNE JNE!!! Toivottavasti hän on vielä elossa ja saanut psyykkisen puolensa hoitoon jotta fyysinenkin puoli alkaisi parantua ENNEN KUIN HÄN SAA SYDÄNKOHTAUKSEN TAI JOKIN MUU ELIN POKSAHTAA ja menettää henkensä!!! Tästä tuli tällainen avautuminen mutta toivon että kaikki anorektikot tai langan laihat jotka eivät vielä onneksi ole anoreksian kourissa ymmärtäisivät todellisuuden ja ajattelisivat olevansa kauniita. Ja myös te lapset on normaalia olla eri kokoisia eri ikävaiheissa. Kukaan ei halua että olette sairaita.! Ei kukaan vauvvanakaan voi päättää minkä kokoinen on…kasvu on vielä kesken. Jos yrittää miellyttää kaikkia se on kuin yrittäisi kerätä jokaisen hiekkarannan hiekanjyvän taskuunsa!!Mahdoton tehtävä mutta Poimi elämääsi vain ne tärkeimmät kivet ja etsi onnellisuutta joka on pysyvää♡♡
Kiitos Jasmin kun jaoit tämän tiedon hyvin selitettynä..

Avatar

Minun mielestä kumpikin kuva on kaunis. Sinun kommenttisi taas ei. Toiset kun sattuvat olemaan siroja ja hoikkia luonnostaan ihan niin kuin toiset ovat taas suurempia. Kauneus ei tule ruumiinrakenteesta vaan itsevarmuudesta. Kuulun itse niihin hoikkiin, syön mm. enemmän kuin mieheni ja muut ystäväni, mutta vartaloni pysyy vain hoikkana, edes raskaus ei jättänyt kiloja. Arvosteleminen syömättömyydestä sattuu ihan yhtä paljon kuin arvostelu liiasta syömisestä vaikka näitä ei tosiasiassa kumpaakaan tapahdu. Eiköhän siis lopeteta arvostelu ja anneta kaikkien olla omia kauniita itsejään.

Jasmin

Syömisen/syömättömyyden ja ulkonäön (yhtään minkäänlaisen ulkonäön) arvostelu on jokaisen henkilökohtaisia asioita. Moni on tuonut esille tuota pointtia että siro voi olla olematta sairas/photoshopattu ja että sen arvostelu satuttaa. Siitäkin pitäisi puhua enemmän. Tai ylipäätään siitä, että ulkonäön arvostelu tuntuu olevan jotenkin oikeutettua tietynlaisille ihmisille (esim laihoille). Eihän se niin ole.

Avatar

Puhut kyllä suurimmaksi osaksi asiaa, mutta näin ”luonnostaan” hoikkana (168cm/55kg, kuukautiset on säännölliset, syön 4 kertaa päivässä ja useamminkin jos on nälkä sekä herkuttelen viikonloppuna, mutta usein mulle kuitenkin ”laihuudestani” huomautellaan)ihmisenä vähän ärsytti tuo ”mutta toivon että kaikki anorekrikot tai langan laihat jotka eivät vielä onneksi ole anoreksian kourissa” -kohta, koska anoreksia on mielenterveyssairaus ja se, että joku on hoikka tai vaikka vähän alipainoinenkin ei tosiaankaan kerro siitä, onko anorektikko vai muuten vaan laiha. Laihakin ihminen voi nauttia ruuasta ja liikunnasta ajattelematta pakkomielteisesti kaloreita ja olevansa lihava, toisin kuin anoreksiaa sairastava ihminen.
Samaten mua aina suututtaa nää jutut, että kaikista mallinukeista ja ihmismalleista pitäisi saada ”normaalin” kokoisia, kuka hemmetti sen normaalin oikein määrittelee? Kun ei kaikki meistä ole kurvikkaita tai pyöreämpimuotoisempia, kuin ne nykyiset mallinuket, joten näissä keskusteluissa taas alkaa tuntua, että kohtuullinen laihuuskin olisi epänormaalia ja epätoivottua. Tietty minäkin mielelläni olisin vähän kurvikkaampi, mutta tällainen kropan malli mulle nyt vaan on suotu ja olen tyytyväinen siihen, vaikka jumppailenkin säännöllisesti terveyden kannalta ja vähän lihaksienkin toivossa. Ja vaikka vaatteet päällä saatan jonkun mielestä näyttää ”langan laihalta” niin kyllä mullakin on ylimääräistä rasvaa mahassa ja pepussa eikä ne minua haittaa 🙂 Tietysti sitä ”massaa” saisin itselleni syömällä reippaasti yli kulutuksen, mutta en usko, että silti saisin sitä unelmakurvikasta vähän muhkeampaa vartaloa, koska näin hoikempanakin näen mihin se rasva mulla kertyy ja sehän kertyy pääasiassa vatsan seudulle eli jos yrittäisin lihoa saisin todennäköisesti ”tikkureisiini” (tässä taas yksi epäkohta; laihoille ihmisille saa huomautella laihuudesta, mutta lihaville ei missän nimessä saa sanoa vaikka että ”muhkureidet”) pariksi pömpöttävän vatsan kunnon rasvakerroksella, mikä ei myöskään ole terveellistä.
Mitä taas photoshoppiin tulee niin sillä tosiaankin saa ihan uskomattomia muutoksia aikaan, mun mies myös valokuvaa ja käyttää myös sitä photoshoppia ja on tullut kyllä ihmeteltyä, miten paljon sen muokatun kuvan saa eroamaan siitä alkuperäisestä.

Jasmin

Olenkin ottanut jo kantaa tähän laihuusasiaan muissa kommenteissa 🙂
Tuohon mallinukkeasiaan sanoisin että mallinuken pitäisi olla normaalipainoinen. Sen kokoinen kuin keskiverto-ihminen on. Ei kumpaakaan ääripäätä. Terveessä painoindeksissä vaikka alipainoinenkaan ihminen ei silti tarkoita että olisi anorektikko. Mallinuken ei pitäisi olla vaatekaupan pienintä kokoa koska keskiverto-suomalainen ei ole sen kokoinen. Mallinuket ovat tällähetkellä alipainoisia. Sitä tarkoitan kun sanon että mallinukkejen pitäisi olla normaalikokoisia. Ei välttämättä erityisen kurvikkaita mutta jotenkin enemmän siellä keskikohassa bmi:tä kuin alipainon puolella.

Jasmin

Syömishäiriöt ovat kamalia sairauksia. Hengenvaarallisia ja pitkäkestoisia. Toivottavasti ystäväsi saisi apua. Vakavia sairauksia joihin ei järkipuhe tehoa millään. Vain oikeanlainen hoito auttaa.

<3

Avatar

Kiinnostava kirjoitus. Minusta näytät aidossa kuvassa ihmiseltä ja ”väärennöksessä” nukelta. Ja minäkin näytän mielummin ihmiseltä, vaikka tässä ihmisessä kaikki ei ole muovista ihanaa. Jos opettelee rakastamaan itseään sellaisena kuin peilistä näkyy, voi parannuksia suorittaa syömällä terveellisesti ja käymällä kävelyllä tms.
PS. Sun kirjoitukset on usein mielenkiintoisia, erilaisia. 🙂

Jasmin

Kiitos! Parannella voi tappiin asti, kunhan sen tekee jotenkin muuten kuin kuvankäsittelyllä ja jollain muulla päämäärällä kuin avaimella onneen 🙂

Avatar

Minä mukana tietysti. Mutta minä olenkin kaikkea feikkiä vastaan ?

Jasmin

jes, oikein! <3

Avatar

Ymmärrän pointtisi mut ei noiden kuvien välillä tosielämässä tarvii pudottaa kokoamaan. ? Treenii ja lihaksii, voi olla ett paino jopa vähän nousee. Jos niin tahtoo. Hyvältä näytät.

Jasmin

Kiitos, minun treenitavoitteeni on tällähetkellä vain ja ainoastaan hyvä olo 🙂

Avatar

Hyvä teksti. Haluan vain mainita yhden aika itsestäänselvän asian, ettei kaikki laihat ole anorektikoita tai salaatinpuputtajia. Ei edes tällainen 39-kiloinen täti. Joillakin toimii kroppa tämänkin kokoisena – en muuten olisi koskaan saanut poikianikaan…

Jasmin

Yritin ottaa sen tekstissä huomioon mutta en painottanut sitä. Olet aivan oikeassa 🙂

Avatar

Hyvä teksti! Ja näinhän se on meitä huijataan aika paljon! Onneksi itse voi päättää huijaako omassa blogissaan 🙂

Avatar

Hyvin kirjoitettu kunpa kaikki muistaisi ettei kaikki tosi laihat ole mitenkään sairaita eikä menkat puutu! Olen yli 32v viiden lapsen äiti ja painan vähän päälle 40kiloa ollut aina samanlainen vaikka mitä söisi. Kuulen jatkuvasti arvosteluja päin naamaa pikku tytön kropasta ja laihuudesta 🙁 Julmaa siinä on että 11v tyttöni kuuli kerran toisen haukkuvan minua oksettavaksi luu kasaksi ja hänelle jäi siitä trauma. Olen koko ikäni halunnut painaa enemmän ns olla normaali, lapsesta asti terkkarit paasasi että pitää lihoa ei tommonen oo tervettä ja myöhemmin on miehet kommentoineet pitäähän naisella olla jotain mistä kiinni ottaa ei se muuten aito nainen ole!
Nimimerkillä nainen vankina pikku tytön kropassa

Jasmin

Sitäkin minä yritin myös sanoa, että kaikki hoikat ihmiset maailmassa eivät ole photoshopattuja mutta tämän postauksen paino oli tuossa photaroinnissa enkä lähtenyt laajentamaan ja luettelemaan kaikkia mahdollisia haaroja tästä 🙂 Ymmärrän että pahoitit ehkä mielesi, olen pahoillani. Se ei ollut tarkoitus. Tottakai on luonnostaan pienikokoisia, ja hoikkia eikä koon arvostelu ole missään muodossa oikein, ei laihojen eikä lihavien kohdalla. Paino/ulkonäkö on henkilökohtainen asia ja jokaisella pitäisi olla 100 prosenttinen verbaalinen koskemattomuus siihen.

Avatar

Minun mielestä näytät molemmissa kuvissa ihan saman painoisilta. Ensimmäisessä kuvassa näytät siltä, että löysää on, koska ruokavalio ja reenit ei oikein täsmää. Toisessa kuvassa näyttää siltä, että on syöty muutakin kuin pullaa ja käyty vähän kävelyllä. Lihakset kuitenkin painaa niin paljon enemmän kuin läski ja melko pienillä valinnoilla arkiruokailussa rasvaa pystyy välttään. Sillon tällön kohtuudella herkuttelu ei vielä ketään lihota. Mutta ymmärrän myös pointin tohon fotariin liittyen, koska se on ihan totta, että ammattilaisten ottamia kuvia aina käsitellään

Jasmin

Hei H! Minä vielä korostan, että toisessa kuvassa on poistettu 4 kylkiluuta, lisätty pituutta 5cm, kavennettu olkaluita ja lantiota. Tämä kroppa ei sellaiseksi tule edes heinää syömällä ja maatumalla.

Sen lisäksi sanoisin, että reeni ja ruokavalio on oikein kohdallaan. Synnyttänyt, painoa pudottanut ja tämän ikäisenä sen tehnyt nyt ei vaan kovin nopeasti kiinteydy ja lihaksistu. Mutta onneksi ei tarvitsekaan. Itsestään pitää oppia pitämään ilman photoshopattuja ihanteita ja ihannevartaloakin. Minusta on oikeastaan aika karmeaa, että tämänkaltaiseen postaukseen tulee reeni/laihdutusneuvoja. En oikein ymmärrä, miksi se on kamalaa jos epätäydellisen näköinen sanoo, että on ihan ok näyttää tältä eikä tarvitse näyttää miltään muulta.

Avatar

Se on totta, että kuvien käsittely ja epärealistisen”täydellisyyden” tavoittelu on mennyt vähän överiksi ja se on surullista. Ala-aste ikäisetkin miettivät mitä voisivat itsessään muuttaa tai tiputtaa miten pudottaa muutaman kilon. Olen onnellinen, että itse sain elää nuoruuden vähän rennommissa meiningeissä..

Pakko kuitenkin kommentoida, että jokainen ihminen on yksilö ja paino ei yksissään kerro yhtään mitään. 🙂 Pituus, vartalonmalli, lihasmassa ja luusto vaikuttaa siihen miltä ulkoisesti näyttää ja kymmenen saman painoista saattaa ollakin ulkoisesti täysin erilaisia.

Ja kuukautisiin.. Hurahdin pituutta vasta ylä-asteella, jonka takia painoni tippui ja painoinkin n. 17 kesäisenä 37 kiloa ihan omasta tahdostani riippumatta ja silti minulla oli kuukautiset. 😉

Jasmin

Niin noh jokainen varmasti ymmärtää että kuukautiset ovat aika yksilöllisiä mutta silti on ihan tutkittu juttu sekin että jos paino-indeksi on kovin alhainen, ne voivat jäädä herkästikin pois. Paino itsessään ei ole ideaali sitä arvioimaan, 37 kiloinenkin voi olla normaalipainoinen jos on tosi lyhyt ihminen. Mallinuket ovat bmi:ltään siinä kohdassa jossa diagnostiikan mukaan on jo isompi riski että kuukautisia ei tule, näin olen ymmärtänyt. Jokainen varmasti on yksilö ja tämmöisessä postauksessa on aivan mahdotonta ottaa huomioon kaikkia mahdollisia painoluokkia ja asianhaaroja. Pääpaino kuitenkin oli kehonkuvassa ja sen muokkaamisesta kuvankäsittelyn tuloksin.

Avatar

Parempaankin tulokseen pääsee 30 minuutissa käsittelemällä kuin tuo oikeanpuoleinen valokuva. Ei ole luonnollisen näköinen. Toki en tiedä onko tässä haettu esimerkkiä huonosti käsitellyistä laihoiksi photoshopattujen ihmisten kuvista.

Jasmin

Luonnolliselta ei näytä moni photaroitu mallikaan kuvissa. Ihmiset vaan eivät useinkaan spottaa juuri sitä että ei näytä luonnolliselta. Näkee vain että wau ja sitten jos pysähtyy katsomaan tarkemmin, voi alkaa miettimään onko tämä muovinen vai luonnollinen… Mutta se ensireaktio on se joka menee sinne luihin ja ytimiin ainakin nuorilla.

Avatar

Pari kysymystä:

1) Miksi ihmeessä alusvaatekuvissa pitää näkyä raskausarpia?
2) Ihan mielenkiinnosta, minkä pituinen olet?

Jasmin

Ei tarvitsekaan, luulempa mutta ehkä silloin voisi suoraan valita mallit joilla niitä ei ole, ennemminkin kuin käsitellä piiloon ne?
Tää pituusasian kysely kyllä jaksaa hämmentää mua. Mitä merkitystä sillä on postauksessa jossa pohditaan käsiteltyjen kuvien tuomaa harhakuvaa? Tiedän kyllä että sitä kysytään koska näytän ilmeisesti ylipainoiselta tms oikeassa kuvassa kun nuo kaksi ovat rinnakkain. En ainakaan 50 kiloiselta vaan se 50kg näyttää todellisemmalta toisessa kuvassa. Mutta se tämän tarkoitus olikin. Näyttää että todellisuus hämärtyy kun käsiteltyjä kuvia aletaan vertailemaan. Olen 150cm pitkä. Bmi 22. Normaalipaino.

Avatar

Lähinnä sillä tuota pituutta kysyin, että vaikka painaisit 40 kiloa, olisit vain himpun verran alle normaalipainon, siis tuolla uudella bmi-kaavalla laskettuna (jonka mukaan bmi:si olisi 23,6 tällä hetkellä) Tosiasia on kuitenkin, että bmi ei kerro lähellekään koko totuutta. 150 pitkä ja 40 kiloa painava voi näyttää ns. lihavammalta kuin toinen 150 pitkä ja 40 kiloa painava, jolla on suhteessa enemmän lihasta vartalossaan. Nykypäivän vitsaus tuntuu ylipainoisuuden sijaan olevan nämä nk. lihavat laihat ihmiset, joiden elämäntavat ovat aivan retuperällä, mutta joiden ruumiinrakenne on laihanomainen. Lisäksi, ihmisiä todella on kaiken kokoisia. Kuvattavalla voi todellisuudessakin olla hyvä kroppa ja täysin normaalipainoinen ja se vaatii lähinnä pientä retusointia. Eli vaikka lopputulos olisikin sama, niin ei se poista sitä tosiasiaa, että ne kuvien mallit on aina laihoja ja hyväkroppaisia. En vaan todella ymmärrä, kuka sen ”normaalipainoisen” mallin sitten määrittelee?

Jasmin

Varmasti ovat aina laihoja ja hyväkroppaisia. Mutta hukkasit pointin. Miksi niistä laihoista ja hyväkropoaisista pitää tehdä luonnottomia? Vielä laihempia ja pienempiä? Mulle nyt jäi tämä mun painoni vatvominen edelleen epäselväksi. Tuo uudempi bmi ei muuten ole virallistettu jptwn käytän vanhaa puhuessani bmistä.
tottakai ihmisiä on samalla painolla erinäköisiä. Itse painaessani nuorempana sen 40kg hormonitoiminta pysähtyi enkä voinut hyvin. Mutta sekään ei ollut pointti vaan luonnollisen muokkaus. Miksi se normipainoinen tai hoikka ei riitä vaan on tehtävä vielä pienempää. Luotava täydellisyyttä? Millasen kuvan media antaa maailmalle kun bmi 18 mallilta on photarilla poistettu kylkiluut? Miksi ylipäätään olisi tavoiteltava lähemmäs alipainoa?

Avatar

Kun ei se paino edelleenkään kerro kropasta juuri mitään. Haluaisin nähdä tämän vuoden puolella julkaistun kuvan mainoksesta tjsp julkaisusta, jossa mielestäsi malli näyttää sairaalta.

Jasmin

Eli sinusta on ok photoshopata pois luita ja senttejä kunhan ei näytä sairaalta?

Avatar

Nyt myös kiinnostaa, minkälaisesta kuvasta voit aivan varmuudella sanoa, että tällaisia toimenpiteitä on tehty.

Jasmin

En voikkaan. Ei kukaan voi. Ja se on se ongelma. Sitä ei voi tietää. Oma tieto pohjautuu ihan vain siihen että puolison ammatin kautta on päässyt näkemään miten kuvia käsitellään ja käytetään.

Avatar

Mainoskuvia käsitellään siksi, että tuote myy. Miksi mainokset eivät voisi olla ns. fantasiaa, vaan kaikki, mitä näemme on aina totta? Lapsilla ja nuorilla ratsastaminen on niin vanha juttu, että sen voisi unohtaa jo kokonaan. Jos jokainen vanhempi viitsisi jo ajoissa opettaa, mikä on totta ja mikä ei, olisi mukuloiden helpompaa kasvaa. Pelkän mainonnan syyksi vääristyneitä minäkuvia on turhaa tuomita. Ihmisen saa ja pitää olla tyytyväinen kehoonsa. Kyllä ja ei. Jos sulla on sairaalloinen ylipaino ja kakkostyypin diabetes sekä verenpainelääkkeet kolkuttaa ovella, on tyytyminen itseensä sellaisena kuin on täyttä potaskaa. Pääasia on, että elää terveellisesti ja voi hyvin. Silloin voi olla tyytyväinen itseensä.

Jasmin

Noh näistä on tutkimustuloksia aika paljon, juurikin median vaikutuksista kehonkuvaan, syömishäiriöiden syntyyn ja moneen muuhun. Mainokset menevät psykologiselle tasolle, eivät ne ole samanlaista fantasiaa kuin esimerkiksi anime jonka jokainen ymmärtää fantasiaksi. Mutten viitsi vääntää juupaseipäs tasolla enempää.

Avatar

ois ehkä kannattannu sit liiotella kunnolla kuvankäsittelyssä koska nyt käsitelty kuva näyttää terveeltä treenatulta keholta.
Musta on ainaki hyvä että ihmiset jolla on raskausarpia voi tehdä bikinimallin hommia!

Jasmin

En mä halunnut liioitella kunnolla. Se idea oli juuri siinä että photarilla saa aikaiseksi kauniin käsitellyn terveen ja treenatun kehon. Tällä kertaa poistamalla luita, tekemällä pidemmäksi ja muuttamalla koko ruumiinrakennetta luustoa myöten. Niitä kuvia me nähdään ympärillämme ja uskotaan se terveeksi ja hyvinvoivaksi vaikka se todellisuus esim tässä tapauksessa on valheellinen. Jos sen olisi vetänyt överiksi niin että kuvasta näkee että se on käsitelty, eihän siinä olisi mitään epäselvää eikä tää kuvankäsittely olis ongelma jos kerran kuvasta näkee ettei se ole todellinen. Ongelmaksi sen tekee juuri se että lehdet on täynnä terveitä vartaloita mutta se vartalo on voitu tehdä esim näin ja meille luodaan illuusio, että tämä on nyt terve hyvinvoiva keho. Vaikka todellisuudessakin malli on terve ja hyvinvoiva. Mutta ehkä leveälanteisempi tms. Ja se muokkaa ihmisen, etenkin nuorten kehonkuvaa.. (ei tietenkään aina mutta kyllä tämä kuvankäsittely näillä keinoin on hyvin yleistä).

Avatar

Luultavasti käsidellyssä kuvassa painaisit n53kg eikä alle 40. Vaikka on pienempi ei se välttämättä tarkoita että olisit kevyempi. Sinulla olisi lihaksia jotka painaisi enemmän kuin nykyinen rasva. Suosittelen pitämään pienen kuntokuurin niin saatat yllättyä että näytätkin paremmalle ja voit paremmin.

Jasmin

Hei. Voin oikein hyvin ja mielestäni näytän riittävän hyvältä, kuntoilenkin ihan tarpeeksi 😉 Mutta kiitos vinkeistä 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä