Hyödyllisen haitallinen Instagram

Teksti Jasmin

Liittyessäni sosiaalisen painostuksen uhrina syksyllä Instaan, en tiennyt turhemmasta. Lähestulkoon tuntemattomien kuvia miljoonottain. Ketä ihmettä kiinnostaa? Kävi ilmi, että yllättävän monia. Ihminen on utelias eläin Suomalaisen sosiaalisesta eristäytyneisyydestä huolimatta.

Kuukausia muiden satunnaisia kuvia katsellessa en voinut uskoa ihmisten kuluttavan aikaansa kännykkä kourassa mokomaan. Hästägejä siellä ja jakoja täällä. Vatsalihaksia, ananasmehuja sekä täydellisiä pakaroita.

Screenshot_2016-07-03-20-48-41

Minä luulen kuitenkin viimeinkin ymmärtäneeni tämän kuvapalvelun hyödyllisyysaspektin. Se ei suinkaan ole ajan kuluttaminen toisten käsitöiden ja aamiaisten sekä ajanvietteiden parissa. Ehkä Instagramissa kuitenkin on kyse jostakin muusta? Ei sen suosio voi olla niin mittaamattoman suuri pelkän turhuuden tähden. Eihän?

Pitkäkestoisen järkeilyn jälkeen totesin, että vaikka naapuria ei kiinnosta seinänaapurinsa Frozen-kakun kuva, saattaa silti prinsessasynttäreitä suunnitteleva saada tuhansia ideoida näpytellessä Instaan #frozen. Entäpäs hääideointi? #countrywedding ja näin jonkin silmissä tylsät vieraiden juhlaotokset muuttuvat inspiraatioiden otolliseksi kasvumaaksi. Lomakuvat ”hei oltiin Flamingossa” eivät enää ole rehvastelua ja elämän jakamista huvikseen jos satut pohtimaan, millaiset puitteet siellä on. #flamingo ja näet heti kaiken hieman erilailla ikuistettuna kuin palkattujen graafikoiden kuvakulmasta. Ja entäs sitten ravintolat? #amarillo kertoo enemmän kuin tuhat mainosta koska kuvat ovat varmuudella juuri sitä mitä ovat. Kukapa ravintolakuvia photoshopata viitsisi?

Screenshot_2016-07-03-20-49-54

Tämä ilmiö on varmasti laittanut  kokit kautta maan panostamaan annoksen ulkonäköön. Hutilointi suoritus on sekunneissa yhden hästägin päässä tuhansien nähtävillä ja sama hästäg vie ravintolan omille sivuille. Yksi vahingossa salaatin joukkoon eksynyt hiirenhäntä ja seuraavan vuoden aikana ravintolaa Instasta hästägillä etsivä näkee hiirenhäntä-kuvan. Toisaalta onnistuneet grilliherkut sesonkiaikaan ja vaikutus on täysin päinvastainen. Sanomattakin on selvää, että Insta on tuonut markkinointiin uudet levelit. Yrittäjän näkökulmasta sekä positiiviset että negaatiiviset sävyt. Onnistumiset ja hyvät setit saavat äkkiä näkyvyyttä mutta negatiivinen ei kuvien myötä ole enää huhupuhetta ja tuulista puskaradiota. Puskat ovat insta-aikakaudella lehdettömiä. Hästägit kokoavat yhteen repertuaarin hyvää ja huonoa joka on kaikessa alastomuudessaan kaikkien saatavilla vieläpä kuluttajan toimesta.

Instagramin ei tarvitse olla vain ihmisten seuraamista vaan siitä kannattaa tehdä itselleen hyötypalvelu. Kokosin muutaman vinkin millä tavoin itse hyödynnän instaa muutoinkin kuin ajanvietteen muodossa:

-Tsekkaa ravintola-annosten kuvat jos haluat nähdä ruokalistan aidoimmillaan ja välttää ikävät yllätykset

-Lomakohteet. Googlea näppärämpi tapa nähdä hotellihuoneita, hotellien uima-altaita ja siisteyttä.

-Vaatteet. Näyttikö vaatekauppasi uutuusmekko hyvältä mallinuken päällä? Instasta Esim #kaupannimi ja näet repertuaarin putiikin tuotteita ihmisten päällä kuvattuna eri asennoista ja eri kokoisina.

-Juhlat. Millaisia variaatioita voi tehdä jos aiheena on Pipsa Possu-kakku? Hääkoristeluideat vähissä? #wedding auttaa varmasti.

-Suunnitteletko 1-vuotiskuvia? Tässäkin kuvapalvelusta on hyötyä jos et keksi rekvisiittaa mutta haluaisit silti jotakin muuta kuin perus studiosettiä. #lapsikuvaus on varma nakki.

-Reseptit. #juustokakku ja eteesi avautuu satoja erilaisia kakkuja. Moni kuva on bloggaajien Instassa ja tällöin kuvan myötä pääsee myös reseptin lähteelle. Ei tarvitse klikkailla googlehaun tuloksista erikseen nähdäkseen millaiseen luomukseen linkki vie.

-Blogien seuraaminen. Jotain tekisi mieli lukea, muttet keksi mitä. #uusipostausblogissa tuo eteesi uusimpia blogipostauksia kuvan kera. Näppärää.

Edellä mainituilla tavoilla olen itse päässyt astetta syvemmälle Instan saloihin ja olen kokenut sen jopa tarpeelliseksi. Kannattaa kokeilla, monesta ajanviihteestä on myös hyödyksi!

Munakoisoni ja Minä blogin Instaelämää voi seurata tietenkin nimimerkillä @munakoisonijamina

Screenshot_2016-07-03-20-50-35

Lopuksi vielä pieni kysely koska Kaksplus ja me bloggarit haluamme saada lisätietoa lukijoidemme kiinnostuksen kohteista, jotta osaamme kohdentaa teille osuvampaa mainontaa ja tehdä yhä kiinnostavampaa sisältöä. Vastaaminen kestää vain hetken. Vastaamaan pääset tästä. Kiitos jo etukäteen 🙂

Kommentit

1 kommenttia
Avatar

Toi linkki ei taida toimia..?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä