Kevyen kesäinen porkkanakookoskeitto koko perheelle!

Teksti

IMG_20160708_225744

Vegaanilounaaksi meillä syötiin tänään kookosporkkanakeittoa. Ihana ja kevyt, kesäinen mutta samalla sadepäiviä lämmittävä makea keitto!

Kaloreita koko kattilallisessa on vain 265 eli annosta kohden 65kcal. Sopii siis loistavasti laihduttajalle mutta täyttävyytensä ansiosta maistuu vaikkapa lämpimien leipien kera muuhunkin kuin kevennyskäyttöön. Jos ei halua kevytversiota, kannattaa kookosmaidosta valita vähemmän kevyt vaihtoehto

0.5kg porkkanoita

1dl (kevyt) kookosmaitoa

200g tomaattimurskaa

Kevätsipuli varsineen

0.5-1l vettä

Basilika+suola

Keitä porkkanat. Murskaa sauvasekoittimella tai blenderillä kevätsipuli ja porkkanat soseeksi. Laita vettä sen mukaan kuinka paksun keiton haluat. Laita kaikki takaisin kattilaan ja lisää muut ainekset. Keitä 5 minuuttia miedolla lämmöllä.

Laita valmiin keiton päälle makusi mukaan vaikkapa punasipulia ja ruohosipulia! Millä vegaanisilla vaihtoehdoilla tässä tapauksessa korvaisitte raejuuston paikkaa? Sitä jäin hieman kaipaamaan. Puoliso haikaili pekonin perään mutta sitä en edes yritä korvata. Jokainen meistä joutuu joskus hieman totuttelemaan!

Kommentit

3 kommenttia

Laittaisin paahdettuja siemeniä/pähkinöitä/kikherneitä ja juustonkaipuuseen ravintohiivahiutaleita ehdottomasti 😛

Kyllä mä tähän päälle heittäsin chiliöljyssä paistettuja krutonkeja. Nams 😛

Jasmin

Totta muuten! Testiin menee, kiitti 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä