kevytruoka 11.7.2016
TEKSTI Jasmin

Kevyen kesäinen porkkanakookoskeitto koko perheelle!

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

IMG_20160708_225744

Vegaanilounaaksi meillä syötiin tänään kookosporkkanakeittoa. Ihana ja kevyt, kesäinen mutta samalla sadepäiviä lämmittävä makea keitto!

Kaloreita koko kattilallisessa on vain 265 eli annosta kohden 65kcal. Sopii siis loistavasti laihduttajalle mutta täyttävyytensä ansiosta maistuu vaikkapa lämpimien leipien kera muuhunkin kuin kevennyskäyttöön. Jos ei halua kevytversiota, kannattaa kookosmaidosta valita vähemmän kevyt vaihtoehto

0.5kg porkkanoita

1dl (kevyt) kookosmaitoa

200g tomaattimurskaa

Kevätsipuli varsineen

0.5-1l vettä

Basilika+suola

Keitä porkkanat. Murskaa sauvasekoittimella tai blenderillä kevätsipuli ja porkkanat soseeksi. Laita vettä sen mukaan kuinka paksun keiton haluat. Laita kaikki takaisin kattilaan ja lisää muut ainekset. Keitä 5 minuuttia miedolla lämmöllä.

Laita valmiin keiton päälle makusi mukaan vaikkapa punasipulia ja ruohosipulia! Millä vegaanisilla vaihtoehdoilla tässä tapauksessa korvaisitte raejuuston paikkaa? Sitä jäin hieman kaipaamaan. Puoliso haikaili pekonin perään mutta sitä en edes yritä korvata. Jokainen meistä joutuu joskus hieman totuttelemaan!

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (3)

Laittaisin paahdettuja siemeniä/pähkinöitä/kikherneitä ja juustonkaipuuseen ravintohiivahiutaleita ehdottomasti 😛

1 vastaus

Kyllä mä tähän päälle heittäsin chiliöljyssä paistettuja krutonkeja. Nams 😛

1 vastaus

Totta muuten! Testiin menee, kiitti 🙂

1 vastaus

Laittaisin paahdettuja siemeniä/pähkinöitä/kikherneitä ja juustonkaipuuseen ravintohiivahiutaleita ehdottomasti 😛

1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Munakoisoni ja minä
Olen vuonna -87 syntynyt äiti. Aloitin Koisoni kasvatuksen lokakuussa 2012. Blogi piirtää sanallista kuvaa perhe-elämästä ja äitiydestä. Rehellisellä rakkaudella. Paikoin ekologisella ja välillä materialistisella otteella. Viha-rakkaussuhteella nykaikaan ja leikkipuistoihin. Yhteydenotot: jasmin.kauko@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • #Irti oravanpyörästä. Vuosi irtisanoutumisesta. Blogissa juttua siitä, millaista arki on nyt, mitä se on meille maksanut ja pohdintaa, olenko minä puolisoni varjo. #perhekauko #kaukomedia #Yrittäjäelämää #yrittäjäperhe #lounas #elämältäkaikensain #onni

munakoisonijamina

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: