Jäätävän kevyt juustokakku! Todistetusti mahdollista!

Teksti

Juustokakussa on tunnetusti runsaasti energiaa. Liian hyvää ollakseen vähäenergistä. Kaiken ei tietenkään tarvitse vähäenergistä ollakaan mutta toki juustokakkua herkuttelee mielellään useamminkin kuin pelkissä erikoistilaisuuksissa jos se olisi hieman kevyempää.

Tämä juustokakku menee välipalastakin. Kaloreita yhdessä palassa on 130kcal. Sopii mainiosti niin kesän juhliin, illanistujaisiin kuin ihan vain huvinvuoksi välipalalle! Pohjastakin olisi saanut kaloreita nipistettyä, jos sen olisi tehnyt raakakakkuversiona taateleista tms. Tajusin sen hieman liian myöhään joten nyt mentiin tällä! (Kuvassa kakku on jäässä koska hoidin hyydyttämisen pakkasen avulla. Sulaneempana kiille on hyytelömäinen, ei jäässä kuten tässä)

IMG_7468_muut

Ohjeessa avusti kakkuguru Frutti di mutsi jota ilman olisin jälleen kerran ollut pulassa kakkuineni.

Pohja:

10kpl digestivekeksejä

100g voita

Täyte:

200g rasvatonta maitorahkaa

400g ligt-tuorejuustoa

4 liivatetta

3dl mustikoita

sitruunan mehu

steviaa/muuta nestemäistä makeutusainetta

Mustikkakiille:

8kpl liivatetta

1l mustikoita

1l vettä

Steviaa

Murskaa keksit ja sekoita ne sulatettuun voihin. Levitä pohja halkaisijaltaan 24cm kokoiseen vuokaan. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada vuokaan. Laita vuoka pakastimeen hyytymään pariksi tunniksi tai yöksi jääkaappiin.

Valmista kiille. Kuumennaa puolet vedestä kiehuvaksi. Ota vesi pois liedeltä ja sekoita puolet liotetuista liivatteista sekaan niin että seos on juoksevaa. Sekoita joukkoon mustikat sekä stevia tai jokin muu nestemäinen makeutusaine. Kaada kakkuseoksen päälle varoen ja varmista ettei vuoka falskaa alareunasta nestettä pois. Laita pakastimeen vartiksi. Tämän jälkeen tee sama uudestaan lopusta liivatteesta ja vedestä sekä pistä kakku hyytymään. Ripottele päälle tuoreita mustikoita ja sitruunaviipaleita.

Ja vielä kerran Sofia ala Fruttidimutsi, vaaka ja vieraat kiittää <3 (Käykää ehdottomasti tutustumassa Sofian luomuksiin, ne ovat todellista taidetta. Katsokaa nyt vaikka tätäkin)

Kommentit

3 kommenttia
Avatar

Namm! Tämähän täytyy testata:) Voin pystyy korvaamaan myös hedelmäsoseella:)

Avatar

Mites toi taatelipohja ois toteutettu? Taatelit soseutettu vaan? Kiitos ohjeesta 🙂

Jasmin

Joo taateleitaja vähäsen liotettuja maapähkinöitä sekä vettä 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä