Yleinen 24.7.2016
TEKSTI Jasmin

Ei seksiä ennen avioliittoa?

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

 

IMG_56001

Seksin odottaminen avioliittoon on kivikautista. Sellaista eivät tee kuin puritaanit ja amishit. Vai tekevätkö sittenkin?

Seksi on kovasti yksityisasia. Silti suurin osa meistä sitä harrastaa ja seksiasiat ovat naistenlehtien luetuimpia juttuja. Kondomeja myydään päivittäistavarakaupoissa ja dildoja saa apteekista. Seksistä puhutaan paljon. Enkä minä ole poikkeus. Usein ystävien kanssa on tullut puheeksi ykköspesät ja kolmospesät. Ajoittain puheissa viuhuu vitsailu pidättäytymisestä ja siveysvöistä. Joskus minä olen kertonut että me odotimme seksin harrastamista puolisoni kanssa aviovuoteeseen asti. Yleensä reaktio on epäusko. Leuat tipahtavat polviin. Sitten alkaa kysymystulva. ”Miten kestitte odottaa?” ”Mitäs jos se seksi olisikin ollut aivan hirveää?” ”Mitä jos sillä olisi ollut pienenpieni vehje?” ”Menittekö siksi niin nopeasti naimisiin?”

Koska tällaista menettelyä pidetään puritaanien siveyssäännöksenä ja täysin nykyajasta poikkeavana käytöksenä, minä päätin tuoda tähän hieman julkista näkökulmaa. Osassa ystäväpiiriäni tässä ei ole mitään kummallista. Moni on tehnyt saman.

Me emme pukeudu pelkästään hameeseen ja käytämme meikkiä. Me juomme välillä viiniä ja joskus minulta pääsee kymmenen kirosanaa. Me emme ole puritaaneja. Meillä on hengellinen vakaumus toki. Olemme ihan perususkovaisia. Minä olen luterilainen, kuten Suomessa moni muukin. Vakaumuksella oli merkitystä. Suurempi merkitys kuitenkin oli se, että meistä tuntui oikealta odottaa. Koimme, että halusimme tehdä erilailla. Otimme sen ehkä jonkinlaisena haasteena. Kahden ihmisen protestina seksiä ylikorostavaa yhteiskuntaa vastaan. Emme tehneet asiasta numeroa. Ei kukaan meidän seksielämästämme (tai sen puutteesta) tiennyt yhtään mitään.

IMG_72081

Seurusteluaikamme oli lyhyt. Olimme yhdessä 4 kuukautta ennen häitä. Se ei ole mahdoton aika pitää näppejä toisesta erossa. Ei tokikaan helppo. Muttei mahdoton. Emme sännänneet naimisiin päästäksemme naimaan. Me vain koimme että tämä oli tässä. Ei tarvitse odottaa kauempaa. Niimpä varasimme kirkon ja lupauduimme viettämään loppuelämämme toistemme kanssa. Toinen vain tuntui oikealta. Ja tuntuu edelleen. 9 vuoden jälkeenkin.

Nykyään yhdenillan jutut tuntuu olevan kovassa huudossa ja seksiä pitäisi harrastaa viimeistään kolmansilla treffeillä. Minä tuon tätä kivikautista näkökulmaa seksiasiaan esille koska haluan kertoa, että toisinkin voi tehdä. Toiseen voi tutustua seurusteluaikana monella muullakin tavalla. Hääyöstä tulee oikein erityisen erityinen kun siihen on säästetty jotakin, mitä ei ole aiemmin toisen kanssa tehnyt. Minä olen vastannut niin moneen kertaan alussa mainittuihin kysymyksiin, että haastoin tälläkertaa puolisoni avaamaan sanaisen arkkunsa. Tässä miesnäkökulma esiaviollisesta seksistä kieltäytymiseen:

Entäs jos toinen on surkea sängyssä?
On kyllä mahdollista tehdä paljon asioita. Jos porukka on sitä mieltä että seksin laatu ei parane vanhetessa niin ovat kyllä aikamoisia puusilmiä tai pökkelöitä oppimaan asioita. Mutta luonnollisille haluille ei voi mitään eli hormooneille yms. Eikä se näytä oikeen korreloituvan edes masturboinnin määrään suoraan eli se on vaikee ennustaa etukäteen ilman testausta
Panemista voi treenata ja harjottelukertoja todennäköisesti vuosien varrella kertyy. Teknisen suorittamisen voi oppia helpostikkin, ja henkinen puoli on tärkeämpi. Esimerkiksi kuinka luova ihminen on todennäköisesti heijastuu suoraan seksiinkin tai kuinka ahdasmielinen persoona, sekin todennäköisesti näkyy seksissä pidättäytymisenä. Tällaiset asiat selviää kyllä ennen itse seksin harrastamista jos vähän katselee ympärilleen. Se toki voi olla hankalaa umpirakastuneena.
Mitä jos seksielämä ei toimi ja ollaankin jo naimisissa?
No, jos näin on päässyt tapahtumaan joutuu kumpainenkin katsomaan peiliin ja kysymään, miksi? Sitä voi vaikka kysyä että rakastaako todella toista ja haluaako olla tämän kanssa, ja haluaako kokea toisen rakkauden myös fyysisesti. Yleensä vastaus on kyllä, kyllä ja kyllä. Jos edelleen on ongelmia voi lampsia vaikkapa seksuaaliterapeutille tai parisuhdeterapiaan. Jos vastaus olikin ei, joutunaa ottaa eron kaikkien ajan ja hermojen säästämiseksi. Sepä eskaloitui nopeasti.
Miten voi seurustella ilman seksiä?
Seurusteluun kuuluu aika paljon muutakin kuin potentiaalinen seksi. Tai jos jonkun mielestä ei kuulu, saattaa olla että on erehtynyt sekoittamaan termit seurustelu ja paneminen. Jos ei löydy tekemistä panemisen korvikkeeksi, voi olla parempi pistää peli poikki samantien. Seurustelu ilman seksiä on tietysti vaikeaa jokaisen omien hormoonien ja halujensa takia. En tiedä voinko sitä suositella oikeasti kenellekään. Tärkeää on ainakin tehdä pelisäännöt selväksi osapuolien välille.
Siinä kaikki, mitä puolisollani oli tähän asiaan sanottavanaan. Meille tämä oli yhteinen päätös ja olemme iloisia, että teimme näin. Tällainen ratkaisu ei edes edellytä neitseellistä koskemattomuutta. Aina voi aloittaa alusta. Jokaisessa parisuhteessa sen on kuitenkin oltava ehdottomasti molempien agenda. Ei kummankaan painostus eikä etenkään ulkopuolisten vaikutin. Seksi todellakin on jokaisen parin henkilökohtainen juttu, eivätkä vanhemmat, saarnamiehet tai kaverit ole oikeita henkilöitä kertomaan, koska seksiä saa tai pitää harrastaa. Mutta sen minä vain sanon, että pieni pidättäytyminen ainakin suojaa sukupuolitaudeilta kondomeja paremmin eivätkä loistavat orgasmit pääse hämärtämään kumppanin epäkiitollisia luonteenpiirteitä. Kumppanin valinta ei ainakaan perustu taivaalliselle seksille. Sen nimittäin voi oppia kuka vain, mutta pinttyneen huonotapainen kumppani harvemmin oppii uusia temppuja.
 IMG_9816
Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (3)

Hyvä kirjoitus ?! Itse myös odottanut hääyöhön asti ja olen sitä mieltä, että se kannatti ?!
0
1 vastaus

Tässäpä oli järkiperäinen ja molempia puolia ymmärtävä teksti. Ihmisten tuntuu olevan vaikea asettua toisten asemaan, kun puhutaan seurustelusta ja seksistä. En minäkään ole koskaan ymmärtänyt, miksi odottaisi avioliittoon jos seksiä kerta haluaa, enkä ymmärrä vieläkään. Mutta ehkä minun ei tarvitse ymmärtää, tärkeintä on että annan muiden tehdä omat ratkaisunsa. On hienoa että ajattelet samoin, etkä tuputa tätä muille. Kivaa, että joku päättää pidättäytyä ilman, että suhtautuu kaikilta osin seksiin nihkeästi.
0
1 vastaus

Hyvä kirjoitus!
T. toinen samanlainen. 🙂
0
1 vastaus

Hyvä kirjoitus ?! Itse myös odottanut hääyöhön asti ja olen sitä mieltä, että se kannatti ?!
0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Munakoisoni ja minä
Olen vuonna -87 syntynyt äiti. Aloitin Koisoni kasvatuksen lokakuussa 2012. Blogi piirtää sanallista kuvaa perhe-elämästä ja äitiydestä. Rehellisellä rakkaudella. Paikoin ekologisella ja välillä materialistisella otteella. Viha-rakkaussuhteella nykaikaan ja leikkipuistoihin. Yhteydenotot: jasmin.kauko@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • #mummola #ohjeblogissa #vegaaninen #gluteeniton #leivonta #vegan #muffin #glutenfri

munakoisonijamina

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: