Tee sokerittomat banaanilastut itse! -Ohje

Teksti Jasmin

Banaanilastut ovat monen herkku. Kaupoissa useimmiten nämä ovat sokeroituja, vähintäänkin makeutettu hunajalla. Makeuttamattomiakin toki löytyy, mutta ei niitä useinkaan tule haeskeltua. Hinnoissaankin nuo banaanilastut ovat, jos isompia määriä ostaa. Päätin kokeilla aivan intuitiolla valmistaa näitä itse. Mielestäni lopputulos oli oikein onnistunut. Ulkonäkö tosin on hieman tummempi kuin valmiissa, mutta ei se ainakaan minua häirinnyt. Tuumasta toimeen siis!

Ainekset:

Banaani (kuvan määrässä 2 pientä banaania)

Kookosöljyä (muukin öljy käynee, tarkoitus vain etteivät jää leivinpaperiin kiinni)

Viipaloi banaanit ja laita ne leivinpaperille joka on kevyesti voideltu (käytin pullasutia) kookosöljyllä. Paista 175 asteessa kunnes pinta on ruskea ja ovat hieman rapeita. Itselläni tähän meni noin tunti. Kärvähtävät äkkiä jos ovat liian kauan mutta jäävät myös herkästi mössöksi joten ole tarkkana!

Anna hetken jähmettyä ja nauti! Lopputulos on makea enkä ainakaan itse jäänyt kaipaamaan makeutuksia.

IMG_20160812_172321

IMG_20160812_172502

Kommentit

4 kommenttia
Jasmin

Hienoa! 🙂

Avatar

Oo kiitos vinkistä,tuota voisikin kokeilla 🙂

Jasmin

Kerro sit onnistuko 🙂

Avatar

Onnistui erittäin hyvin! Maukkaita mutta ei liian makeita. Ja aika rapeitakin.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä