Tissit ja 7 muuta kiinnostavinta juttua!

Teksti Jasmin

Ihmisiä on kautta aikojen kiinnostaneet aikalailla samankaltaiset asiat. Nopeasti karrikoiden, kuvittelisin, että suurimman huomion saa alastomuus, seksi, pelastavat niksit ja provosoivat itsestä eroavat mielipiteet. Ikäluokka voi tuoda hieman tilastoeroja, mutta tuskin paljoa. Seksi ja alastomuus kiinnostaa kahdestakympistä kahdeksaankymppiin, sanokaa mitä sanotte. Pelastavien niksien kohdalla on tietenkin sukupuolieroja, mikä kenellekin se niksi on,  mutta noin niinkuin periaatteessa. ”Täältä tankkaat halvinta bensaa” ”Näin kesytät murrosiän” ”40kiloa kahdessa viikossa” Ja niin edelleen.

Samat aiheet pyörivät lehtien lisäksi keskustelupalstoilla sekä blogeissa. Minä halusin vahvistaa epävirallisen tilastoimattoman karrikoidun mielipiteeni ja katsoa mitkä ovat oman blogini suosituimmat jutut.

1. Rakkaudesta rintoihin.
Minähän sanoin! Tissit kiinnostavat aina. Ikähaarukka tämän postauksen kävijöissä oli teini-ikäisestä eläkeläiseen. Tasapuolisesti miehiä ja naisia ympäri suomen. Tässä kohtaa on hyvä julkisesti kiittää ystäviäni rintojensa paljastamisesta. Siitä oli iloa tuhansille ihmisille.

rinnat

2. Pyhäkorvauksen poistaminen -Häkämies, oletko järjiltäsi?
Politiikka. Monien mielipiteet yhteen kokoava kärkäs kirje poliitikolle. Kaikki se, mitä me haluaisimme tukalassa tilanteessa sanoa, mutta sille ei löydy väylää. Useita kiinnostaa politiikassa juurikin ne asiat joita ei osaa itse pukea sanoiksi. Raivo ja turhautuminen. Tätä postausta jaettiin somessa noin 1700 kertaa ja se kertonee ihmisten hädästä päättäjien vallan alla.

top häkämies

3.Sisäelinkuori.
Roikkuva vatsanahka. Vertaistuellinen juttu siitä, että vatsa voi ja saa roikkua. Kenempä nahka ei vähän lurputtaisi jos takana on vaikkapa synnytys? Ihmisiä  inspiroi kokemuksellisuus. Myös visuaalisesti. On helpottavaa nähdä kuvasta, että ihan todella jollakin muullakin roikkuu. Ja rumasti roikkuukin, joten itsellä ei ole välttämättä mitään hätää. Meitä kiinnostaa nähdä toisten epäkohtia, etenkin paikoissa joissa niitä ei yleensä paljastella. En uskon sen johtuvan vahingonilosta, vaan tarpeesta saada hyväksyntää itselleen. Jos minun karmaiseva vatsani saa jonkun pitämään hieman enemmän omastaan, se on aivan mahtavaa.

roikku

4. Kestovessapaperin käyttöohje 
En tiedä mikä tässä aiheessa niin veti. Ehkä sen erikoisuus, ja erilainen on kiinnostavaa? Minuun otti yhteyttä Ylen toimittaja ja teki meistä jutun Ylen uutisten verkkosivuille. Iltasanomissakin kävimme väittelemässä bakteeriopin professorin kanssa kestovessapaperista sekä kestovaipoista. Luulen että tämän postauksen suosio perustui viihdearvoon ja hämmentymiseen. ”Mikä ihmeen kestovessapaperi?”

paperi

 

5. Täydellinen vartalo 30 minuutissa
Kiinnostuit jo nyt. Ei lisättävää

varta

6. Subjektiivinen päivähoito-oikeus poistettava kokonaan
Kärkkäiden mielipiteiden viihdearvo on suuri kahvikupposen äärellä. Blogeista selkeästi haetaan mielipiteitä ajankohtaisiin aiheisiin. Joko niihin samaistutaan, tai ne herättävät vasta-argumentteja. Tämä postaus vei kirkkaasti negatiivisten kommenttien voittopokaalin ja paskamyrskymitalin. Aihe on suhteellisen raflaava, koska se herättää tunteita. Tunteiden herääminen on aina hyvä asia, olivat ne sitten negatiivisia tai positiivisia.

päiväh

7. Sukupuolineutraalit neuvolakorttien kannet -Bullshit sanon minä
I
ki-ihana ajankohtaisuus. Me haemme internetistä ajankohtaisia uutisia ja luomme niistä mielipiteitä sekä käsityksiä omiin ajatuksiimme aiheesta.  Tämä postaus herätti paljon kasvatuskeskustelua, joka kulminoitui neuvolakortteihin, mutta jonka juuret ovat paljon syvemmällä. Miten me näemme sukupuolen ja koemme sen merkityksen kasvatuksessa?

top sukupuoli

8. Lisääntymisrauhaa!
Surusta, ikävästä ja pettymyksistä kummunnut lisääntymisrauhan julistus tuli selkeästi tarpeeseen. Sekundaarisesta lapsettomuudesta postaaminen on ollut kipeää, mutta elämäni parhaimpia päätöksiä. Näiden postausten kautta, olen avannut teille ensimmäisiä kertoja elämämme henkilökohtaisuuksia ja se avasi portin sille ajatukselle, että mitään pahaa ei tapahdu, vaikka puhuu kipeistä aiheista. Olen saanut paljon vertaistukea. Kiitos siitä.

lisään

Tulen jatkossakin avaamaan sanaista arkkuani niistä asioista, jotka jakavat mielipiteitä, koskettavat tai muuten vain ovat sellaisia joista ei kerhon kahvipöydässä uskalleta tai viitsitä jauhaa. Myös arkielämämme ilot ja surut kulkevat mukana kasvatuskriiseineen, kehoahdistuksineen ja parisuhdekomplikaatioineen. Myös postaustoiveita saa esittää jos siltä tuntuu. Pysykää jatkossakin mukana ja muistakaa Insta sekä Facebook 🙂

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä