Yleinen 27.8.2016
TEKSTI Jasmin

Pihlajanmarjasta on moneen

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Happamia, sanoi kettu pihlajanmarjoista!

Kettu ei tiennyt mistä puhuu. Hapanta toki, vaan ei niin hapanta, etteikö siitä herkkua saisi! Olen ajatellut pihlajanmarjan olevan täysin syömäkelvoton ja verrastettavissa kiviin. Voi laittaa suuhunsa, mutta ei siinä mitään järkeä ole.

Luin kuitenkin marttaforumeilta, että jotkut rohkeat ovat tehneet pihapuunsa pihlajanmarjoista hilloa. Tämä herätti kovasti kiinnostukseni ja päätin kokeilla. Tulos oli yllättävä. Hillo oli hyvää! Hapanta, muttei silmäripsiä kipristävää. Kirpakkaa muttei karmeaa. Ehkä tätä voisi verrata hieman puolukkahilloon, muttei sinnepäinkään. Ihanaa esimerkiksi porkkanalettujen ja suolaisen pannarin kanssa. Juustotarjottimelle kaveriksi ja vähintäänkin joulupöytään. Oiva lisä riistäruokiin. Äärimmäisen helppo tehdä. Kevyeksi en kutsuisi, en ole varma, onko ohjeen todellinen suhde sittenkin 1 desiä kohden sokeria yksi pihlajanmarja, mutta eikai aina tarvitse niin sokeritonta ollakkaan.  Suosittelen!

IMG_7796

400g pihlajanmarjoja

400g hillosokeria

3 omenaa

ripaus sitruunamehua

4rkl vettä

 

Jos ikirouta ei ole vielä läpäissyt pihlajapuun alustaa, pakasta marjoja pari tuntia. Laita kattilaan vesi, sitruunamehu sekä omenat ja marjat. Kuumenna ja kiehumispisteessä lisää sokeri. Keitä kunnes seos on hillomaista. Minulla tähän kului puolisen tuntia. Käytä siivilän läpi, jos haluat ”sattumat” pois. Säilö kuumennettuihin purkkeihin ja nauti! Sopii myös ihanasti vaikkapa tuliaisviemiseksi riistan ystäville tai sadonkorjuujuhliin.

Pihlajanmarjat taipuvat moneksi. Jos hillo ei uppoa, kokeile pihlajanmarjakarkkeja tai mehua. Pihlajanmarjajäätelökin kuulostaa varteenotettavalta vaihtoehdolta!

C-vitamiinirikkaita makuhetkiä!

 

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: