Saatanan uhmaikä

Teksti Jasmin

nfd
Minä kyllä kestän 3 vuotiaan kenkutukset. Tiedättehän, ne ikäänkuuluvat itkupotkuraivarit katkenneen banaanin tähden? Ne hienot hetket, kun hän haluaa laittaa Chanelin huulipunaa luomiinsa enkä minä ole asiasta alkuunkaan samaa mieltä. Kuinka olen valinnut hänelle täydelliset mätsäävät vaatteet eivätkä ne kelpaa. Tyttäreni haluaa sinisen paidan vihreiden housujen kanssa. Voitteko kuvitella? Hän näyttää aivan nesteen työntekijältä. Eikä se vain toimi. Mikään maanittelu ei auta. Ei edes selitys siitä, kuinka Burberryn hempeä roosatunika maksoi omaisuuden ja tekisi äidille hyvän mielen. Rusinoilla lahjominen on hyödytöntä. Edes suklaarusinat eivät auta, sillä tytön maku on aivan kuten isällänsä. Pettävä jää. Itkua, raivoa ja krokotiilin kyyneleitä. Verisiäkin. Mutta minä kestän ne.

nfd

Se, mitä minä en kestä, on kouriintuntuvasti tässä ja nyt. Se ei ole saatanan uhmaikä. Se on vittumainen uhmaikä. Ja se ei ole tyttäreni uhmaikä. Se on kolmekymppisen äidin uhmaikä. Se on kierompi, kuin kolmevuotiaalla. Se on häiriintyneempi, kuin kolmevuotiaalla. Se on jotakin, mitä vastaan ei voi taistella. Mutta siinä se on. Kuin pohjaanpalanut hernekeitto. Tässä ja nyt. Todellisesti läsnä. Kolmevuotiaan kanssa kaikki on jollakin tapaa neuvoteltavissa. Ainakin välillä. Kolmekymppisen kanssa ei neuvottele kukaan. Ei edes yritä, sillä se on yhtä hyödytöntä kuin ristiä jalat silloin kun mieli tekee eniten. Tai pyytää puolisoasi sisustamaan koti maalaisromanttisesti.

nfd

Se on sitä, kun raivostut puolisollesi siitä, että hän sanoo väärällä äänensävyllä ”niin minäkin sinua” kavereidensa kuullen ja kostat sen syödessäsi lämpimiä leipiä sohvannurkassa joita olet tehnyt vain itsellesi. Se on sitä kun katsot häntä leipiesi kanssa merkitsevästi; ”tule lähemmäs ja kuolet”. Tai kun olet pyytänyt häntä laittamaan pyykit ja hän kerrankin tekee sen. Mutta Miumiun paidan hihat ovat sisällä. Sitä sotkua ei pelasta edes silitysrauta. Puhumattakaan siitä kun olette sopineet viettävänne perhepäivän puistossa ja hän kehtaa olla väsynyt viikon työputken jälkeen. Lähetät hänet kotiin nukkumaan kasvoillasi ymmärtäväinen hymy eikä hän ymmärrä ”mene vain ei se haittaa”-lauseen piilomerkitystä. Raukalla ei ole käsitystäkään piilomerkityksen ymmärtämättömyyden katastrofaalisista seurauksista.

nfd

Ja nyt kanssaäidit -ja isit. Unohtakaa ne kolmivuotiaat ja kertokaa, miten selvitä kolmekymppisen uhmasta, ilman että se on naurettavaa ja katastrofaalista alusta loppuun? Jokainen selviää leikki-ikäisen uhmasta. Se on kirjaimellisesti lastenleikkiä. Kun puhutaan kolmekymppisen uhmaiästä, on leikki kaukana.
Itkua, raivoa sekä raakoja katseita. Suuria tunteita. Elämä ja kuolema. Vessanpöntön renkaan tähden. Tai Burberryn tunikan. Loppujenlopuksi mietin, kumman meistä uhmaikä on pahempi. Minun, joka haluan pukea lapselleni Burberryt vai lapsellani jonka tyylitaju ei kulje käsikädessä omani kanssa?

Ja mitä PMS:sään tulee… Otan palan suklaata, enkä aio edes aloittaa.

Kommentit

7 kommenttia
Jasmin

:D:D sepä se!

Avatar

Mies sanoo mulle aina että mene kulta nukkumaan tai syö..yleensä jompi kumpi auttaa on sit mimmonne kiukku tahansa kyseessä 😀

Jasmin

😀 ahahaha, mun mies lähtee vaan karkuun!

Avatar

Kokeile nelikymppisten uhmaa, se se vasta onkin… 😉

Avatar

Aaah, mä oon jo vähän miettiny että mitä h…..ttiä on mulle tapahtunut tän vauvailun myötä, mutta täähän on siis uhmaikä! Vähän jäljessä raskastelun jäljiltä, mutta ihan on samaa meininkiä löytyy täältäkin. Pah. ?

Avatar

Mä välillä ihmettelen miten mun mies on jaksanut mua. Välillä tuntuu, että kiukuttelen kaikesta ja mies vaan kestää ja ymmärtää. Mutta onneksi tämä on ajan myötä hieman vähentynyt. Paino samalla hieman. Nyt tulee uudet kiukutukset. Olen vanha! Olen rupsahtanut! Kukaan ei tykkää enää minusta! Ja tähän ei auta, että mies vastaa tykkäävänsä ja pitävän minua kauniina. Minähän olen häntä 15vuotta kouluttanut sanomaan niin! Kyllä, naisen uhma on paljon pahempi kuin miehen.

Jasmin

😀 haha voi ei. Mun miehellä on kyllä elämänmittanen murrosiän kestäminen varmaan mun kanssa 😀 <3 tsemppiä meidän uhmiin!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä