Tammenterhot vaivattomasti sisustukseen -Diy!

Teksti

dsc_0002

Tammenterhot, nuo hyödyttömät siemenpähkinät joita tippuu puista ja joita on ärsyttävä haravoida. Kuinka hauskoja ne voivatkaan lasten mielestä olla? Pienet hattupäiset luonnonantimet jotka kelpaavat vaikka mihin. Parhaimmillaan oravien ruoaksi ja pahimmillaan jalkapallon korvikkeeksi kun jotakin kutkuttaisi heittää naapurin ikkunaan. Ajattelin vielä hankkia oksan, johon askartelemme lisää terhoja joissa on lenksu. Näin ne saa nätisti roikkumaan vaikkapa katosta ja tuovat jouluistakin tunnelmaa. Siitä ne onkin helppo halutessaan siirtää vaikkapa joulukuuseen!

Meillä tammenterhoja kerättiin ämpäriin ja tuotiin kotiin. Maalit olivat hieman vähissä, emmekä oikein keksineet mitä niistä askartelimme, joten päätimme maalata ne sisustuselementeiksi yhteistuumin Koison kanssa. Viimevuoden hitti oli selkeästi valkaistut kävyt, nyt tulevat vaalennetut tammenterhot. Käytimme maalina valkoista spraymaalia ja lapsi työsti terhoja sormiväreillä. Sormiväri pysyi terhoissa ihan kohtuullisen hyvin, mutta kestävämmän sekä kauniimman tuloksen saa akryylimaaleilla joita suosittelen lämpimästi tähän käyttöön.

Hattu on kiinnitetty terhoon puuliimalla. Korussa ohut juuttilanka on liimattu hatun ympärille reunan alle, samoin roikkuvissa koristeissa. Helppoa askartelua lapsen kanssa ja nämä tuotokset sopivat vaikkapa tuliaisviemisiksi. Kappale kauneinta Suomea. Toki luonto on kaunista ilman modailujakin, mutta tässä ideana oli näpertely joka toteutui helposti äidin sekä tyttären iltapäivätekemisenä.

Rahaa näihin paloi 0 euroa. Kaikki tarvittava löytyi kaapeista. pariton viinilasi menee oikein hyvin kynttilänjalasta ja välttää näin lasinkeräyksen. Yksittäiset servetit taipuvat tarjottimen alustaksi kun niille näyttää hieman saksia. Askartelun iloa pimeneviin iltoihin ja muista laittaa jouluntuoksuiset kynttilät terhojen kaveriksi! Mikään ei ole parempaa, kuin fiilistely <3

dsc_0008dsc_0017dsc_0035dsc_0027

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä