Lapsiperheen pernarutto rantautui meillekin

Teksti

kauhu

Tässä postauksessa käytän vanhoja kuvia, Kamera laukkuineen on täikaranteenissa.

Kaikki vaatteet pesuun. Likaiset ja puhtaat. Kengät, takit ja pyöräilykypärät mummolan saunaan. Matot ulos viikoksi. Samoin nojatuoli. Jopa olohuoneen verhot joutivat pyykkikoneeseen. Ponnarit, pinnit ja harjat keitetty kattilassa. Ripsivärit roskiin. Tekisi mieli uusia sänkykin, mutten viitsi. Nykyinen jenkkisänky ostettiin hiljattain huonekaluliikkeestä ja on aivan liian kallis kaatopaikalle täiden vuoksi.

Niin. Meille rantautui täitä. Sen tietävät nyt naapuritkin, sillä mieheni vietti kylpyhuoneessa 3 tuntia kiroillen täikamman kanssa. Olisi ehkä kannattanut harjata takapuoleen asti ulottuva paksu tukka ennen täishamponointia. Tosin ei hän voinut sitä tehdä, sillä minä olin jo raivannut kaikki tukkatarvikkeet liedelle. Olisi tehnyt mieli itseasiassa polttaa koko talo ja muuttaa vuorille.

Jos sattuu omaamaan vihamiehiä joille janoaa kostoa, suosittelen täiden purkittamista ja levittämistä sotatantereelle sopivan hetken koittaessa. Pernarutto on so last season. Täit vievät mielenterveyden ja uskon elämään. Täiden järkyttämä mielenrauha koettelee ihmisyyden syvintä ydintä. Luottamusta siihen, että kehosi on sinun. Loistartunnan jälkeen mikään ei enää tunnu omalta. Sen jälkeen, kun olet löytänyt naiseuden kruunustasi ökkiäisiä, tajuat, ettei ihminen ole kovinkaan kaukana eläimestä.

hetket1

Täit ovat epäreiluja ja salakavalia. Hygienia ei auta, käsien pesu ei auta. Siisteys ei auta eikä ylivarovaisuuskaan auta. Ne tulevat ja menevät kenelle sattuu eivätkä katso statusta. Ei sillä, että meidän statuksemme pitäisi loitolla yhtään mitään tai ketään, mutta ihan noin niinkuin periaatteessa. Porvarit, hallitus, kokoomus ja Cucci, varokaa, ne voivat tulla teillekin. Luokkayhteiskunta on historiaa, kun puhutaan lapsiperheen loisista.

Minä yritän sopeuttaa juuri nyt, tässä teekupposen ääressä itseäni ajatukseen, että kaikkea ei voi hallita. Minä en tiedä, onko täin munia kattolampussa tai ehkä jääkaapissa. Mutta sen minä tiedän, että ne tulevat takaisin. Tiedättekö, sen vain vaistoaa. Ennemmin tai myöhemmin. Nämä eivät olleet jäähyväiset. Toivon tietenkin toista, mutta lapsia ei voi eristää. Mieli kyllä tekisi, mutta äidinvaistoni sanoo, että se ei olisi oikein. Vaikka järkeni huutaa ihan muuta.

Jos täit vielä rantautuvat meille, puolisoni aikoo leikata 10 vuotta kasvaneen tukkansa pois. Minä taidan tehdä samoin. Ja nykyäänhän sukupuolineutraalit jutut ovat muotia, joten haittaisiko se, jos tyttärenikin olisi hetken kalju? Onneksi myös brasilialainen vahaus sattuu olemaan kestomuodissa, molemmilla sukupuolilla, ehkäpä nykyaika on istuttanut villityksensä sopimaan paremmin loisten aikakautta? En tosin tiedä onko sillä väliä, täishampoopurkissa ei puhuttu mitään kehon muista karvaosioista. Jos jollakin on tästä varmaa tietoa, otan sen enemmän kuin mielelläni vastaan tulevia taistoja varten.

IMG_1371

Maltan tuskin odottaa matoja. En tiedä, kuinka kapasiteettini pystyy käsittelemään sellaista joten kiitän vuosien saatossa kehittyneitä puolustusmekanismejani todeten ”eihän meille sellaisia tule, muille ehkä mutta ei meille”.

Jotta tämä postaus ei olisi pelkkää kaoottista ulinaa, lisään vielä muutaman faktan täiden hävityksestä ja niiden ennaltaehkäisystä. Vaikkakin paras ennaltaehkäisy edelleen mielestäni on ihmiskokoinen lasipullo, ja häätökeino kokonaisvaltainen talonpoltto.

-Kutina ei tule täiden liikkeistä, päänahasta täiden imiessä siitä verta.

-Täitä ei välttämättä huomaa. Se ei näytä siltä kuin piirretyissä. Pää ei kuhise eläviä otuksia. Munat näkyvät herkemmin kuin elävät täit.

-Eivät tartu hipaisusta eivätkä ajatuksen voimalla (saatan olla eri mieltä)

-Vältä hattujen lainaamista. Tai oikeastaan se on turhaa. Paikassa jossa lainataan hattuja, todennäköisesti myös leikitään aikalailla korva korvaa vasten.

-Varaudu henkisesti. Ne tulevat kyllä. Se on paras ennaltaehkäisyn vinkki

-Kakkossijaa pitää ehkäisysuihkeet joita myydään apteekissa. En ole vielä testannut, mutta nyt kelpaa jopa poppakonstit

-Täit häivävät täishampoolla. Ylihysteerinen ei pidä olla eli ei saa pestä turhaan. Täit voivat tulla vastustuskykyiseksi. Täishampoota myydään apteekissa ja se kustantaa 20 euroa. 1 pullo riittää 2 aikuisen pitkiin hiuksiin ja yhden tyttölapsen pitkään tukkaan kertakäsittelynä.  Käsittely uusitaan viikon kuluttua.

-Koko perhe hoidetaan samalla.

-Vuodevaatteet pestään 60 asteessa, samoin vaatteet. Myös 2h saunotus toimii 80 asteessa

-Puhtaita vaatteita ei ole syytä pestä (pesin silti).

(Lähteinä käytetty thl sekä terve.fi)

 

Kommentit

2 kommenttia
Avatar

Täiden hävitykseen ei välttämättä tarvi apteekin tuotteita, majoneesia tai oliiviöljyä hiuksiin kunnolla, annetaan vaikuttaa vuorokausi. Kammataan täikammalla täit ja munat pois ja pestään hiukset. Tarvittaessa uusitaan.

Avatar

Juu, odotappas vaan niitä kihomatoja 🙂 Nimimerkillä kokemus NELJÄSTÄ eri kierroksesta niitten kanssa. Oli ihan pirun liki, ettei järki lähtenyt…

Täiden hävittäminen on niihin verrattuna lasten leikkiä 🙂 Kerran olen senkin puuhan kokeillut.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä