Maailman paras gluteeniton ja sokeriton piparkakku (vegaani)!

Teksti

maidotonkeksi

Halusin löytää joulupiparin, joka sopii kaikkiin kahvipöytiin, eritoten joulua ajatellen. Kaikissa resepteissä tuntui olevan jotakin, jota en halunnut käyttää joten kehitin oman. Koska olen maistanut kaikista tämän genren piparkakuista vain epäonniset omani, saattaa otsikko jonkun mielestä olla yliampuva.  Suoraansanoen, tämä oli neljäs taikina joka onnistui. Ensimmäiset maistuivat hirveiltä, toiset eivät miltään ja kolmannet formalihydpahvilta. Koska vehtasin tämän kanssa niin paljon, ei kolmen epäonnistuneen keksinkuvatuksen maku häipynyt suustani, vaikka nämä vaikuttivat onnistuneilta. Kiikutin varmuuden vuoksi ennen tämän postauksen tekoa maistiaisen maailman etevimmälle keittiöbloggaaja Frutti di mutsille ja sain hyväksyvän siunauksen. Nämä ovat ehdottoman onnistuneet vegaanit, gluteenittomat ja näinollen tietenkin maidottomat piparkakut. Ilman valkoista sokeria.

0.5dl vaahterasiirappia

0.5dl kookossokeria

1dl margariinia (sininen Keiju=maidoton)

1tl raastettua inkivääriä

1tl appelsiininkuorta

3/4tl tl jauhettua neilikkaa

1.5tl kanelia

2dl riisijauhoja

1dl perunajauhoja

1.5tl soodaa

0.5dl kauramaitoa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Raasta inkivääri. Voit myös käyttää perinteistä pomeranssia jota pipareissa yleensä on, mutta minä pidän enemmän appelsiinista. Sulata hellalla kookossokeri ja lisää joukkoon vaahterasiirappi. Sekoita keskenään kuivien aineiden kanssa. Laita taikina puoleksi tunniksi jääkaappiin. Pois ottaessa taikina on mureneva ja rikkonainen. Sekoita joukkoon kauramaito hyvin käsillä. Taikinasta tulee pehmeä, helposti leivottava ja kiinteä massa. Mielestäni hieman paksummat maistuvat paremmilta ja ovat helpommin siirrettäviäkin mutta ohuemmastakin onnistuu. Paista uunissa 200 asteisessa uunissa 5min. Älä paista liian kovaksi, ne kovettuvat kyllä itsestään jäähtyessä.

vegaanipipari

Jos vähäsokerisuus ja sokerittomuus innostaa, liity ihmeessä Facebookryhmään Vähäsokerista ilosanomaa 🙂

Munakoisoni ja minä löytyy myös instasta ja Facebookista. Instassa kuvamateriaalia ja Facebooksivuilta näkee kätevästi uusimmat postaukset.

Kommentit

12 kommenttia
Avatar

Tuli testattua näitä pipareita,leivottiin lasten kanssa kun edellinen taikina meni pilalle.Minusta näistä tuli hyviä,pitää tehdä uudestaan.Olisiko jotain ideaa miten näitä voisi koristella?

Avatar

Olenkin etsinyt hyviä vegaanisia piparkakkureseptejä, joten nämä lähtevät testaukseen! Mietin vain, että riisijauhot voi varmaan korvata tavallisilla vehnä- tai kaurajauhoilla? (Ei siis tarvitse olla gluteeniton)

Jasmin

Uskoisin että voi 🙂 Saattaa olla että vehnäjauhojen jälkeen taikina ei tarvitse enää esim tuota kauramaitoa koostumuksen puolesta.

Avatar

Hei! Miten uskot että nämä säilyvät/kestäisivät pakastusta jos jouluvalmistelut alottaa ajoissa? Ihana ohje, lähtee heti kokeiluun!! 🙂

Jasmin

En osaa yhtään sanoa 🙁

Avatar

Uuuuu kiitos !! Gluteenittomasti syövä Au Pair sokerittomassa ja maidottomassa perheessä ehkä about sekosi onnesta. Kiitos! parasta.

Jasmin

Oih ole hyvä, toivottavasti maistuvat 🙂

Avatar

Oi nams,voisko han tuon siirappin jättää pois ja kookos sokerin korvata Erytritolilla? Ehdin jo innostua että nyt löyty piparit joista saan syyä, mutta muttaitaa onnistuskohan noilla muutoksilla sitten.

Jasmin

Hei! En usko että siirappia voi jättää pois, piparitaikinan väri tulee siitä. Kookossokerin voi korvata ruokosokerilla, siitä tulee nestettä joten koostumus tarvinee jotakin ainakin. Taatelit+vesi soseutettuna voisi ajaa saman asian kuin tuo kookossokeri mutta siirapin uskon olevan suht oleellinen :/

Avatar

Oi, nämä menee kyllä testiin! Oon ite niin ruoka”vammanen”, että oon aina aivan hurmioissani, kun löytyy jotain tämmöstä ^^ Koitin mennä kattomaan tuota face-ryhmää, minkä olit linkannu tekstisi loppuun, mutta en pääse sinne. :/ Herjaa vain, että sivu ei ole käytettävissä.

Jasmin

AIjaa :O Koita laittaa hakuun vähäsokerista ilosanomaa? Tuo ruokavammaisuus on kyllä hankalaa, tiedän tunteen. SIt on ihanaa kun löytyy jotain mitä voikin syödä ja vielä jos luuli ettei voi 🙂

Avatar

Hei, ihanan oloinen resepti, kiitos sen jaosta! En huomannut ohjeessa mainintaa, että missä vaiheessa se margariini laitetaan taikinaan? Voiko margariinin sijaan käyttää myös voita? Ja jos käyttää voita, niin sama määrä, kuin margariinia ohjeessa?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä