Yleinen 9.11.2016
TEKSTI Jasmin

Mahdoton oksentaminen -entäs vatsatauti? Ja muita kuulumisia.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Olen päivitellyt blogin puolelle kuulumisia minulle tehdyn fundoplikaation jälkeen ajoittain. Voin oikein hyvin ja elämä on kutakuinkin raiteillaan ruoansulatuksen osalta. Pystyn jo syömään hieman kiinteämpää ruokaa, kun vain muistan pureskella sen kunnolla ja niellä hyvin hitaasti. Vatsani turpoaa edelleen kammottaviin sfääreihin aika arvaamattomasti ja odottamattomasti. Joskus voin juoda 3 kuppia kahvia ilman, että tapahtuu mitään ja toisinaan puolikas vesilasillinen aiheuttaa pinkeän pallon vatsan tilalle.

Turvotus johtuu siis siitä, että vatsa ei päästä ilmaa ylös ollenkaan. Jos joisin hiilihapollisia juomia tai söisin papuja, kaikki kaasut jäisivät vatsaani vellomaan. Myös muiden ruokien syöminen aiheuttaa luonnollisesti ilman kertymistä vatsaan joten sinänsä turvotus ei ole ihme. Usein, kun leikkaus tulee puheeksi, minulta kysytään, mitä tapahtuu jos saa vatsataudin?

Sen suhteen olen nyt yhtä kokemusta rikkaampi. Ilman sitä olisin ollut tosin aivan yhtä rikas. En halua enää koskaan muistella kyseistä kammotusta, saati kokea sitä uudestaan. Tämä on #kakkajuttu. Itsepähän kysyitte.

eye-743409_1280

Se velloo yli. Paha olo. Vatsassa kiertää ja tunnet sen tulleen. Vatsapöpö. Haparoit aamuyöllä vessan ovea ja tunnet helpotusta jo etukäteen. Kohta ei ole enää niin huono olo. Oksentaminen auttaa vatsatautiin. Mutta jokin on vialla. Mitään ei tule ylös. Paha olo on kammottava ja koko keho kouristusten vallassa, mutta mitään ei tule. Ainiin. Se leikkaus. Ei helvetti.

Kyljistä löytyy uusia lihaksia. Ja vatsasta. Ne kipeytyvät. Hyödyttömiä kaikki tyyni, mikään ei tule ulos silti. Paha olo tuntuu jäävän asumaan. Koko kehon bakteerit yrittävät ulos, vaan eivät pääse. Voiko vatsatautiin kuolla? Ensimmäisen tunnin pelkää kuolevansa, ja sen jälkeen pelkää ettei kuolekaan. Itkua ja tuskaa. Lopulta se menee ohi. Sen jälkeen sitä istuu pytyllä 2 vuorokautta ja pohtii vessan sisustusta. Imodiumia ei saa syödä ja väsymys pistää haaveilemaan invavessojen käsinojista. Onneksi on se sisustus. Puolisolle remontti perustellaan sillä, että se on ansaittu. Jos joutuu kokemaan vatsataudin, voimatta oksentaa, on ansainnut aivan kaiken. 

Kyllä. Olen traumatisoitunut ja järkyttynyt. Tämä yritti alkaa muutama viikko leikkauksen jälkeen mutta se pysäytettiin pahoinvointitiputuksella. Nyt ymmärrän miksi. Brutaalia. Entäs sitten krapula? Tämän kokemuksen jälkeen, en voi kuvitellakaan testaavani. Alkoholin yhden illan liikakäyttö on ehdottomasti pois laskuista. Loppuelämäksi.

Te kaikki vatsataudin kanssa kouristelevat ja sisuskalujanne pönttöön oksentelevat reppanat jotka kiroatte oksentamisen syvimmän olemuksen. Teille minä sanon: Varokaa mitä toivotte.

Sellaista kuuluu tänne. Ja mitä leikkaukseen tulee, kyllä. Se kannatti tehdä. Silti, uudenaikainen vatsatauti on syvältä.

 

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (2)

Oivoi 🙁 Kammottavaa. Primperan auttaa, jos sulla on sitä.
0
1 vastaus

Mulla on ollut mahatauti nyt 4 päivää ilman oksentamista! Saan
järkyttäviä pahoinvointikohtauksia ja olen aivan hiestä
märkä kivusta mutta ei, en oksenna vaikka mikä olisi.
Joten i feel u! Tämä on tuskaa.
0
1 vastaus

Oivoi 🙁 Kammottavaa. Primperan auttaa, jos sulla on sitä.
0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Munakoisoni ja minä
Olen vuonna -87 syntynyt äiti. Aloitin Koisoni kasvatuksen lokakuussa 2012. Blogi piirtää sanallista kuvaa perhe-elämästä ja äitiydestä. Rehellisellä rakkaudella. Paikoin ekologisella ja välillä materialistisella otteella. Viha-rakkaussuhteella nykaikaan ja leikkipuistoihin. Yhteydenotot: jasmin.kauko@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • #mummola #ohjeblogissa #vegaaninen #gluteeniton #leivonta #vegan #muffin #glutenfri

munakoisonijamina

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: