Yleinen 22.11.2016
TEKSTI Jasmin

Kaiketon kauraherkku! -Paras sokeriton välipala

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Minun top ykköseni sokerittomissa välipaloissa on ehdottomasti kaiketon kauraherkku! Kaiketon kauraherkku on maidoton, gluteeniton, munaton, sokeriton, makeutusaineeton ja tietenkin vegaani. Lähestulkoon siis kaiketon!

sokeriton-leivos

Sokerin vähentäminen on edelleen perheessämme ajankohtainen ruokailutottumusten muutostoimi. Emme ole hysteerikkoja, mutta pyrimme toteuttamaan välipalat ja iltapalat suhteellisen sokerittomalla sekä makeutusaineettomalla kosketuksella. Tähän oiva vertaistukikanava onkin ollut perustamamme Facebookryhmä Vähäsokerista ilosanomaa jossa jaamme reseptejä ja etsimme keinoja vähentää valkoisen sokerin kulutusta. Liity toki mukaan!

Oma ruokavalioni on maidoton ja gluteeniton joten sinänsä syöminen asettaa ajoittain pienimuotoisia haasteita. Kauppojen hyllyille jää tnykyisin tuotteita suhteellisen paljon. Tässä oma lempparivälipalani. Teen sen yleensä patukoiksi, jolloin se kovettuu uunissa rapeammaksi mutta tälläkertaa oli kiire joten heitin ainekset muffinivuokaan. Lopputulos oli pehmeä, hieman muffinimainen ja kiinteä. Maku erittäin makea, täyteläinen ja ehkä aavistuksen imelä. Hyvällä tavalla imelä. Tykkäsin! Loistava välipala niin aikuisen, kuin lapsenkin makuun. Meillä vakio kerhoeväs. Jos kaloreita laskee, tämä todennäköisesti mahtuu keventäjänkin listoille. 1 kappaleessa (näitä tuli tällä ohjeella 6 muffinin kokoista annosta) kaloreita noin 110kcal.

silikonivuoka

1.5 banaani

1.5 rkl vaahterasiirappia

1dl kauramaitoa

1dl kaurahiutaleita (g)

1rkl gojimarjoja

1rkl kaakaonibsejä

1.5rkl kookoshiutaleita

0.5dl maissijauhoja

1dl taateleita.

Sekoita sauvasekoittimella banaanit, hunaja sekä kauramaito sekaisin. Lisää loput ainekset ja kaada taikina haluamiisi vuokiin. Paista 200 asteisessa uunissa 35 minuuttia. Jäähdytä ja nauti!

sokeriton-valipala

 

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (9)

😀 😀 Jopa MAIDOSSA on sokeria. Miellän sokerin valkoisena.




0
1 vastaus

Vegaaninen tämä ei kyllä ole, kun sisältää hunajaa…




0
1 vastaus

Vegaanista ei kyllä ole kun sisältää hunajaa 😉




0
1 vastaus

Tajusin saman, mä en jotenkin ole ajatellut luomuhunajaa epävegaanisena mutta sitähän se toki on :/ Sen voi korvata siirapilla.




0
1 vastaus

Itse käytän leivonnassa agavea, joskus lisään steviaa




0
1 vastaus

Agavesiirappia hunajan tilalle ja heti on vegaaninen. 🙂




0
1 vastaus

Millä korvaisit banaanin ja pähkinän (kookos) kun ne eivät käy? Eivät myöskään avocado tai mantelit, jotka tulivat itselle ekana mieleen.




0
1 vastaus

Ei tämä kyllä sokeritonta ole, ei sisällä valkoista sokeria, mutta banaani, kookos, hunaja, taateli…. jos finelin taulukoista voi laskea ravintosisällön. Kyllä tässäkin on glukoosia, fruktoosia ja sakkaroosia.




0
1 vastaus

😀 😀 Jopa MAIDOSSA on sokeria. Miellän sokerin valkoisena.




0
1 vastaus

Jokainen vegaani varmaan osaa ihan itse korvata hunajan jollain vaihtoehtoisella makeutuksella, ilman että siitä joka toinen kommentoija mainitsee. Mua ärsyttää vegaanien naurettava tärkeily näissä blogien resepteissä:D




0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: