Yleinen 9.12.2016
TEKSTI Jasmin

Helppo piparkakkutalo -Ilman tuskan hikeä ja kyyneleitä

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Oletko pistänyt insinöörimiehesi suunnittelemaan piparkakkutalon osat 3d mallintamalla ja laittanut hänet hankkimaan muotit 3d-tulostimella? Käyttikö hän siihen aikaa kokonaisen työpäivän verran palkatta ja muumitalo muistutti lopulta nuuskamuikkusen telttaa joka sortui? Meille kävi näin viimevuonna. Puolisoni suunnitteli tietokoneella muumitalon muotoisen piparakkurakennuksen osia ja muotteja myöten. Jokin meni pieleen eikä mistään tullut lopulta mitään. Tuloksena oli menetetty päivän palkka (sillä ajalla olisi voinut tehdä töitä) ja myyjäisten piparkakkutaloon upotettu 35 euroa. Toki tuotto meni junnukiekkoilun hyväksi mutta ärsytti silti.

Tänävuonna päätin tehdä kaikki toisin. Ei enää insinöörisavuja eikä myyjäisiä. Uskokaa tai älkää, ratkaisu oli ikea! Maineensa mukaisesti piparkakku tuli ikeasta osissa, mutta helposti koottavasti ja yksinkertaisilla ohjeilla. Tämä muuten ei ole maksettu mainos. Kasallinen ikeaa oli tälläkertaa jokaisen siihen upotetun euron arvoinen. Niitä meni alle 4.

Kokoa ja koristele. Koska liimailuun ei mennyt ikää sen enempää kuin terveyttäkään, aikaa jäi muuhun koristeluun. Tiilet on tehty karkkirullasta ja karkit liimattu sulatetulla sokerilla. Myös osat kasattiin ihan vain sulattamalla sokeria. Tähän väliin jos jollain on vinkki, kuinka jäähtynyt sokeri saadaan irti kattilasta, lautasista ja lusikoista, se otetaan kiitollisena vastaan!

img_9086img_9070-1

 

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (3)

Tee ens kerralla pikeerillä niin ei tartte varoa kuumaa sokeria ja lähtee hyvin irti vatkauskulhosta ja maistuukin paljon paremmalle kun sulatettu sokeri 😉
0
1 vastaus

Kuumaan veteen astianpesuainetta ja anna liota. Puhdasta tulee.
0
1 vastaus

Kattilaan vettä ja hellalle hetkeksi kiehumaan 🙂 Sillä lähtee sokeri!
0
1 vastaus

Tee ens kerralla pikeerillä niin ei tartte varoa kuumaa sokeria ja lähtee hyvin irti vatkauskulhosta ja maistuukin paljon paremmalle kun sulatettu sokeri 😉
0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Munakoisoni ja minä
Olen vuonna -87 syntynyt äiti. Aloitin Koisoni kasvatuksen lokakuussa 2012. Blogi piirtää sanallista kuvaa perhe-elämästä ja äitiydestä. Rehellisellä rakkaudella. Paikoin ekologisella ja välillä materialistisella otteella. Viha-rakkaussuhteella nykaikaan ja leikkipuistoihin. Yhteydenotot: jasmin.kauko@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • #mummola #ohjeblogissa #vegaaninen #gluteeniton #leivonta #vegan #muffin #glutenfri

munakoisonijamina

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: