Yleinen 13.12.2016
TEKSTI Jasmin

Unohda krääsä! -Poimi kehittävät joululahjaideat lapsille

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Tavarapaljous ahdistaa. Lastenhuone pursuaa kaikkea sälää joka ei oikein kuulu mihinkään ja joulu on tulossa. Lapsi rakastaa mitä eriskummallisempia figuureja, limakäsiä ja kalliita härpäkkeitä joihin mielenkiinto kuitenkin tyrehtyy jo ennen helmikuuta. Arvokkaat korvia aktivoivat muotilelut jäävät kaapinpohjille pölyttymään. Kuulostaako tutulta?

Teimme yhdessä tyttäreni kanssa lastenhuoneen inventaariota ja tuskastuneena pohdin, miksi tällä lelumäärällä lapsi silti haluaa jatkuvasti aktiviteettia? Tulimme puolisoni kanssa siihen tulokseen, että me kaipaamme lelumurrosta. Jotakin uutta, mitä ei voi katsoa televisiosta ja millä tehdään muutakin kuin viskotaan päämäärättömästi ympäri. Toki viskomisellekin on oma paikkansa, mutta odotan leluilta enemmän. Itseasiassa odotan lelulta aika paljon. Sen on oltava kestävä, aktivoiva (ellei kyse ole unilelusta) ja mielenkiintoisen innostava. Mielellään myös pitkäikäinen.

Olen aiemminkin törmännyt Leikkien -brändiin mutta nyt kyseisen yrityksen tuotteet tulivat mieleeni pallosalaman lailla. Leikattavat vihannekset sekä hedelmät ovat olleet lastenhuoneessamme kovassa käytössä joten pohdin, voisiko kehittävien lelujen repertuaaria hieman laajentaa leikkikeittiön ulkopuolelle? Joulu on itselleni murheenkryyni niin oman, kuin sukulaislasten kohdalla. Pelkään ostavani jotakin, joka on hyödytöntä tai hajoaa heti käsiin. Kenelle tahansa. Voisiko Leikkien Aikalaatikko ratkaista tämän murheen? Tai ehkä Vuoden Lelu 2009, SmartGames Logiikkalinna? Meidän joulupakettiimme laitetaan kineettistä Kinetic Sand taikahiekkaa joka on saanut tuoteperheeseensä lisää väriä. Kokosin kehittävät joululahjat top 8:n. Jos erilaisuus houkuttaa tai muuten vain on lahjaostokset tekemättä, suosittelen tutustumaan leikkien.fi verkkokauppaan. Hinnat ovat eri luokissaankin kohtuullisia ja omien kokemusteni perusteella hinta-laatusuhde on taattu. Maintitakoon vielä, että ennen 21.12 tehdyt tilaukset ehtivät jouluksi kotiin.

Top 8 sekalaisessa järjestyksessä, olkaa hyvä!

Janod magneettikirjoilla voi rakentaa omaa sadunomaista kuvitusta ja päästä itse kokeilemaan kirjailijana oloa kuvin keinoin. Magneettikirjoilla voi koota omannäköisiä muffineita ja vaikkapa asustaa prinsessoja. Aivan kuin vanhan ajan paperinuket mutta nämä eivät rypisty!

magneti-book

SmartGames-pelit ovat logiikkapelejä.  Yksi peli sisältää 4 eri vaikeustasoa ja näin sopii taaperoisesta aina ikäihmiseen asti. Lapsen kiinnostus peliin säilyy vaikeustasojen myötä ja pelit kasvavat lapsen mukana. Ihana sekä ennenkaikkea aikaa kestävä koko perheen lahja iltojen iloiksi lämpimän maidon äärelle. Pelejä voi pelata yksin tai yhdessä.

sg-019-threelittlepiggies-packproductbookletstorybooklet

SmartMax tutkimusmatka mahdollistaa rakentelun ihan uudella tavalla. Omiaan kehittämään avaruudellista hahmotuskykyä. Tällaisen taidan tilata pukinkonttiin itselleni, sillä oma kolmiuloitteinen ”mikätahansa”-hahmotuskyky on jäänyt auttamattomasti kehittymättä. Magneetit kehittävät leikin lomassa hahmotuskyvyn lisäksi motorisia taitoja ja nieltävän vaaralliset jääkaappimagneetit saavat jäädä omille paikoilleen. Tämä on vuoden lelu!

smartmax-magnetic-discovery

 

Leikkien Aikalaatikossa on 96 tehtäväkorttia joihin kirjataan päivämäärät sekä tehdyt tehtävät. Kortit sisältävät kaikenlaista yhdessä tekemistä laajalla skaalalla. Suloista aikaa yhdessä lapsen kanssa ja se ei taatusti jää aikalaatikolla käyttämättömäksi, sillä sopimuskääröt tulevat mukana!

TimeinaBox_BOX_AW

PlanToys leikattavat hedelmät ovat olleet meillä kovassa käytössä menneen vuoden. Leikatessa hedelmästä kuuluu ihana rapsahdus ja niitä tekee mieli pilkkoa itsekin. Hedelmä ei ole enää lelukopan pohjalla pyörivä muovinen banaani, kun sillä voi tehdä muutakin kuin kieltää laittamasta suuhun. Suosittelen!

leikattavat-puuhedelmatMyös tämä huisin hauska kuularata löytyy lastenhuoneestamme.

kuularata

 

Oletko kuullut Mad matter taikamassasta? Kuivumaton taikamassa venyy ja paukkuu. Helposti muovailtavaa massaa löytyy useista eri väreistä. Sitä voi venyttää, taivuttaa, leikata ja nypistellä. Värejä voi yhdistellä keskenään. Lumoavan koostumuksen voit nähdä videolta täältä

mad-matter

Lopuksi meidän perheen hitti eli tietenkin taikahiekka! Kinetic Sand taikahiekka ei kuivu tai sotke vaatteita. Sitä on helppo muotoilla rakennella sortumattomia hiekkaviritelmiä niin kuppikakusta hiekkalinnaankin! Uuden ajan muovailuvaha on varmasti tämän joulun hitti.

kinetic-sand

Yhteistyössä Leikkien.fi

 

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (1)

Puiset lelut ovat aina hyvä vaihtoehto! Olen itse opetellut ”pyytämään” aineettomia lahjoja. Lasten mielestä ne ovat välillä vähän tylsiä kun paketista ei paljastukaan ”mitään”, mutta ainakin niiden avulla voi vähentää tavaravuorta. Esikoisen kummit ovat esim. vieneet lapsen teatteriin tai konserttiin ja yritän itsekin antaa lahjaksi aikaa aina, kuin mahdollista. Äitini poimi meille syksyllä pakastimen puolilleen mustikoita, se on tämän vuoden joululahjamme enkä voisi olla tyytyväisempi! Ei ihan aineeton lahja, mutta aivan loistava kuitenkin.
Mukavaa joulun odotusta!
0
1 vastaus

Puiset lelut ovat aina hyvä vaihtoehto! Olen itse opetellut ”pyytämään” aineettomia lahjoja. Lasten mielestä ne ovat välillä vähän tylsiä kun paketista ei paljastukaan ”mitään”, mutta ainakin niiden avulla voi vähentää tavaravuorta. Esikoisen kummit ovat esim. vieneet lapsen teatteriin tai konserttiin ja yritän itsekin antaa lahjaksi aikaa aina, kuin mahdollista. Äitini poimi meille syksyllä pakastimen puolilleen mustikoita, se on tämän vuoden joululahjamme enkä voisi olla tyytyväisempi! Ei ihan aineeton lahja, mutta aivan loistava kuitenkin.
Mukavaa joulun odotusta!
0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Munakoisoni ja minä
Olen vuonna -87 syntynyt äiti. Aloitin Koisoni kasvatuksen lokakuussa 2012. Blogi piirtää sanallista kuvaa perhe-elämästä ja äitiydestä. Rehellisellä rakkaudella. Paikoin ekologisella ja välillä materialistisella otteella. Viha-rakkaussuhteella nykaikaan ja leikkipuistoihin. Yhteydenotot: jasmin.kauko@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • #mummola #ohjeblogissa #vegaaninen #gluteeniton #leivonta #vegan #muffin #glutenfri

munakoisonijamina

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: