Yleinen 16.12.2016
TEKSTI Jasmin

Makea jouluinen juustokakku ilman valkoista sokeria!

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Jouluiset juustokakut ovat kovassa huudossa. Tämä aika vuodesta on myös sokerinkulutuksen kulta-aikaa. Emme vietä täysin sokeritonta joulua, mutta etenkin pyhien aikaan sokerin määrää on kiva vähentää sieltä, mistä sitä ei huomaa. Esimerkiksi jouluisesta luumujuustokakusta! Kakussa on käytetty valkoisen sokerin tilalla kookossokeria pienissä määrin. Kookossokeri on ravintoarvoiltaan huomattavasti parempi kuin valkea sokeri joka ei sinällään sinänsä mitään keholle hyödyllistä.

luumukakku

Pohja:

Pähkinöitä+taateleita+kookosöljyä

200g rahkaa

200g tuorejuustoa

2dl kuohukermaa (vatkattua)

2rkl kookossokeria

2 luumupilttipurkillista

1rkl kanelia

8kpl taateleita

5 liivatelehteä

Liota ja murskaa taatelit sekä pähkinät öljyn kanssa. Suhde on oman maun mukaan. Lisää siis öljyä sen mukaan kuinka kevyen kakusta haluat. Myös murusempi koostumus toimii. Öljyä voi jatkaa vedelläkin. Pähkinöissä tärkeää on suolattomuus eli ei suolapähkinöitä. Levitä mössö vuokaan. Täyte sopii 16-24cm Halkaisijaan riippuen kuinka korkean siitä haluaa.

TÄYTE

Keitä taatelit vedessä. Ota taatelivedestä 3rkl syrjään liivatteita varten. Soseuta taatelit mahdollisimman vähässä vedessä. Riippuu vähän härvelistä, saako taatelit soseutettua kokonaan ilman keitinvettä vai tarvitseeko vettä jättää soseutukseen.

Sekoita keskenään rahka, tuorejuusto ja vatkattu kermavaahto. Lisää kookossokeri, kaneli sekä soseutetut taatelit. Kiehauta taateliveden osa ja lisää siihen liotetut liivatteet. Sekoita massan sekaan.

Laita jääkaappiin yöksi tai 2 tunniksi pakkaseen. Koristele. Meidän kakkumme päällä on gojimarjoja, gluteenittomia piparkakkuja sekä puolukoita. Huom: itse käytin vuokaa josta reunat eivät irtoa. Vuoraa vuoka leivinpaperilla ja nosta hyytynyt kakku alustalle tai käytä irtokakkupohjavuokaa.

Oletko jo Vähäsokerista ilosanomaa -facebookryhmässä? Liity suureen joukkoomme etsimään vähäsokerisempia tai sokerittomia reseptejä ja juttelemaan sokerivallankumouksesta!

Tykkää myös Munakoisoni ja Minä Facebooksivusta! Para-aikaa menossa ihana kettuboxiarvonta!

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (4)

Täytteeseen tietenkin 🙂
0
1 vastaus

Liota ja murskaa taatelit sekä keitä taatelit? Mikä on noiden suhde kahdeksasta taatelista?
0
1 vastaus

Muokkasin ohjetta ja sotkin rivivälit siinä samalla. Muokkasin uudestaan eli liotus koskee pohjaa, keittäminen täytettä.
0
1 vastaus

Ohjeessa lukee 2 luumupilttipurkkia mutta ei näy että mihin sitä käytetään?
0
1 vastaus

Täytteeseen tietenkin 🙂
0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Munakoisoni ja minä
Olen vuonna -87 syntynyt äiti. Aloitin Koisoni kasvatuksen lokakuussa 2012. Blogi piirtää sanallista kuvaa perhe-elämästä ja äitiydestä. Rehellisellä rakkaudella. Paikoin ekologisella ja välillä materialistisella otteella. Viha-rakkaussuhteella nykaikaan ja leikkipuistoihin. Yhteydenotot: jasmin.kauko@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • #mummola #ohjeblogissa #vegaaninen #gluteeniton #leivonta #vegan #muffin #glutenfri

munakoisonijamina

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: