Tuunaa ja kierrätä joulukuusen koristeet modernisti uudelleen!

Teksti

Onko varastolaatikot täynnä vanhanaikaisia koristeita jotka eivät millään muotoa enää miellytä silmää? Vielä ehdit tuunaushommiin! Parastahan näissä on se, että ne sopivat sisustukseen joulun jälkeenkin. Kaiken ei tarvitse olla kerranvuotista. Meillä mummo on tämän näpertelyn edelläkävijä joten tämä ohje on hänen käsialaansa.

Tämän päivän koristeeseen sopii etenkin valkoista ja hopeaa.
Tarvitset:

Erikeeperin askarteluliimaa tai vastaavaa paksua vesiliukoista liimaa.

Askartelumaalia (Ei pakollinen)

Hileitä

Pitsikoristetta

-Sekoitetaan pikku kuppiin puolet vettä, puolet liimaa.

-Sydämen päälle levitetään liimaseosta esim siveltimellä tai tuputtamalla ja  liimataan valkoista silkkipaperia, soikeita sydämen kokoisia paloja kerroksittain, niin että sydän vähitellen peittyy. Paperin paksuudesta riippuen 3-5  kerrosta. Anna kuivua hyvin. Jos kirjavuus näkyy läpi,  maalaa  vielä kertaalleen valkoisella askartelumaalilla.

Sirottele pinnalle hopeahilettä, ennen kuin maali kuivuu. Kannattaa olla nopea. Kuivumiseen menee yllättävän vähän aikaa.

-Lopuksi solmitaan kapeasta silkkinauhasta tai muusta narusta lenkki. Sen voi kiinnittää kuumaliimalla, kuten pinkin pitsisomisteenkin, jonka lupasin pikkuystävän iloksi koristeeseen tehdä. Sydän toimii  valko-hopea-harmaana tai valkohopeisenakin oikein hienosti.

 

img_9106

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä