Joulukonvehdit ilman valkoista sokeria! -Ja helposti!

Teksti

img_9110

Voisiko joulukonvehdit tehdä täysin sokerittomasti? Tuskimpa. Mutta ilman valkoista sokeria se onnistuu hyvin helposti! Muiden sokereiden ravinto-arvot ovat huomattavasti paremmat kuin valkoisen sokerin. Emme ole totaalikieltäytyjiä, mutta jouluna tuntuu hyvältä vähentää sokeria sieltä, missä sitä ei oikeasti tarvita. Facebook-ryhmässä Vähäsokerista ilosanomaa on pohdittu joulun alla vähäsokerisia herkku-ideoita ja tässä varteenotettava vaihtoehto! (Jos kaipaat vertaistukea, reseptien jakoja ja vaikkapa keskustelua sokerin vähentämisestä niin liity mukaan ryhmään linkistä)

Kookosruudut

3rkl kookosöljyä

4rkl kookosmaitoa (Hyytynyttä)

3rkl kookossokeria

1.5dl kookoshiutaleita

1rkl lucumaa (ei välttämätön)

0.5dl kookosöljyä

1rkl kaakaonibsejä

3rkl raakakaakaojauhetta (tai tummaa kaakaota)

3rkl vaahterasiirappia

Sulata miedolla lämmöllä kookosöljy (raakasuklaata ei kuumenneta yli 47 asteen). Lisää kookosmaito, kookossokeri ja kookoshiutaleet sekä lucuma. Kaada leivinpaperilla vuorattuun rasiaan niin että pohjalle jää 1cm paksuinen seos. Anna hyytyä jääkaapissa tai pakastimessa.

Sulata kookosöljy ja lisää nibsit sekä kaakaojauhe ja siirappi. Sekoita. Laita hyytyneen ”pohjan” päälle ja pistä takaisin kylmään. Anna jälleen hyytyä ja leikkaa kovettunut levy paloiksi terävällä veitsellä.

(VINKKI: Voit myös laittaa ns pohjan ja seoksen samalla lailla konvehtivuoksiin)

img_9115

Gojisydämmet:

0.5dl kookosöljyä

1rkl kaakaonibsejä

3rkl raakakaakaojauhetta

3rkl vaahterasiirappia (tai hunajaa)

2rkl Gojimarjoja

Sekoita aineet keskenään miedolla lämmöllä niin että seos on juoksevaa. Kaada vuokiin ja hyydytä. Kuvassa käytetty sydämen muotoisia muffinivuoksia joiden pohjalle laitoin suklaaseosta 1cm paksuisen kerroksen.

(VINKKI: Käytä kookosruutujen ohjeesta pohja-aineksia jos sitä jää yli, tuo ihanan lisämakeuden)

img_9113

Kookoskonvehti:

0.5dl kookosöljyä

3rkl raakakaakaojauhetta

Agavesiirappia maun mukaan

Kookoshiutaleita

Sekoita aineet keskenään miedolla lämmöllä niin että seos on juoksevaa. Kaada vuokiin ja hyydytä. Kuvassa käytetty sydämen muotoisia muffinivuoksia joiden pohjalle laitoin suklaaseosta 1cm paksuisen kerroksen.

 

 

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä