-36kg. Miten kävi seksin? Ja mitä ajattelee puoliso?

Teksti

laihdutus ja seksi

Tirkistely on ruma tapa. Seksistä puhutaan enemmän kuin koskaan, mutta osaltaan se on silti tabu. Suoraan ei uskalleta kysyä, joten kysytään pienessä hiprakassa baaritiskillä, vaikka kyseessä olisi paras kaveri. Tai facebookryhmässä. Feikkiprofiililla tietenkin. Minä olen vakaasti sitä mieltä, että jos naistenlehti voi julkaista 10 suosituinta seksiasentoa, minä voin avata makuuhuoneemme oven tämän raivostuttavan tabu-asian tiimoilta. Muuttuuko parisuhde kun paino putoaa? Saako peitonaluselämä uudet levelit? Miten käy seksin?

Ei mitenkään. Mutta ette te sitä halua kuulla. Te haluatte kuulla, kuinka laihtuminen tuo multiorgasmeja niin peilin edessä, kuin makuuhuoneessakin. Te haluatte kuulla, että elämänmuutos kannattaa. Että kitudietit ja naturdietit ovat sen arvoisia. Jos itsetunto ei ole kohdillaan, niin ainakin kipinä palaa makuukammariin. Kannatti syödä 800 kaloria vuoden ajan, nykyään naidaan joka päivä!

Väärin! Jos ei huvita, ei huvita. Jos on ongelmia, on ongelmia. Esimerkiksi minkään ikäisen erektio-ongelmiin ei auta puolison painonpudotus. Siihen auttaa lääketiede tai terapia. Ajoittain ehkä pienempi humala? Senhän te sisimmissänne tiedättekin, mutta ne ovat niitä asioita, jotka eivät laskeudu käytännön tiedon tasolle. Jos puolisoa ei muuten vain haluta, ja vaimon laihdutus tuo siihen avun, parisuhteessa on perustavanlaatuisia ongelmia. Minä ainakin toivon, että mieheni haluaa minua, ei persaustani enemmillä tai vähemmillä kiloilla. En minä ole mikään nukke, jonka visuaalinen ulkomuoto takaa parhaimman mahdollisen tyydytyksen vaa’an lukemista riippuen.

Entäs se itsetunto? Kyllä laihtuminen toki itsetuntoa voi parantaa. Mutta kuten olen aiemmissa postauksissani todennut, useiden kymmenien kilojen painonpudotus harvemmin tuo mallikroppaa, ainakaan imettäneelle ja synnyttäneelle aikuiselle naiselle. Minä ainakin olen esteettisimmilläni selälläni, rinnat aseteltuna asianmukaisesti ja juuri silloin, kun hengitän sisään. SIlloin itsetuntoni on parhaimmillaan. Voin kertoa, että tämänkaltainen hyväitsetuntoinen seksi aiheuttaa hapenpuutetta.

Itsetunto ei voi rakentua kilojen varaan, ei edes makuuhuoneessa. Varsinkaan makuuhuoneessa. Kehossa on aina jotakin paranneltavaa. Jos aiemmin puoliso joutui nostamaan vatsamakkaroita, hän joutuu nyt kohottamaan vatsanahkaa. Mikään ei ole muuttunut. Ei edes seksin määrä.

13707201_1623966487916468_2141527238_n

Kannattaako seksin vuoksi alkaa pudottamaan painoa? Ei missään tapauksessa. Ainoa positiivinen puoli tässä yhteydessä laihdutuksesta puhuttaessa on tietenkin fyysinen kunto ja liikkuvuus. Nykyään hommat mahtuu hoitamaan vaikka koirankopissa. Mutta kuka koirankopissa haluaa laatuaikaa viettää? Fyysinen jaksaminen on toki mukavaa, mutta saman jaksamisen voi saavuttaa kuntoa kohottamalla. Hyvä kunto ei vaadi järjettömän suurta painonpudotusta, joskin se voi olla kunnon kohottamisen sivuvaikutus.

Hyvä seksi ei katso kiloja. Kumppania se kyllä katsoo, mutta ei sillä tavalla, kuin me sen ymmärrämme. Hyvä seksi katsoo kumppaneita vierekkäin. Kokonaisuutena ja kaikkea sitä, mitä kumppanuuden ympärillä on. Ylipainon fyysiset ongelmat liittyen seksiin ovat osittain ratkaistavissa painonpudotuksella enkä tavan tallaajana niihin osaa ottaa kantaa, mutta väitän paino-ongelmien ja seksiongelmien välisen yhteyden olevan jotakin aivan muuta, kuin kaloreilla korjattavissa olevaa.

En minä tietenkään voi puhua kuin omasta puolestani. Meidän seksielämämme ei kokenut mullistavia muutoksia ei määrän, eikä laadun suhteen. Minua häiritsee edelleen vatsani ja paikoin lähes humoristisesti roikkuvat ruumiin osani. Puolisoni haluaa minua edelleen aivan yhtä paljon kuin ennenkin. Silloin, kun on stressaavaa riitaisaa ja kiireistä, ei ollenkaan. Siinä kohtaa kun miestä ei huvita, sitä ei huvita. Ei minkäänkokoinen varsi. Tietenkin miestä tulisi huvittaa aina. Ja jos miestä ei huvita, vaimo ajattelee ensimmäisenä ”mikä minussa on vikana”. Tässä tullaankin tabuun, joka tarvitsee aivan oman postauksensa, mutta kuten alussa totesin, vaa’alla ei korjata haluttomuutta. Ja haluttomuus muuten on parisuhteessa sillointällöin aivan normaalia.

IMG_7208

 

Ehkä joku ajattelee, että helppo se minun on hoikistuneena puhua? Tai että kiellän tosiasiat? Vaadin puolisoani kirjoittammaan oman mielipiteensä. Paino sanalla ’vaadin’. Hänen mielestänsä paino on niin merkityksetön asia, ettei häntä huvita puhua koko aiheesta ollenkaan. Mieheni on loputtoman kyllästynyt itsetunto-ongelmiini jotka ovat esiintyneet samanlaisina kaikenpainoisena. Sain kuitenkin puristettua rehellisen mielipiteen laihtumisen vaikutuksesta ja uskon, että hän toivoo sen olevan piste koko aiheelle. Toivo lienee turha, mutta miehen mielipide aiheelle ”-36kg, kuinka kävi seksin?” tulee tässä:

”Miehenä minun tulee todeta pari tutkittua faktaa mielipiteeni tueksi. Tai en tiedä onko kyseessä edes mielipide. Pahoittelen, ettei minulla ole suoraan antaa tutkimusten lähteitä. Tutkimusten mukaan miehet kiihottuvat visuaalisesti voimakkaammin kuin naiset. Eli näkemistään asioista. Sinänsä puolison ulkonäöllä on merkitystä. Mutta kun saavutaan seksin alueelle, on myös toinen tutkimus olemassa. Siinä tutkimuksessa seurattiin naisten ja miesten katsetta pornoa seuratessa. Kuinka ollakaan, miehet katsoivat huomattavasti enemmän naisten kasvoja aikuisviihdevideoilla, kun taas naiset katselivat enemmän miesten haaroväliä.

Mielestäni tällainen tutkimustulos on suorastaan mullistava! Kauneusihanteet ovat kaikilla erilaiset ja kaikenlisäksi, nehän ovat vain fantasiaa joka on irrallaan todellisuudesta. Aina. Vai onko ehkä monellakin täysin omien muovisten fantasioiden mukaista vaimoa kotona? Miehet  katsovat kroppaa noin pari sekuntia, sen jälkeen pääasiassa kasvoja. Ja vaimoni kasvot ovat aina olleet todella kauniit. Lihavuushan ei edes näy kasvoissa kovinkaan voimakkaasti. +36 kg on pieni pyöreys poskilla. Jos käytännössä toki kunto ja keveys vaikuttavat itse suorituksen aikana positiivisesti, mutta siinä ne isoimmat erot ovatkin. Mistä lie valheellinen kuva, että naisvartalon vaikutus seksiin tai parisuhteen onnistumiseen on ehdoton? Ehkäpä kulttuurissamme, jossa viljellään ihannevartaloita, fotoshopattuja virheettömiä naisvartaloita, on vastaus kysymykseen. Kun näemme kuvan virheettömästä naisesta, kyseessähän on silloin täysin pelkästään visuaalinen ärsyke. Tämä valehtelee meille kaikille häikäilemättä. Tottakai silkinpehmeä iho näyttää paremmalta kuin ryppyinen. Pelkässä kuvallisessa kontekstissa erot ovat huomattavia. Mutta kun me elämme todellisuudessa. Ihmisellä on viisi aistia. Sen lisäksi kokemuksia kuten läsnäolo, henkinen yhteys, kumppanuus, yhteiset kokemukset ja yhteinen elämä. Nämä asiat ovat mielettömän isoja juttuja, ja irroittamaton osa elämäämme. Miksi siis ulkonäkö vaikuttaisi merkittävästi seksiin, tai kumppanuuteen?”

IMG_9816

Kommentit

2 kommenttia
Avatar

Tämän voisi myös ajatella yhtenä manifestina kehopositiivisuuden puolesta mutta menemättä siihen. Jos minulle tarjottaisiin kahta unelmieni naista, pituudeltaan samoja, toinen pullukka(esim. 20kg enemmän kuin toisella) ja toinen itsestään enemmän huolta pitävä(tässä huomattava että enemmän itsestään huoltapitävä tarkoitaa sitä että liikkuu joko enemmän kuin syö tai syö vähemmän kuin kuluttaa ja omistaa näkyviä lihaksia paikka paikoin) niin ehdottomasti valitsisin jälkimmäisen vaihtoehdon.
Ja ihan johtuen siitä että haluan kumppanin joka myös pitää urheilusta. Kumppanin jota voin heitellä makuuhuoneessa positiivisessa mielessä. Toinen omaa mieltä latistava asia on että jos nainen painaa enenmmän kuin mies on jotain pielessä. Ainakin jos puhumme siitä että mies on esim.180cm pitkä ja nainen 160cm pitkä ja nainen silti painaa enemmän kuin mies ja mieskin painaa ihan ns. normaaleihin mittoihin menevän verran(esim. 75-85kg).
Löytyyhän niitä miehiä jotka haluavat että nainen on pehmeä ja thats it, mutta on myös niitä miehiä jotka haluavat että kumppania voi halutessaan nostella normaaleilla voimilla, kantaa hädän tullen pienen matkan, tai ylipäänsä ottaa syliin niin ettei alle muserru.

Avatar

Aika hyvin kirjotettu artikkeli. Olen tosin erimieltä tuosta seksin laadusta. Laihduttaneena miehenä (ja taas lihoneena -_-) voin sanoo että kyllä seksi muuttuu, monipuolisemmaks ja intiimimmäks. Jotain vain muuttuu kun välistä katoo outokumpu ja oikeesti pääsee lähemmäksi kumppania ihan eri tavalla. Minulla onkin uusi laihdutusprojekti käynnissä. -10kg and keeps on going.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä