Täydellinen supermakea herkku ilman valkoista sokeria!

Teksti

Nyt tuli tekaistua sellainen herkku että oksat pois. Kuin suklaakakku mutta ilman uunia ja vielä täysin ilman valkoista sokeria! Mies kuvasi makua äkkimakeaksi ja julmetun hyväksi. Juhliin, välipalaksi tai vaikka ihan muuten vaan. Tässä ohje, nauttikaa! (Maidoton, gluteeniton, vegaani ja ilman pähkinää)

Pohja:

100g taateleita

0.5dl kookosöljyä

1rkl agavesiirappia

2rkl raakakaakaojauhetta

Täyte:

100g taateleita

1 iso avokado

puolikas banaani

1dl kookosöljyä

4 rkl raakakaakaojauhetta

3rkl kookossokeria

Liota taateleita yönyli TAI keitä vesihauteessa mössöksi veden kanssa. Lisää kookosöljy (sulata vesihauteessa) ja muut ainekset. Tasoita vuokiin. (Käytin silikonista muffinivuokaa mutta luonnollisesti myös irtokakkupohjavuoka sopii kun tuplaa täytteen).

Tee taateleille sama, kuin pohjan kanssa. Lisää avokado, banaani sekä kookosöljy. Lopuksi raakakaakaojauhe ja kookossokeri.Tarkista maku. Laita seos pohjan päälle ja pistä joko yön yli jääkaappiin tai pariksi tunniksi pakastimeen  hyytymään. Varo sokeritonta sokeriöveriä! Lisää sokerittomia reseptejä ja keskustelua vähäsokerisuudesta löytyy myös facebookista. Ryhmä Vähäsokerista ilosanomaa jakaa iloista vertaistukea sokerin vähentämisen kanssa taisteleville!

suklaakakku

Muokkaus: Olen saanut palautetta otsikon harhaanjohtavuudesta. Kuten mainitsen postauksen alussa, tuotteessa ei ole valkoista sokeria. Miellän Sokeriton-termin sellaiseksi, etten ole siihen lisännyt prosessoitua valkoista hyödytöntä sokeria. Sensijaan olen käyttänyt tässä postauksessa niitä parempia makeuttajia, enkä kuitenkaan keinotekoisia makeutusaineita. Osassa resepteissä on käytetty Kookossokeria/Koivusokeria ja osassa ei niitäkään vaan makeutus on tullut pelkästään esimerkiksi hedelmistä. Hedelmissäkin on fruktoosia tosin. Sokeriton terminä minulle kuvastaa valkoista sokeria. Pahoittelen kuitenkin otsikointia, josta muutamat ovat kimpaantuneet ja syyttäneet minua valehtelijaksi. Otsikkoriville ”Ilman valkoista sokeria” on liian pitkä mutta muutin sen nyt kuitenkin vastaamaan paremmin reseptin sisältöä.

Kommentit

10 kommenttia
Jasmin

Hei kiitos, toimii varmasti!

Avatar

Kuulostaa hyvältä! Ohje ei tosin ole vegaaninen, koska sisältää hunajaa.

Jasmin

Hei kiitos paljon huomautuksesta, mä olen käyttänyt tässä agavesiirappia mutta aiemmin käytin hunajaa ja kopioin tuohon sen ohjeen jolla tein tämän kesällä. Korjasin sitä nyt.

Avatar

Mitäs käyttää kookosöljyn tilalla? En voi sietää sitä 😀 tavallinen öljy kuulostaa brutaalilta jotenkin tuohon….

Jasmin

Tavallinen öljy ei käy koska se ei hyydytä ollenkaan. Jos et ole vegaani niin tavallinen voi käy. Vegaanista korvaajaa en äkkiseltään keksi, paitsi kookosmaidon. Se voisi toimia mutta jos kookooksen mausta ei tykkää niin sekään ei tietty toimi. Hankala kysymys. Osaisiko joku muu vastata?

Avatar

Kookosöljyä on olemassa myös neutraalin makuinen jossa ei käsittääkseni ole ollenkaan kookoksen makua. Urtekramilta esim.löytyy.

Avatar

Mitä avokadontilalle?

Jasmin

Kokeilisin enemmän banaania 🙂 eli yksi banaani sen avokadon tilalle.

Avatar

Hei kaakaovoi kävis varmaan kookosöljyn tilalle.

Avatar

Kaakaovoi olis hyvä kookosöljyn tilalle.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä