Luetuttaako? -Poimi talteen valloittavat kirjatärpit!

Teksti

Somemaailma väsyttää ja sinivalo on haitallista. Kirjat ovat muuttuneet pitkälti e-kirjoiksi mutta minä rakastan edelleen painomusteen tuoksua. Kirjojen suurkuluttajana minusta tuntuu, että on jälleen aika listata omat suosikkini. Poimi talteen vinkit ja kipitä kirjaston varausjonoihin. Jos jonotus ei innosta, kaikki on saatavilla vielä myös kirjakaupoista.

Jani Toivolan ”Isona minusta tulee valkoinen” jätti minuun lähtemättömän vaikutuksen. Minä aivan oikeasti kuvittelin lapsuuden aikaisten ajatusteni olevan täysin ainutlaatuisia. Toivola kuvaa lapsuuttaan puoliverisenä täysvalkoisessa Suomessa rehellisesti ja onnistuu sanoittamaan todennäköisesti hyvin monen 80-luvulla suomessa lapsuuden viettäneen tunteita. Avaava omakohtainen kertomus rasismista, haaveiden saavuttamisesta ja kipeistä tunteista. Ja siitä, miten erilaisuutta ei käännetä niin vain voitoksi, vaan elämäksi.

Cheek –Musta lammas kirjan lukeakseen, ei tarvitse olla Cheekin tai edes räpin ystävä. Kirja on menestystarina nuoresta pojasta, joka oli varma asiastaan ja tiesi mitä halusi. Tiihosen menestys ei ole tullut vahingossa. Kirja sivuaa myös dramaattista psyykeen heilahtelua ja nuoren pojan kasvukipuilua.

Harry Potter ja kirottu lapsi -moni Potterfani suhtautuu epäilevästi johtuen varmastikin käsikirjoitusmoodista. Kirja on kirjoitettu teatteri-esitykseksi. Sen kuitenkin unohti äkkiä ja ympäristöä kuvaavaan kirjoitusasuun tottui nopeasti. Juoni lähenteli edellisiä Pottereita typistetyssä versiossa. Mielenkiintoisinta kirjan antia oli seurata Harryn ja Hermionen jälkikasvua. Heidät on saatu kirjaan aivan omiksi persoonikseen eivätkä he tunnu vanhempiensa kopioilta. Uusi Potter oli raikas tuulahdus 2000-luvun alusta.

Ohikiitävää -Arvaatte varmaan että olen elämäntarinoiden suurkuluttaja? Juha Tapion nousu Gosbel-lavoilta suurelle yleisölle on lähestulkoon sykähdyttävä. Kirjassa ei ole likaisia paljastuksia eikä se tirkistele. Mielenkiintoinen henkilökuvaus joka tempaisi mukaansa. Kevyttä ja kiinnostavaa iltalukemista.

Härkösen Kaikki oikein on hieman vanhempaa perua muttei vanha teos sekään. Luin sen jälleen uudestaan. Jos minä olen elämäntarinoiden suurkuluttaja, olen minä myös koukussa Härköseen. Hän julkaisee aivan liian harvoin. Kaikki oikein on hauska kertomus Suomalaisesta lottovoittajasta ironiaa ja draamaa unohtamatta. Todentuntuista tarinaa ei malta jättää kesken. Taattua Härköstä. Mitään siitä lisäämättä ja etenkään pois ottamatta.

 

Huonon äidin seksikirjasta voi lukea, miksi mustasukkaisuutta kutsutaan loukatun rakastajan helvetiksi? Vastauksia etsitään mm kysymyksiin siitä, onko seksi muuttunut kinkynäytelmäksi sekä välineurheiluksi. Ei lisättävää.

Jos ruokapuoli kiinnostaa, suosittelen Samasta padasta -kirjaa joka hurmaavilla kuvilla sekä resepteillä laittaa perheen ruoanlaiton aivan uusille leveleille. Hyvästi nirsoilu ja koko perheen omat kattilat!

Pulassa Lapsen kanssa. Siunaava ja armon tuova kirja niihin hetkiin kun tuntuu, että on tehnyt kaiken väärin. Uskon että tässä kirjassa on ainekset Arvo Ylpön verbaalisiin saappaisiin. Sinkkonen vastailee kysymyksiin arjen hankaluuksista ja tekee perinpohjaista selvitystä esimerkiksi sisarustappeluiden syvimpään olemukseen. Oikeastaan kaikki on normaalia. Ja sille mikä ei ole normaalia, löytyy kirjasta oma osionsa joka sekään ei anna aihetta hysteriaan.

Ja viimeisenä Luottotoimittaja! En tiedä miksi tartuin tähän. Kaiken tämän asiallisen lukupläjäyksen jälkeen vain koin tarvetta tirkistellä, uppoutua saippuaan ja olla hetken aikaa jossakin aivan muualla. Kaikkihan meistä salaa selaa seiskaa kaverin vessassa, eikö niin?

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä