Yleinen 27.3.2017
TEKSTI Jasmin

Kaikesta eri mieltä -Äiti lähtee kuntavaaleihin

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Empä olisi ukonut, vielä 10 vuotta sitten, että jonakin päivänä istuisin omassa keittiössäni ja keskustelisin fasismista sekä oikeistopopulismista. Puhumattakaan asemakaavoituksesta, tuulimyllyjen budjettikuluista saati kolmannen sektorin vaikutuksesta kunnantalouteen.

Niin siinä kuitenkin vain kävi! 2 kuukautta sitten  puoluesihteeri soitti ja pyysi mukaan politiikkaan. Toisin sanoen, kuntavaaliehdokkaaksi. Kaikki minut tuntevat tietävät, ettei minua tarvitse ylipuhua asioihin, jotka kuulostavat vaikutusmahdollisuuksilta ja haasteilta. Politiikka on aina kiehtonut minua. Etenkin kuntapolitiikka, jossa on oikeasti mahdollisuus vaikuttaa. Ei toki Karkkiveron poistamiseen tai perhe-etuuksien säilyttämiseen. Kuntapolitiikassa keskustellaan asioista, jotka vaikuttavat jokaisen asukkaan sen hetkiseen elämään.

Liikkeelle lähdetään päämääränä inhimillinen ote. Minä olen kärkäs inhimillisisen elämän puolestapuhuja. Oikea suunsoittaja. Hoitoalalla kahvipöytäkeskusteluissa vilisee tuontuostakin sama vanha, surullisen paikkaansa pitävä fraasi: ”Helppo se on sieltä ylhäältä niitä muutoksia tehdä, kun ei nähdä mitä kentällä konkreettisesti tapahtuu”. Minä olen elänyt hoitoalan kenttätyötä todeksi hyvinkin erilaisissa yksiköissä viimeiset 10 vuotta. Tuntenut nahoissani päättäjien hyvää tarkoittavat uudistukset ja jättänyt ruokatauot pitämättä, vaikka mitoituksen sanotaan olevan riittävä. Väitän tietäväni, miltä ruohonjuurella näyttää. Haluan viedä sen saman ruohonkorren päättäjien joukkoon. Mikäs sen parempi viestin vientimahdollisuus, kuin pyrkiä remmiin itse?

Vaaliteemojen yksilöinti oli hankalaa. Minä haluaisin vaikuttaa kaikkeen. Kaikkialla. Johonkin kuitenkin konkreettinen flaieri on kohdennettava joten valitsin pääteemoikseni ne minulle tärkeimmät. Lapsiperheiden hyvinvointi. Eli toisinsanoen pahoinvoinnin ehkäisy. Hollolaan tarvitaan lapsiperheille ilmaisia virikkeitä, kerhopaikat kuuluvat kaikille ja jo olemassaolevat palvelut on säilytettävä. Kyläkouluja ei pidä lopettaa yhtään enempää.

Vanhukset ovat toinen pääteemani. Sote-uudistuksen myötä hoitajamitoituksiin on hankala valtuustossa puuttua, mutta minä aion panostaa osaltani ennaltaehkäisyyn. Lonkkamurtumia ehkäistään ilmaisilla lonkkahousuilla. Näiden lisäksi pienituloisten asema on turvattava. Terveyskeskusmaksut ilmaisiksi, sillä työterveyshuolto kattaa työssäkäyvät ja opiskelijaterveydenhuolto opiskelijat. Terveyskeskusmaksut kosahtavat pienituloisiin ja parasta säästöä erikoissairaanhoidosta on varhainen puuttuminen, jota edistää sen maksuttomuus myös pienituloisille. Toinen tulotasoon liittyvä asia, jota aion härkäpäisesti ajaa, on uimahallialennus myös kotiäideille.

 

Minä en puhu politiikkaa. En osaa hienoja sanoja ja jouduin googlaamaan, mitä vihervasemmistolainen oikeastaan tarkoittaa. Näytän lapsipingviiniltä jakkupuvussa ja olen kovin huono tekemään muistiinpanoja ruutupaperille. Myös vaalipaneelin pöydät ovat minulle aivan liian korkeita. Saan näkyviin itseni vain leuasta ylöspäin. Minä olen kuitenkin vakaasti sitä mieltä, että jos on valmis valittamaan, on oltava valmis myös yrittämään jotakin muuta.

Kuntavaaliehdokkuus on tuonut elämääni hurjan paljon näinä muutamina viikkoina. Olen saanut tutustua mahtaviin ihmisiin. Minulle tuli suurena yllätyksenä, että jopa jokaisen pienituloisen arkkivihollispuolueen, eli kokoomuksen riveistä löytyy hyväsydämisiä ihmisiä. Tai ainkin yksi heistä otti minusta ja puoluetoveristani ystävällisesti kuvan pyydettäessä.

Perhe-elämä ja politiikka on syytä sotkea keskenään, sillä juuri sitä valtuusto tarvitsee. Konkretiaa sieltä, missä niitä asioita eletään todeksi. Politiikkaa ja Munakoisoblogia sensijaan en ole ajatellut kovinkaan tiukasti niputtaa yhteen. Blogini on edelleen sitoutumaton. Niimpä vaaliteemojani tai kamppanjaani voi seurata Facebookista tai vaaliblogistani. Tavan tallaajat päättämään tavan tallaajien asioista. Sitä mieltä minä tästä politiikkahässäkästä olen.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (3)

Onnea ja hyvää vaalimenestystä!
0
1 vastaus

Aivan älyttömän Hieno juttu!!! olisit varmasti hyvä valtuutettu!
0
1 vastaus

Upeaa! Onnea koitokseen!
0
1 vastaus

Onnea ja hyvää vaalimenestystä!
0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Munakoisoni ja minä
Olen vuonna -87 syntynyt äiti. Aloitin Koisoni kasvatuksen lokakuussa 2012. Blogi piirtää sanallista kuvaa perhe-elämästä ja äitiydestä. Rehellisellä rakkaudella. Paikoin ekologisella ja välillä materialistisella otteella. Viha-rakkaussuhteella nykaikaan ja leikkipuistoihin. Yhteydenotot: jasmin.kauko@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • #mummola #ohjeblogissa #vegaaninen #gluteeniton #leivonta #vegan #muffin #glutenfri

munakoisonijamina

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: