Ihanan makeat maissikakut vegaanisti ja gluteenittomasti x5!
Kaupallinen yhteistyö Friggs
Kuivahkoja. Pahvimaisia. Narisevia. Pumpulia. Ei lähde nälkä. Ei maistu miltään. Mutta ovatpahan kalorittomia –sanovat keventäjät.
Maissikakut ovat mielikuvissani kärsimysruokaa. 19 kaloria per kakku joten niitä on ainakin turvallista syödä, oli kyseessä sitten millainen muotidietti tahansa. Paitsi karppaus. Maissi on kaksijakoinen kasvis. Tiedättehän, niitä hiilareita jotka varastoituvat vyötärölle ja aiheuttavat koko maailman kauhistuttavan metabolisen tilan?
Jos olette seuranneet blogiani, muistanette, että minä olen oppinut kammoamaan kaikenlaisia hyviä ja pahoja ruokia. Terveelliset elämäntavat eivät voi perustua sääntöihin vaan sallivuuteen. Maissikakut sukulaisriisikakkuineen jäivät sinne jonnekkin sääntömaahan aikaan ennen orjuudesta vapautumista. Ihan vain siksi, että ne ovat vähäkalorisia, ne kuuluvat aikakaudelle, jossa sallittujen lista oli kielletyn listaa lyhyempi. Sellaisille ihmisille, jotka haluavat syödä mutta jotka eivät halua kerätä itseensä kaloreita.
Vai kuuluvatko?
Voisiko kuitenkin olla niin, että näitä kevyitä geometrisen muotoisia etäisesti leipää muistuttavia maissimaailman ihmeitä ei kuulukaan syödä sellaisenaan, tai korkeintaan vähärasvaisen margariinin tai salaatinlehden kanssa? Onko näille sittenkin syvempi tarkoitus ja me ihmiset olemme kaikessa viisaudessamme kuvitelleet että jos jossakin on vähän energiaa, sen päällisissä on oltava sitä yhtä vähän tai ei ollenkaan? Vähän niin kuin porkkana. Jos syö porkkanaa, lisukkeena ei voi olla nakkeja. Ei edes soijanakkeja. Ei missään tapauksessa. Porkkana kärsitään korkeintaan lantun kanssa.
Ajattelin antaa maissikakuille mahdollisuuden. Makean sellaisen. Minun kohdallani salaatinlehdet ja paprika on nähty. Maissikakut ovat sopivan kokoisia, ollakseen yhden ihmisen annos. Niitä on helppo valmistaa juuri oikea määrä, eikä tähteitä tarvitse jättää. Mietin pitkän tovin makumaailmaa. Halusin maissikakuista välipaloiksi sopivia joten päätin kokeilla reseptejä, jotka eivät sisällä valkoista sokeria ja ovat oman ruokavalioni huomioon ottaen gluteenittomia sekä vegaaneja.
Friggsin maissikakuista makeisiin herkkuihin mausteita katsomatta sopii neliskanttinen luomu maissikakku joka on koostumukseltaan ohuen ohut eikä haukatessa murene. Chia-merisuolamaissikakku sopii erinomaisesti vaikkapa raakaleivonnaisen pohjaksi. Itse tein tähän versioon Chiahyytelöstä raakasuklaalevitteen päälle. Merisuola nosti esiin raakasuklaan vivahteikkaan ja arvokkaan maun. Täydellinen esimerkiksi syntymäpäivätarjottavaksi.
Maissikakut sopivat loistavasti myös piirakkapohjiksi, kuten omenamaissikakusta näkee. Lyhyt paistaminen uunissa takaa rapeuden eikä se häviä perinteiselle omenapiirakalle ollenkaan. Sopii niin vilja-allergikolle, keliaakikolle kuin kalorikammoisellekin. Ei kannata jättää kokeilematta myöskään popcornmaissikakkua! Maissi alla ja päällä suklaatäytteellä kiilasi vauhdilla ensikesän lastenkutsujen vesimelonikakun ohi. Erityisesti juhliinhan nämä ovat allergialapsille hyvää tarjottavaa.
Varsinaisia välipaloja tuli pähkinälevitteestä ja hedelmistä. Quinoa pellavansiemen&merisuola-maissikakkuun sopii erinomaisesti pähkinävoin kaveriksi kiivi ja banaani. Tällainen sopii myös kuntoilijalle eikä maissikakkua tarvitse syödä koko paketillista ennen treeniä, kun sen täyttää hiilaripitoisilla hedelmillä sekä pähkinävoilla jossa on loistavia rasvoja. Jos hiilarit ahdistavat, voi päälliseksi valita myös omenan. En kuitenkaan tinkisi pähkinävoista, se on täydellistä.
Jogurttimustikkamaissikakku syntyi vahingossa. Voin vain todeta, että maissikakun kaveriksi sopii melkein mikä vain. Minä olen kahvinjuoja ja tykkään syödä jotakin kahvin kanssa. Siksi nautin mielummin iänikuista leipää tai juustomaissikakkuja jotta voin niellä ne alas nautinnollisen kahvin kera. Jogurtti on kuitenkin terveellistä, joten teen siitä ajoittain rahkatyyppisiä välipaloja. Keksin kuitenkin voidella Luomumaissikakun rahkaseoksella ja tulos oli nerokas. Enää jogurttia ei tarvitse lusikoida, vaan sen voi syödä kahvin kanssa , kuin leivoksen mutta jogurtin ravintosisällöllä. Sama ei toimi leivän kanssa joten Friggsin hieman maustetut mutta silti suhteellisen neutraalin makuiset maissikakut sopivat oikeastaan minkä tahansa herkun tuunaukseen kun kaivataan terveellistä allergiaystävällistä pohjaa täytteelle.
Popcornmaissikakku
2rkl raakakaakaojauhetta
2rkl vaahterasiirappia
2rkl kookosöljyä
Päälle popcornia
Sekoita ainekset ja koristele
Chia-raakasuklaamaissikakku
Chiamaissikakkuja
5rkl Chiahyytelöä
1rkl lucumaa
3rkl raakakaakaojauhetta
steviaa
1 banaani
Päälle mustikoia ja gojimarjoja
Sekoita ainekset keskenään, anna hyytyä jääkaapissa 15min ja levitä maissikakun päälle. Jos haluat että tulos on korkea, käytä kerrosten välissä jääkaapissa jotta hyytyy sopivan kovaksi
Omenamaissikakku
1.5dl kaurahiutaleita
2rkl kookosöljyä
omena
kookossokeri
kaurakerma
Sekoita kaurahiutaleet kookossokeri ja öljy. Lohko omena. Levitä kaurasekoitus maissikakun päälle ja laita omenat. Paista uunissa 200 astetta 7min
Hedelmäisiä Chia-Merisuolamaissikakkuja
pähkinälevitettä
kiivi
gojimarjoja
kaakaonibsejä
Jogurttimustikka maissikakku luumutwistillä
2dl kaurajogurttia
1dl luumupilttisosetta
1dl mustikoita
kookossokeria maun mukaan/steviaa
1/2 banaani
Sekoita aineksen keskenään ja voitele maissikakku. Koristele vielä lopuksi yli jääneellä banaanilla
Kerrosmaissikakku
Mitä tahansa maissikakkua 2 kpl
Raakasuklaata
Banaania
Kiiviä
Pähkinälevitettä
Levitä maissikakun päälle alimpaan kerrokseen pähkinälevite. Leikkaa päälle kiivi sekä banaani. Laita kansi. Sulata kannen päälle suklaata ja koristele kookoshiutaleilla. Suolaisia kekseliäitä versioita puolestaan loihti ihana frutti fi mutsi, niihin pääset Tästä
Oletko maistanut makeaa riisikakkua? Vastaa ja voita Friggsin tuotepaketti (arvo 30e). Tuotepaketteja arvotaan 5 kpl. Arvonta suoritetaan 6.5.2017
Kommentit
Empä ole vielä maistanut.varmaankin hyviä.
No voi, mitä ihanuuksia! Noitahan on ihan pakko kokeilla, eikä tarvitse pelätä kaloreitakaan …ainakaan niin paljon, kuin ns. normaaliherkkujen kanssa…
Aikoinaan söin ihan tavallisia riisikakkuja. Makeita riisikakkuja en ole syönyt. Maissikakkuja en todellakaan ole edes maistanut.
Wau!Ikinä makeaa riisikakkua…Pakko koittaa omenamaissikakku!
En ole vislä maistanut, mutta nuo ohjeet laitetaan muistiin ja tulevat varmasti kokeiluun kevään aikana.
Nam!
En ole vielä maistanut, mutta enemmän kuin mielellään maistaisin!
enpä vielä ole.. toki kaupan suklaapäällysteisiä riisikakkuja on kyllä tullut popsittua.. mutta näitä kyllä ehdottomasti kokeilen.. 😉
Aurinkoista kevättääää..
En oel vielä maistanut, ei löydy kyläkaupalta,vielä…
Mä tykkään riisi ja maissikakuista ihan sellaisenaan, joten en ole kokeillut tehdä mitään variaatiota 🙂
En ole, mutta ehdottomasti lähtee kokeiluun.
En ole maistanut, mutta nyt tekee mieli kokeilla!
en ole maistanut mutta miksipä niihin ei sopisi myös makea päällinen
En ole.
No eipä ole kyllä käynyt edes mielessä – mutta voisin maistaa! 🙂
Ihme kyllä, en ole vielä maistanut, mutta vinkit on nyt pantu korvan taakse!
En ole vielä, osallistun arvontaan.
Olen syönyt maissikakut sellaisenaan, mielessä on käynyt testata vain pähkinävoilla ja banaanilla mutta sekin jäänyt.
en ole vielä maistanut.
En ole vielä maistanut, mutta ehdottomasti kokeilen! Päivittäin tulee kyllä rouskuteltua riisikakkuja ihan sellaisenaan välipaloilla 🙂
En ole vielä mut kokeiluun menee noilla vinkeillä ?
No nam mitä makukomboja! Ehdottomasti testiin uusien riisikakkujen kera
Olen syönyt riisikakkuja Nutellalla päällystettynä.
En ole vielä, kokeilen kyllä 🙂
varmaan hyviä
olen maistanut maapähkinävoin, marjasoseen ja vaniljaproteiinijauheen kanssa. myös tuorejuusto+mansikat toimii!
en ole vielä, mutta tarkoitus kokeilla jossain vaiheessa
No ei ole tullut mieleenkään, että näitä voisi syödä makeina! Ohoh. No, tarkemmin ajatellen, miksi ei! Olit kehittänyt hurjan monta herkullisen näköistä ohjetta. En ole ennen tutustunut blogiisi, mutta kirjoitat hauskasti ja suosin myös vegaanisia reseptejä, joten taisit saada uuden lukijan.
En ole maistanut, suoraan sanottuna miksihän ei ole tullut edes mieleen! 🙂 Ihania ideoita yllä, näitä aion kyllä ihan varmasti kokeilla! Ehkä Nutellan kera 😉
En ole mutta olisi mielenkiintoista kokeilla.
En ole vielä maistanut
En ole vielä maistanut
Eipä ole tullut kyllä mieleenkään ennen tätä postausta 🙂
en ole ,ois kiva kokeilla
näistähän saa loihdittua vaikka mitä! eipä ole tullut ikinä ajateltua. mukaan arvontaan.
Olen. Maissikakut + nutella! ??
Useinkin tulee syötyä herkkuna, päällä esimerkiksi maapähkinävoista, banaanista (ja kaakaosta tai kanelista) muussattu tahna.
Olipa herkullisen oloisia! Nyt pitää testata!!
olen, tosi hyviä
En ole. kun ei ole tullut edes mieleen. Mainoksissakaan näitä makeita versioita ei ole tainnut olla? Aion toki kokeilla.
En ole vielä maistanut. Mutta niin loistavia ohjeita, että menevät nyt pääsiäispyhinä kokeiluun.
Olen makeiden riisikakkujen suurkuluttaja.
En ole, mutta kuulostaa niin hyvältä, että voisinkin testata.
Ainoastaan suklaakuorrutteisia. Itse tulee laitettua enempi suolaista päällistä riisikakkujen päälle.
Joskus nutellalla.
Maissikakkuja ja riisikakkuja on tullut syötyä suolaisilla päällysteille mutta osa näistä makeista versioista houkuttelee kokeilemaan.
maissikakut testaamatta, kuulostaa kyllä hyvältä, käytän maissia muuten paljon
Ihania terveysherkkuvälipaloja, piti ottaa tämä sivu talteen että voi myöhemmin testailla itsekin!
En ole maistanut!
Makeat on vielä kokeilematta mutta pian kokeillaan.
Makeat on vielä testaamatta mutta ns. tavalliset riisikakut on hyväksi havaittu.
en ole vielä kokeillut, mutta kiinnosta tuote kokeiltavaksi….nykyään leipää syön erittäin vähän ja jotain tekee mieli pureskella…tässäpä hyviä vinkkejä kaupan päälle
En vielä,aion kunhan pääsen maalta kotiin 🙂
Vau, enpä ole vielä päässyt maistamaan. 🙂
Olen maistanut maissikakkuja monin eri tavoin, sopii suolaiset ja makeat päälliset kuten hillot ja marmeladit ja hedelmät
Vielä on testaamatta, mutta herkulliselta näyttää 🙂
Ei ole vielä tullut maistettua mutta nuo ohjeet kyllä herätti kiinnostukseni. Osallistun arvontaan.
Ei kyllä itse asiassa ole tullut testattua. Pitää ottaa ihan asiakseen jonkun reseptin käytäntöön pano. 🙂
Nam,nam
En ole vielä kokeillut, mutta tässä oli kivoja ideoita.
en oo maistanut
Kiitos resepteistä. Kokeiluun menee. 🙂
Kokeillut olen,mutten näin hienoilla päällisillä.
Menee kokeiluun nämä
Pakko kokeilla. Ihanan herkullisia – ehkä jo tänään!
En ole
Välillä menee nutellan kanssa, ja maapähkinävoin! Pilttiä ja bonnea olen kokeillut mutta hillot pysyy paremmin kakun päällä 😀
Olen maistanut moniaki eri, erityisesti merisuolan makuiset uppoavat hyvin!
Oooh, voi ei, aivan SUPERHERKUN näköistä! Nyt herahti vesi kielelle. En ole tajunnutkaan mitä namia riisikakuista voi loihtia. Mukana arvonnassakin siis tottakai!
Mukana ! En ole maistanut makeaa riisikakkua
Paljon hyviä vinkkejä tuomaan vaihtelua omiin vakkareihin (raejuusto+avocado ja maapähkinävoi+hillo tai banaani), varsinkin marjat!
Onpa hyviä ohjeita, kiitos! Pakko kokeilla 🙂
Ihania ohjeita, tulee vesikielelle. Voisi pitkästä aikaa kokeilla riisikakkuja, siitä onkin ikuisuus kun viimeksi ole niitä syönyt.
Kyllä on tullut syötyä enemmänkin suolaisten sekä kasvisten kanssa…. mutta hyviä ideoita tuli täältä paljon.
Kilpsilussa mukana ollaan koska sairauteni sallii vehnän ja riisin käytön leivässä ainoastaan. Nyt odotellaan jos onni suosisi?
No oho. Eipä käynyt mielessäkään, et noita vois syödä makeen kanssa. En oo ikinä tykänny niistä kaupan riisissuklaakakuista, mut tässä tuli monta hyvää ideaa, mitkä menee testiin. Ja vielä vegaanisena, tosi hyvä juttu! 🙂
Olen maistanut makeaa riisikakkua ja ne on kyllä herkullisia, että vievät kielen ihan mennessään! 🙂
En ole maistanut, pitääpä joskus kokeilla 🙂
Enpä ole vielä ehtinyt, mutta kokeiluun menee!