Yleinen 20.4.2017
TEKSTI Jasmin

Keittiöremontti 20 eurolla!

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kontaktimuovi, tuo ysikytluvulta tuttu taivaanlahja. Tällä vuosituhannella ei tarvitse selittää, mitä on dc-fix. Sen tietää kaikki. Dc-fix on tämän ajan tiimarimaali sekä tapetti. Helppoa ja halpaa remonttia, jonka kestävyys ei kuitenkaan yllä aivan samoihin sfääreihin remonttireiskojen suositusten kanssa. Minä suhtaudun varauksella kaikensortin kyseenalaisiin virityksiin, jotka kuulostavat liian hyviltä ollakseen totta.

Dc-fix ei ole sellainen asia. Ei kuulosta liian hyvältä, ollakseen totta. Se on aikalailla sitä, mitä lupaakin. Sisustustarraa. Paketissa ei luvata helppoa asennusta eikä elinikäistä kestoa. Ainoa lupaus on kaunis lopputulos, ”tarjoiluehdotus” -kuvien perusteella ja sekin on katsojan silmissä.

Dc-fix oli ainakin tässä tapauksessa materiaaliinsa nähden suhteellisen helppo laittaa, ainakin pöydän pintaan ja tasoille. Kulmien tasoitus oli haasteellista, mutta hoitui kevyellä silitysraudan kosketuksella. Kuprut sai tasoitettua plussakortilla eikä kohdistusta tai vatupassia tarvittu. Vinoon mennyt tarrakaistale kiinnittyi uudestaan muutamankin epäonnistuneen toiston jälkeen. Lopputulos on kaunis ja siisti. Pinnasta ei huomaa, että kyseessä on kontaktimuovi. En minä ainakaan. Homma hoitui alle tunnissa eikä maalipintojen kuivumisia tarvinut odotella.

Lapsiperheessä pieni (Lue: Suuri) miinus on ehdottomasti liansietokyky. Valkoinen dc-fix sietää sitä huonosti. Seuraavan aamun lounaaksi syöty pastakastike syöpyi pintaan salaman nopeasti, eikä lähtenyt pois, ei ihmesienellä eikä kloriitilla. Facebookissa joku kertoi, että tämän kaltainen tahra haalistui muovista pois muutamassa päivässä. Jään odottamaan sitä ihmettä. Suosittelen kuitenkin lapsiperheessä jotakin muuta väriä, kuin valkoinen. Ainakin tämä malli imaisee värillisen lian helposti itseensä vahakankaan tavoin.

Tähän keittiöön dc-fixiä kului 2 rullaa ja hinnaksi muodostui 19 euroa. Olen tyytyväinen. Meille mielenmuuttajille dc-fix on ihan kelpo tapa toteuttaa remonttia murentamatta avioliittoa. Ainakaan minun puolisoni ei suostu maalausurakoihin tai kalusteinvestointeihin vuosittain.

Seuraava savotta on keittiön tuolit, mutten usko että dc-fix siihen kuitenkaan taipuu. Enkä taida taipua minäkään, joten tuolikauppa saattaa kutsua.

 

 

 

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (13)

Kalkkimaalilla tuolit. Ei tarvi hioa! 🙂
0
1 vastaus

Meillä samalla ruokapöytä ja ne ketsuppitahrat häviää kuin häviääkin itestään ku malttaa oottaa ?
0
1 vastaus

😀 Mahtava kuulla!! Kauan siihen meni?
0
1 vastaus

Auringon valoon ikkunan eteen pöytä niin lähtee ketsuppitahrat:)
0
1 vastaus

Kankaisilla tableteilla voisi peittää mahdolliset tahrat?
0
1 vastaus

välillä dc-fix, välillä dx-fix?
0
1 vastaus

Vinkki! Tuoleihin askartelukauppojen kalkkimaalia, ei vaadi hirmu isoja jos ollenkaan pohjatöitä ja lakalla/vahalla saa pinnat kestäviksi ja näteiksi 🙂
0
1 vastaus

😀 kiitos, loistovinkki!
0
1 vastaus

Ei noi tuolit on aivan ihanat! Sopii tosi hyvin ton pöydän kanssa 🙂 ihanasti kuluneet
0
1 vastaus

Hio ja maalaa saa kestävän tuloksen.
0
1 vastaus

Hirveä homma hioa tommosia penkkejä :/
0
1 vastaus

Ei kestä kuumaa, älä laske tasolle ainakaan mitään kattilaa. Valkoinen imee kyllä liat itseensä. Itse käytin harmaata kuviota pöytään, lapset sai nyplättyä reunasta fixin irti ja pian pöytä oli ruma. Johonkin vähemmän kuluvaan pintaan (tv-taso) voin suositella,mutta ei keittiöön.
0
1 vastaus

Ainakin silitysraudan kesti.. Ei ole mennyt hellan vieressä miksikään. Mitään superkuumaa ei kyllä varmaankaan kestä. Meillä tuo ruskea on dc-fixiä myös ja kestänyt hyvänä 3 vuotta. Kyllästyin vaan tunkkaiseen väriin.
0
1 vastaus

Kalkkimaalilla tuolit. Ei tarvi hioa! 🙂
0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Munakoisoni ja minä
Olen vuonna -87 syntynyt äiti. Aloitin Koisoni kasvatuksen lokakuussa 2012. Blogi piirtää sanallista kuvaa perhe-elämästä ja äitiydestä. Rehellisellä rakkaudella. Paikoin ekologisella ja välillä materialistisella otteella. Viha-rakkaussuhteella nykaikaan ja leikkipuistoihin. Yhteydenotot: jasmin.kauko@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • Nyt on hyvä #iltapala #vegan #veganfood #vegaanihaaste  #chalupafood  #vegaaninenlahti hinta kohdallaan ja #gluteeniton

munakoisonijamina

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: