Yleinen 22.5.2017
TEKSTI Jasmin

Vegaaninen pizzaohje onnettoman ravintolakokemuksen jälkeen! )

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kävin tuossa taannoin Buffetmaisessa pizzeriassa perheineni syömässä. Ruokavalioni on gluteeniton ja vegaaninen joten se asettaa hentoisia haasteita. Päätin kuitenkin ottaa riskin ja maksoin buffetin joka hinnaltaan oli 10 euron luokkaa. Totesin, että voin hätätapauksessa senverran maksaa vihreästä salaatista ja oliiveista sekä kahvista, jos muuta tarjontaa ei löydy. Ystävällinen henkilökunta teki minulle pizzan gluteenittomaan pohjaan ja täytteillä jotka eivät ole eläinperäisiä. Täytevaihtoehtoina oli tomaatti, paprika, oliivi, ananas sipuli, sienet, persikka ja jalopeno. Pizza tuli, ilokseni jopa nopeasti valitsemillani täytevaihtoehdoilla: Tomaatti, paprika, oliivi ja sipuli. Arvaatte varmaan, mitä sellaiselle pizzalle käy, jossa ei ole esimerkiksi ollenkaan juustoa? Täytteet eivät pysyneet paikoillaan ja lopulta jyrsin tomaattikastikkeista pohjaa haarukoiden oliiveja lautasen reunoilta. Ei jatkoon. Etenkään ollessani oikeassa muun buffetin tarjonnasta, josta lautaselleni päätyi kurkkua, tomaattia valkosipulia ja pähkinöitä. Ruokavalioni on hankala kombo. Myönnän. Päätin tehdä jatkossa pizzani itse, enkä aio katua!

En tiedä miten oikeaoppinen tämä pohja oli, mutta näin minä tämän pizzapohjan tein ja olen oikein tyytyväinen lopputulokseen. Taikina oli helppo kaulita eikä se ollut kivikova paistamisen jälkeen.

2dl vettä

2tl leivinjauhetta

2dl gluteenitonta pizzajauhoseosta

tarpeen mukaan gluteenitonta jauhoseosta

2rkl öljyä

Nyhtökaura on itsessään gluteenitonta mutta käsitelty samassa myllyssä kuin gluteenia sisältävät viljat eli tätä ei voi kutsua gluteenittomaksi.

Sekoita leivinjauhe sekä jauhot keskenään ja lisää muut ainekset. Vaivaa huolella ja anna jähmetä jääkaapissa vartista tuntiin.

Täytevariaatioissa kysyin neuvoa Vegaaniset kasvisruoat facebookryhmästä josta sainkin lukuisia vinkkejä kasvispizzan täytevaihtoehdoiksi. Varioin omani seuraavanlaisesti

tomaattipyre

nyhtökaura

sipuli

paprika

aurinkokuivattu tomaatti

oliivi

vegaaninen juusto (itse käytin Porlammin vegejuustoraastetta)

basilikaa

Tällä meiningillä pizza niin näytti, kuin maistui aivan pizzalta. Kieltämättä minulla oli asian suhteen epäilyksiä, sillä pizza pelkillä kasviksilla kuulosti minun korvaani lähinnä säälittävältä ilmestykseltä joten en ollut aiemmin viitsinyt edes kokeilla. Nyt kun vielä pizzeriat bongaisivat nuo vegaanit juustot ja ’lihankorvikkeet’ en voisi enää paljosta valittaa. Loppuviikosta paneudutaan gluteenittoman sekä vegaanisen pastan käyttöön kotiruoan ja kesäisen lisukkeen muodossa. Minua voi seurata myös Facebookissa Munakoisoni ja minä sivustolla https://www.facebook.com/Koisonkasvatus/?fref=ts

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (6)

Kiitos listasta, tuo hyödyttää minuakin, vähän vakiviinejä voi vaihdellakin huolettomammin 😀
0
1 vastaus

Jos tuo on punkkua niin aika harva niistä jos mikään on vegaanista 🙂
0
1 vastaus

On punkkuja vegaanina mutta tuo on glökiä, pitäisi olla sekin vegaaninen, ainakin viimejouluna alkon mukaan.
0
1 vastaus

”Aika harva jos mikään” ei kyllä mielestäni käy ihan yhteen tämän listan kanssa, jossa ei välttämättä kaikkia edes ole mainittuna. Omituinen väite.

http://www.vegaanituotteet.net/juomat/alkoholijuomat/
0
1 vastaus

Kiitos listasta, tuo hyödyttää minuakin, vähän vakiviinejä voi vaihdellakin huolettomammin 😀
0
1 vastaus

Hienoa että olet oppinut käyttämään adjektiivia vegaaninen!
0
1 vastaus

Se riippuu päivästä.
0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Munakoisoni ja minä
Olen vuonna -87 syntynyt äiti. Aloitin Koisoni kasvatuksen lokakuussa 2012. Blogi piirtää sanallista kuvaa perhe-elämästä ja äitiydestä. Rehellisellä rakkaudella. Paikoin ekologisella ja välillä materialistisella otteella. Viha-rakkaussuhteella nykaikaan ja leikkipuistoihin. Yhteydenotot: jasmin.kauko@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • #mummola #ohjeblogissa #vegaaninen #gluteeniton #leivonta #vegan #muffin #glutenfri

munakoisonijamina

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: