Vegaaninen pizzaohje onnettoman ravintolakokemuksen jälkeen! )

Teksti

Kävin tuossa taannoin Buffetmaisessa pizzeriassa perheineni syömässä. Ruokavalioni on gluteeniton ja vegaaninen joten se asettaa hentoisia haasteita. Päätin kuitenkin ottaa riskin ja maksoin buffetin joka hinnaltaan oli 10 euron luokkaa. Totesin, että voin hätätapauksessa senverran maksaa vihreästä salaatista ja oliiveista sekä kahvista, jos muuta tarjontaa ei löydy. Ystävällinen henkilökunta teki minulle pizzan gluteenittomaan pohjaan ja täytteillä jotka eivät ole eläinperäisiä. Täytevaihtoehtoina oli tomaatti, paprika, oliivi, ananas sipuli, sienet, persikka ja jalopeno. Pizza tuli, ilokseni jopa nopeasti valitsemillani täytevaihtoehdoilla: Tomaatti, paprika, oliivi ja sipuli. Arvaatte varmaan, mitä sellaiselle pizzalle käy, jossa ei ole esimerkiksi ollenkaan juustoa? Täytteet eivät pysyneet paikoillaan ja lopulta jyrsin tomaattikastikkeista pohjaa haarukoiden oliiveja lautasen reunoilta. Ei jatkoon. Etenkään ollessani oikeassa muun buffetin tarjonnasta, josta lautaselleni päätyi kurkkua, tomaattia valkosipulia ja pähkinöitä. Ruokavalioni on hankala kombo. Myönnän. Päätin tehdä jatkossa pizzani itse, enkä aio katua!

En tiedä miten oikeaoppinen tämä pohja oli, mutta näin minä tämän pizzapohjan tein ja olen oikein tyytyväinen lopputulokseen. Taikina oli helppo kaulita eikä se ollut kivikova paistamisen jälkeen.

2dl vettä

2tl leivinjauhetta

2dl gluteenitonta pizzajauhoseosta

tarpeen mukaan gluteenitonta jauhoseosta

2rkl öljyä

Nyhtökaura on itsessään gluteenitonta mutta käsitelty samassa myllyssä kuin gluteenia sisältävät viljat eli tätä ei voi kutsua gluteenittomaksi.

Sekoita leivinjauhe sekä jauhot keskenään ja lisää muut ainekset. Vaivaa huolella ja anna jähmetä jääkaapissa vartista tuntiin.

Täytevariaatioissa kysyin neuvoa Vegaaniset kasvisruoat facebookryhmästä josta sainkin lukuisia vinkkejä kasvispizzan täytevaihtoehdoiksi. Varioin omani seuraavanlaisesti

tomaattipyre

nyhtökaura

sipuli

paprika

aurinkokuivattu tomaatti

oliivi

vegaaninen juusto (itse käytin Porlammin vegejuustoraastetta)

basilikaa

Tällä meiningillä pizza niin näytti, kuin maistui aivan pizzalta. Kieltämättä minulla oli asian suhteen epäilyksiä, sillä pizza pelkillä kasviksilla kuulosti minun korvaani lähinnä säälittävältä ilmestykseltä joten en ollut aiemmin viitsinyt edes kokeilla. Nyt kun vielä pizzeriat bongaisivat nuo vegaanit juustot ja ’lihankorvikkeet’ en voisi enää paljosta valittaa. Loppuviikosta paneudutaan gluteenittoman sekä vegaanisen pastan käyttöön kotiruoan ja kesäisen lisukkeen muodossa. Minua voi seurata myös Facebookissa Munakoisoni ja minä sivustolla https://www.facebook.com/Koisonkasvatus/?fref=ts

Kommentit

6 kommenttia
Jasmin

Kiitos listasta, tuo hyödyttää minuakin, vähän vakiviinejä voi vaihdellakin huolettomammin 😀

Avatar

Jos tuo on punkkua niin aika harva niistä jos mikään on vegaanista 🙂

Jasmin

On punkkuja vegaanina mutta tuo on glökiä, pitäisi olla sekin vegaaninen, ainakin viimejouluna alkon mukaan.

Avatar

Hienoa että olet oppinut käyttämään adjektiivia vegaaninen!

Jasmin

Se riippuu päivästä.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä