Maukas tofupyörykkkäpasta ja kikhernelisuke!

Teksti

Yhteistyössä Tervens

Kaikki gluteenitonta, tai vegaania ruokavaliota noudattavat tietävät, että pastan syöminen ei ole itsestäänselvyys. Vielä vähemmän itsestäänselvyys se on, kun ruokavalio on molempia samaan aikaan. Olen ilokseni saanut löytää ratkaisun. Vegaaninen kikhernepasta on arkiruokieni pelastus. Tervens on tuonut markkinoille oivan lisukevaihtoehdon joka ei häviä perusmakaronista tai fusillista. Itseasiassa maku on mielestäni jopa parempi. Täyteläinen pastan maku on säilytetty, koostumus ja suutuntuma on juuri sopiva. Peruspastaan verrattuna tämä kikhernepasta on hieman maultaan erilaista, mutta mielestäni ainoastaan positiivisella tavalla. Kikherne raaka-aineena ei tule läpi, mutta pasta on maukasta.

Allaolevissa resepteissä on käytetty kahta erilaista pastaa, mutta tuoteperheeseen kuuluu myös makaroni, josta kokeilin nyhtismakaronilaatikkoa joka onnistui helposti maistuen koko perheelle. Vegaanista kikhernelisuketta käytin grillatessa muita vegaanisia herkkuja. Lautaselle yrttipastan kaveriksi päätyi härkäpapupihvejä, bbq-ananasta ja kasviksia. Tervenspastaa löytyy kaikista Punnitse ja säästä kaupoista. Tuotepaketti uudistuu kesäkuussa, joten en kuvannut itse pakettia turhaan hämäämään.

Vegaaninen kikhernegrillilisuke

Tervens kikhernepastaa

Tuoretta basilikaa

Tuoretta Timjamia

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaisesti

Lisää joukkoon loraus basilikaoliiviöljyä ja sekoita joukkoon silputut tuoreyrtit. Tarjoile kylmänä tai lämpimänä grillilisukkeena.

Tofupapupyörykät:

Tofupapupyörykät ja kikhernepasta

Tervens kikhernepastaa

150g kylmäsavutofua

1dl kidneypapuja

1rkl öljyä

1dl gramjauhoja (tai muita gluteenittomia jauhoja

1rkl tuoretta basilikaa

1rkl tuoretta timjamia

1tl  suolaa

0.5tl  sitruunapippuria

0.5 tl valkopippuria

2 valkosipulin kynttä

1rkl seesaminsiemeniä

Valuta tofu ja kidneypavut. Murskaa ne mahdollisimman sileäksi. Itse tykkään suutuntumasta joten en käyttänyt sauvasekoitinta, mutta se toimii jos haluaa nopeuttaa työvaihetta. Laita joukkoon öljy sekä gramjauhot ja sekoita. Lisää yrtit sekä mausteet ja murskatut valkosipulit.

Pasta

Keitä Tervenspasta pakkauksen ohjeen mukaan. Aikaa tähän menee 7 minuuttia.

Kastike

300g tomaattimurskaa

1dl kookoskermaa

1tl suolaa

1dl tuoretta basilikaa ja timjamia

3 valkosipulinkynttä (murskattuna)

Kuulota valkosipulit tilkassa öljyä. Lisää kerma, suola sekä tomaattimurska ja keitä niin kauan, kunnes sakenee (minun hellallani tähän meni 20 minuuttia). Lisää yrtit ja tarjoile.

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä