Yleinen 11.6.2017
TEKSTI Jasmin

Lapsiperheille tekemistä Lahdessa

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Olen käyttänyt hurjasti vuosien varrella aikaa metsästääkseni paikkakuntamme lapsiystävällisiä mestoja. Minne on helppoa mennä lasten kanssa ja missä kahviloissa on leikkipaikat? Mitä lapsiperhe voi tehdä kaupungissa, vaikkapa keskellä päivää arkena? Kokosin Lahden vinkkilistan

Kahvilat

Trion Robert’s coffee
Leikkipaikka jossa palikoita sekä piirustusnäyttö aivan kahvilan vieressä. Kahvilan tarjonta lapsiystävällistä

Kahvila Oskari
Leikkipaikka jossa pulpetti jonka sisällä pieniä pelejä sekä piirustusvälineitä ja värityskuvia. Leikkipaikka huokuu kahvilan rauhallista henkeä.

Launeen Prisman Prezzo
Iso ja kattava leikkipaikka. Tarjolla Buffan ruokatarjonta, Hese ja peruskahvila-tuotteet

Citymarketin kahvila Launeella
Mukava kauppareissun pysähdyspaikka jossa liukumäki

Kahvila Kariranta
Ulkona kiva leikkipaikka pöytien vieressä. Yleensä aina leikkiseuraa.

Karisman Sinuhe
Peruskahvila, jossa leikkipaikka runsaalla lelutarjonnalla.

Orimattilaan menevällä tiellä ikivanha huoltoasema
Siellä on harvinaislaatuisuutta edustava pallomeri.

Vegaaniystävällinen kahvila -Bus gelato
Kahvilan seinällä lukee i love vegan. Se on positiivisin huoneentaulu jonka olen nähnyt, sillä se kielii siitä, että myös minä voin ostaa sieltä jotakin. Kaikki ei ole vegaania, mutta huomattava osa kuitenkin. Myös vegaanijäätelöiden tarjonta pesee mennentullen kaiken, mitä olen aiemmin nähnyt.

Ravintolat

Panchowilla
Kattava leikkipaikka mukavasti pöytien vieressä.

Martina
Kiva leikkipaikka ja lapsiystävällinen henkilökunta

Lacky house
Hämeenkadun ihana kiinalainen, jossa pieni mutta mukava leikkipaikka ja järkevän hintainen ruoka juomineen lapsille

Renkomäen abc
Noutopöydän lounas on ihan kiva vaihtoehto jos täytyy sadesäällä päästä purkamaan energiaa ja syömään samaan aikaan. Leikkipaikan kiipeilytelina mahdollistaa molemmat. Myös ulkona voi syödä ja siellä mukava leikkipiste liukumäkineen.

Kirty Maya
Nepalilainen ravintola. En ole itse täällä vielä käynyt, mutta kuulemani mukaan sisältää leikkipaikan. Ehdottomasti seuraavana to do-listallamme.

Tekemistä

Pääkirjasto
Pääkirjastossa on mukava leikkipaikka ja paljon tekemistä. Lastenosaston puolella on esimerkiksi suuri kosketusnäyttötelevisio jolla voi pelata pelejä. Kirjasto myös järjestää satutuokioita ja lukuhetkiä

Puksuajelu

Kesäisin Lahtelainen legdensa, eli puksujuna matkustaa ympäri kaupunkia. Puksun liikennöi ma, ti, to, pe ja la 10-15.30 ja kustantaa aikuisilta 6e 7-15v lapsilta 3e ja 3-6v 2e.

Perhepuisto
Perhepuistossa on puistoaktiviteetin lisäksi ohjelmaa myös kesällä. Vesileikkien ja kiipeilytelineiden ohella puistosta löytyy teempäiviä esimerkiksi vkolla 23 ja 24. Luvassa ainakin pelipäivää ja pomppulinnapäivää. Kannattaa seurata perhepuiston facebooksivuja ja seurata toimintaa.

Keskustan parhaat leikkipuistot
Lahden keskusta on leikkipuistojen suhteen ihanteellinen. Alatorille rakennettu leikkipuisto on ainakin meidän perheen suosiossa etenkin maatramboliinien osalta. Lisäksi hämeenkadun päässä sijaitsee aidattu ja monipuolinen iso leikkipuisto jossa myös useimmiten leikkiseuraa löytyy.  Näihin kaipaisin täydennystä itsekin, tiedätkö sinä ihan huipun yleisen leikkipuiston? Vinkkaa kommentteihin!

Pikkuvesijärvi
Koko perheen piknikpaikka. Puistoon auennut kahvila myy virvokkeita, jos eväät unohtuvat kotiin. Hanhet tarjoavat kaupunkilaislapsille elämyksiä kaikessa rohkeudessaan ja tuovat mukavaa vaihtelua lokkeihin. Suosittelen varomaan hanhenkakkaa viltinlevitysvaiheessa. Toinen varteenotettava piknikpaikka on Tekniikanlaitoksen ja vanhan linja-autoaseman välissä sijaitseva puistikko jossa on laakeaa auringonottotilaa, lampi ja leikkipuisto.

Yli-Marolan kotieläinpiha
Paljon nähtävää kotieläinten muodossa sekä kiva pieni kahvio. Opettavaista ja viihdyttävää! Tavattavissa eläimiä minipossusta pienjyrsijöihin!

Orimattilan kotieläinpuisto
Avoinna 11-19. Lapset 6e (alle 2v ilmaiseksi( ja aikuiset 8e. Eläimiä nähtävissä lampaista villisikoihin. Eväitä voi nauttia kahvilassa tai grillata itse.

Aikuisten ohjelmaa lapset mukana

Kirpputorit
Lanttila lyö läpi kirppissuosiossaan, mutta lapsi mukana suuntaan itse mielummin kirpputorille, jossa on leikkipaikka. Cetorissa on pieni piirustuspöytä perheen pienimmille. ToriX:issa on lapsille leikkihuone ja kesällä 1e maksava pomppulinna ulkona.  Villähteen Matruskassa ihana leikkipaikka, jossa on paljon leluja. Hollolassa cierrätys-kirppiksellä on aidattu leikkipaikka leluilla varustettuna.

Lapakisto
Ihana 4-5km pituinen luontopolku jossa viihtyy koko perhe

Messilän pirunpesä
Itse pirunpesä on jo oma nähtävyytensä. Kiipeiltävää ja nähtävää niin aikuisille kuin lapsillekin. Itse olemme olleet pirunpesällä useasti kertakäyttögrilli ja eväät mukana.

Heinolan fresbeegolfkenttä
Oiva koko perheen harrastus jota kannattaa ehdottomasti kokeilla! Fresbeegolfsetin saa vaikkapa halpahallista alle kympillä.

Karisma
Tuntuuko siltä, että täytyy saada shoppailla? Se kannattaa tehdä tietenkin Karismassa. Kauppakeskuksessa on molemmissa kerroksissa useita leikkipaikkoja.

Kesäteatterit
Huolella tehty näytösvalinta varmistaa koko perheen viihtymisen!

Ihania lukijoiden lisäyksiä, kiitos!

-Enonsaari (siellä myös fresbeeegolf) sekä messilän minigolf!

-Kiikun lähde (aivan ihana turkoosi lampi joka on itsessään nähtävyys

-Pässinpuisto (aidattu iso leikkipuisto)

-Mustankallion puisto ja sairaalasnmäenpuisto

-Mytäjäisten uimarannalla suloinen kesäkioski

-Vadelmatarha (kirppis jossa myös viikottainen lasten kerttukerho)

 

Markkinat joka kuukauden ensimmäinen keskiviikko

Mikä tärkeintä, olitpa tekemässä mitä tahansa, missä tahansa, älä jätä mitään välistä ainakaan seuraavista syistä:

-Et kehtaa imettää kaikkialla. Imetä siis ehdottomasti kaikkialla. Hautajaiskirkosta michelinravintolaan. Imettäminen on luonnollista

-Näytät liian joltakin mennäksesi esim bikineissä rannalle. Lopeta heti. Meillä on lupa näkyä kaikenlaisina.

-Lapset melskaavat liikaa Ei haittaa sekään, kunhan valitsette ainakin ravintolat sen mukaan, että joku kanssaruokailijarauha säilyy leikkipaikan turvin.

-Liian kallista Kesällä voi tehdä paljon edullisia asioita. Etsitään niitä yhdessä! 

Osaatko täydentää listaa? Tee se, tehdään yhdessä vilkas kesä!

 

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (13)

Kiitos loistovinkeistä! Mikä kahvila tai ravintola sopisi karkailevalle 2-vuotiaalle, että äiti voisi rauhassa istua vähän aikaa? Aidattu tila siis tai muuten eristetty.
0
1 vastaus

Kiitos, tästä sai ihania vinkkejä!(:
Tuli mieleen, että keskustan leikkipuistoihin voisi lisätä keskussairaalan mäen uudehkon melko suuren leikkipuiston.
0
1 vastaus

Päijät-hämeen keskussairaalassako?
0
1 vastaus

Varmaan kaupungin sairaalan viereistä puistoa tarkoitetaan.
0
1 vastaus

Onpa siellä kattavasti kaikkea ja vähän kaikille (sydänsilmähymiö) perhepuistolle on tehty myös IG! (; (pitää mainostaa kun sisko on siellä töissä :D)
0
1 vastaus

Hollolan kirjaston viereen valmistui kuuri uusi toimintapuisto. Myös maauimala on taas tänä kesänä auki.
0
1 vastaus

Hollolan kuntakeskukseen kirjaston lähelle on kai myös avattu uusi leikkipuisto? En ole itse vielä ehtinyt käymään.
0
1 vastaus

Kiitos vinkeistä, erinomaisen hyvä ja tarpeellinen! Juuri tälläinen listaus olisi oikein kiva lukea muistakin kaupungeista!! Vink vink jos joku blogisti sattuu lukemaan ?
Jos jotain vielä toivoisin niin kohteiden osoitteet ja/tai nettisivu linkkaus. Toki siinä on oma hommansa ja lukija voi ihan itekin googletella ?
0
1 vastaus

Matkakeskuksen vieressä oleva Hesburger, on pelinäytön lisäksi sentäs kiipeilyteline sisätiloissa. Hyvä vaihtoehto kun pitkä työpäivä ja saatava lapsille ruoka heti hoidosta haettua koska kotona ei kerkeä välissä pyörähtää ennen muita menoja.
0
1 vastaus

Vadelmatarha sopii myös loistavasti kaikkiin muihin paitsi ravintolakategoriaan! Kirppiskaupan puolelta löytyy helposti siistiä tavaraa koon mukaan/osastoittain järjestettynä, ja kaikenikäisille avoin & ilmainen KerttuKerho kokoontuu tarhan Leikkipuutarhassa kesäkeskiviikkoisin klo 10-12. Tulkaahan tutustumaan!
p.s. Ollaan tietysti myös Facebookissa, jossa viikottaiset kesäarvonnat ovat juuri alkaneet: https://www.facebook.com/Vadelmatarha-Lahti-1015244638568544/
0
1 vastaus

Kiitos upeista vinkeistä! Sä oot ihana ja sun blogissa on aina todella mielenkiinotisia kirjoituksia, kiitos niistä! <3 Hyvää kesää sinulle ja koisollesi! 🙂
0
1 vastaus

Kiitos vinkkeistä. Tuntuu, että kaikki tieto on niin vaikeasti kaivettavissa täällä Lahdessa ja tuntuu sille, ettei oikein pari vuotiaalle ole paljoa ja jos jotain onkin, on tiedotus todella huonoa. Aiemmissa kaupungeissa asuessani oli paljon kaikenlaista, tuntuu sille, että Lahti keskittyy lähinnä viihteeseen ja urheiluun. Tää oli hyvä lista. En ole viitsinyt lapsen kanssa mennä enää syömään sen jälkeen, kun yhdessä Lahden suosituimmasta ravintolassa oli vastaanotto todella huono, ei lapsille oikein mitään muuta, kuin syöttötuoli ja lisäksi vaipanvaihto piti suorittaa vessan lattialla, kun muuta tilaa ei ollut. Onneksi lapsi jo isompi, mutta tuo kokemus jotenkin jäädytti mut edes kokeilemaan jotain toista paikkaa.
0
1 vastaus

Se on totta että Lahdessa on vaikeasti tieto saatavilla, kaikki on jotenkin ripoteltu sinnetänne :/
Rohkeasti vaan uudestaan ravintolaan, loppujenlopuksi aika paljon on lapsiperheitä ravintolassa 🙂 Kannattaa myös antaa ravintolalle palautetta, he saattavat ottaa siitä onkeensa (joskus ainakin)
0
1 vastaus

Kiitos loistovinkeistä! Mikä kahvila tai ravintola sopisi karkailevalle 2-vuotiaalle, että äiti voisi rauhassa istua vähän aikaa? Aidattu tila siis tai muuten eristetty.
0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Munakoisoni ja minä
Olen vuonna -87 syntynyt äiti. Aloitin Koisoni kasvatuksen lokakuussa 2012. Blogi piirtää sanallista kuvaa perhe-elämästä ja äitiydestä. Rehellisellä rakkaudella. Paikoin ekologisella ja välillä materialistisella otteella. Viha-rakkaussuhteella nykaikaan ja leikkipuistoihin. Yhteydenotot: jasmin.kauko@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • #mummola #ohjeblogissa #vegaaninen #gluteeniton #leivonta #vegan #muffin #glutenfri

munakoisonijamina

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: