Lapsiperheille tekemistä Lahdessa

Teksti Jasmin

Olen käyttänyt hurjasti vuosien varrella aikaa metsästääkseni paikkakuntamme lapsiystävällisiä mestoja. Minne on helppoa mennä lasten kanssa ja missä kahviloissa on leikkipaikat? Mitä lapsiperhe voi tehdä kaupungissa, vaikkapa keskellä päivää arkena? Kokosin Lahden vinkkilistan (Päivitetty 23.6.2018)

Kahvilat

Trion Robert’s coffee
Leikkipaikka jossa palikoita sekä piirustusnäyttö aivan kahvilan vieressä. Kahvilan tarjonta lapsiystävällistä. Nykyään Trion 1kerroksessa on myös lapsille hieman isompi leikkipaikka.

Kahvila Oskari
Leikkipaikka jossa pulpetti jonka sisällä pieniä pelejä sekä piirustusvälineitä ja värityskuvia. Leikkipaikka huokuu kahvilan rauhallista henkeä.

Launeen Prisman Prezzo
Iso ja kattava leikkipaikka. Tarjolla Buffan ruokatarjonta, Hese ja peruskahvila-tuotteet

Citymarketin kahvila Launeella
Mukava kauppareissun pysähdyspaikka jossa liukumäki

Kahvila Kariranta
Ulkona kiva leikkipaikka pöytien vieressä. Yleensä aina leikkiseuraa.

Espresso House
Ei leikkipaikkaa, mutta lapsille runsaasti pöytätilaa sekä vaunut mahtuvat kulkemaan hyvin.

Orimattilaan menevällä tiellä ikivanha huoltoasema (95)
Siellä on harvinaislaatuisuutta edustava pallomeri.

Vegaaniystävällinen kahvila -Bus gelato
Laaja jäätelövalikoima. Erinomainen paikka myös vegaaneille.

Toria kannattaa hyödyntää take away-kahvin muodossa ja suunnata alatorin leikkipuistoon.

Ravintolat

Pancho Villa
Kattava leikkipaikka mukavasti pöytien vieressä. Ruokalistalla syötävää myös sormiruokailijalle.

Martina
Kiva leikkipaikka ja lapsiystävällinen henkilökunta

Lucky House
Hämeenkadun ihana kiinalainen, jossa pieni mutta mukava leikkipaikka ja järkevän hintainen ruoka juomineen lapsille

Renkomäen abc
Noutopöydän lounas on ihan kiva vaihtoehto jos täytyy sadesäällä päästä purkamaan energiaa ja syömään samaan aikaan. Leikkipaikan kiipeilytelina mahdollistaa molemmat. Myös ulkona voi syödä ja siellä mukava leikkipiste liukumäkineen.

Rax
Perinteinen Rax huomioi lapsiperheet tarjoilussa ja leikkipaikoissa. Edelleen perheemme suosiossa.

 

Tekemistä

Pääkirjasto
Pääkirjastossa on mukava leikkipaikka ja paljon tekemistä. Lastenosaston puolella on esimerkiksi suuri kosketusnäyttötelevisio jolla voi pelata pelejä. Kirjasto myös järjestää satutuokioita ja lukuhetkiä

Puksuajelu

Kesäisin Lahtelainen legdensa, eli puksujuna matkustaa ympäri kaupunkia. Puksu liikennöi 18.6.-3.8.2018 välisenä aikana Launeen Perhepuiston, Vesijärven sataman ja keskustan väliä.

Perhepuisto
Launeen perhepuistossa on puistoaktiviteetin lisäksi ohjelmaa myös kesällä. Kannattaa seurata perhepuiston facebooksivuja ja seurata toimintaa.

Keskustan parhaat leikkipuistot
Lahden keskusta on leikkipuistojen suhteen ihanteellinen. Alatorille rakennettu leikkipuisto on ainakin meidän perheen suosiossa etenkin maatramboliinien osalta. Lisäksi hämeenkadun päässä sijaitsee aidattu ja monipuolinen iso leikkipuisto jossa myös useimmiten leikkiseuraa löytyy.  Myös  iso ja viijtyisä pässinpuisto kerää monen ikäistä leikkijää.

Pikkuvesijärvi
Koko perheen piknikpaikka. Puistoon auennut kahvila myy virvokkeita, jos eväät unohtuvat kotiin. Hanhet tarjoavat kaupunkilaislapsille elämyksiä kaikessa rohkeudessaan ja tuovat mukavaa vaihtelua lokkeihin. Suosittelen varomaan hanhenkakkaa viltinlevitysvaiheessa. Toinen varteenotettava piknikpaikka on Tekniikanlaitoksen ja vanhan linja-autoaseman välissä sijaitseva puistikko jossa on laakeaa auringonottotilaa, lampi ja leikkipuisto.

Yli-Marolan kotieläinpiha
Paljon nähtävää kotieläinten muodossa sekä kiva pieni kahvio. Opettavaista ja viihdyttävää! Tavattavissa eläimiä minipossusta pienjyrsijöihin!

Orimattilan kotieläinpuisto
Avoinna 11-19. Lapset 6e (alle 2v ilmaiseksi( ja aikuiset 8e. Eläimiä nähtävissä lampaista villisikoihin. Eväitä voi nauttia kahvilassa tai grillata itse.

Lanupuisto
Paitsaspuisto viihdyttää niin lapsia, kuin aikuisiakin. Reitille pääsee monesta suunnasta ja lenkki on sopivan mittainen pienillekin jaloille.

Aikuisten ohjelmaa lapset mukana

Kirpputorit
Lanttila lyö läpi kirppissuosiossaan, mutta lapsi mukana suuntaan itse mielummin kirpputorille, jossa on leikkipaikka. Cetorissa on pieni piirustuspöytä perheen pienimmille. ToriX:issa on lapsille leikkihuone ja kesällä 1e maksava pomppulinna ulkona.  Villähteen Matruskassa ihana leikkipaikka, jossa on paljon leluja. Hollolassa cierrätys-kirppiksellä on aidattu leikkipaikka leluilla varustettuna.

Lapakisto
Ihana 4-5km pituinen luontopolku jossa viihtyy koko perhe

Messilän pirunpesä
Itse pirunpesä on jo oma nähtävyytensä. Kiipeiltävää ja nähtävää niin aikuisille kuin lapsillekin. Itse olemme olleet pirunpesällä useasti kertakäyttögrilli ja eväät mukana.

Heinolan fresbeegolfkenttä
Oiva koko perheen harrastus jota kannattaa ehdottomasti kokeilla! Fresbeegolfsetin saa vaikkapa halpahallista alle kympillä.

Karisma
Tuntuuko siltä, että täytyy saada shoppailla? Se kannattaa tehdä tietenkin Karismassa. Kauppakeskuksessa on molemmissa kerroksissa useita leikkipaikkoja.

Kesäteatterit
Huolella tehty näytösvalinta varmistaa koko perheen viihtymisen! 2018 ohjelmistossa esimerkiksi Uppo-Nalle ja Pekka Töpöhäntä.

Markkinat joka kuukauden ensimmäinen keskiviikko

Ihania lukijoiden lisäyksiä:

-Enonsaari (siellä myös fresbeeegolf) sekä Messilän minigolf!

-Kiikun lähde (aivan ihana turkoosi lampi joka on itsessään nähtävyys)

-Mustankallion puisto ja sairaalanmäenpuisto

-Mytäjäisten uimarannalla suloinen kesäkioski

-Launeen Prisman Action-park

-Tramboliinipark

-Leos leikkimaa &Hoplop

 

 

Osaatko täydentää listaa? Tee se, tehdään yhdessä vilkas kesä!

 

Kommentit

13 kommenttia
Avatar

Kiitos loistovinkeistä! Mikä kahvila tai ravintola sopisi karkailevalle 2-vuotiaalle, että äiti voisi rauhassa istua vähän aikaa? Aidattu tila siis tai muuten eristetty.

Avatar

Kiitos, tästä sai ihania vinkkejä!(:
Tuli mieleen, että keskustan leikkipuistoihin voisi lisätä keskussairaalan mäen uudehkon melko suuren leikkipuiston.

Jasmin

Päijät-hämeen keskussairaalassako?

Avatar

Varmaan kaupungin sairaalan viereistä puistoa tarkoitetaan.

Avatar

Onpa siellä kattavasti kaikkea ja vähän kaikille (sydänsilmähymiö) perhepuistolle on tehty myös IG! (; (pitää mainostaa kun sisko on siellä töissä :D)

Avatar

Hollolan kirjaston viereen valmistui kuuri uusi toimintapuisto. Myös maauimala on taas tänä kesänä auki.

Avatar

Hollolan kuntakeskukseen kirjaston lähelle on kai myös avattu uusi leikkipuisto? En ole itse vielä ehtinyt käymään.

Avatar

Kiitos vinkeistä, erinomaisen hyvä ja tarpeellinen! Juuri tälläinen listaus olisi oikein kiva lukea muistakin kaupungeista!! Vink vink jos joku blogisti sattuu lukemaan ?
Jos jotain vielä toivoisin niin kohteiden osoitteet ja/tai nettisivu linkkaus. Toki siinä on oma hommansa ja lukija voi ihan itekin googletella ?

Avatar

Matkakeskuksen vieressä oleva Hesburger, on pelinäytön lisäksi sentäs kiipeilyteline sisätiloissa. Hyvä vaihtoehto kun pitkä työpäivä ja saatava lapsille ruoka heti hoidosta haettua koska kotona ei kerkeä välissä pyörähtää ennen muita menoja.

Avatar

Vadelmatarha sopii myös loistavasti kaikkiin muihin paitsi ravintolakategoriaan! Kirppiskaupan puolelta löytyy helposti siistiä tavaraa koon mukaan/osastoittain järjestettynä, ja kaikenikäisille avoin & ilmainen KerttuKerho kokoontuu tarhan Leikkipuutarhassa kesäkeskiviikkoisin klo 10-12. Tulkaahan tutustumaan!
p.s. Ollaan tietysti myös Facebookissa, jossa viikottaiset kesäarvonnat ovat juuri alkaneet: https://www.facebook.com/Vadelmatarha-Lahti-1015244638568544/

Avatar

Kiitos upeista vinkeistä! Sä oot ihana ja sun blogissa on aina todella mielenkiinotisia kirjoituksia, kiitos niistä! <3 Hyvää kesää sinulle ja koisollesi! 🙂

Avatar

Kiitos vinkkeistä. Tuntuu, että kaikki tieto on niin vaikeasti kaivettavissa täällä Lahdessa ja tuntuu sille, ettei oikein pari vuotiaalle ole paljoa ja jos jotain onkin, on tiedotus todella huonoa. Aiemmissa kaupungeissa asuessani oli paljon kaikenlaista, tuntuu sille, että Lahti keskittyy lähinnä viihteeseen ja urheiluun. Tää oli hyvä lista. En ole viitsinyt lapsen kanssa mennä enää syömään sen jälkeen, kun yhdessä Lahden suosituimmasta ravintolassa oli vastaanotto todella huono, ei lapsille oikein mitään muuta, kuin syöttötuoli ja lisäksi vaipanvaihto piti suorittaa vessan lattialla, kun muuta tilaa ei ollut. Onneksi lapsi jo isompi, mutta tuo kokemus jotenkin jäädytti mut edes kokeilemaan jotain toista paikkaa.

Jasmin

Se on totta että Lahdessa on vaikeasti tieto saatavilla, kaikki on jotenkin ripoteltu sinnetänne :/
Rohkeasti vaan uudestaan ravintolaan, loppujenlopuksi aika paljon on lapsiperheitä ravintolassa 🙂 Kannattaa myös antaa ravintolalle palautetta, he saattavat ottaa siitä onkeensa (joskus ainakin)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä