Lastenkutsut voi tehdä myös vegaanisesti. Miten? (V,G)

Teksti

Voiko syntymäpäivät järjestää vegaanisesti ja gluteenittomasti? Ajatus tuntui alkuun mahtottomalta. Jopa ahdistavalta. Halusin kuitenkin tarttua itse asettamaani haasteeseen ja sotkea liemeen myös anoppini, sillä nämä syntymäpäivät järjestettiin mummolassa. Isoimman haasteen toi ehdottomasti pinkki. Suurimmassa osassa koristelutarvikkeita ja kakkukoristeita jotka sisältävät pinkkiä väriä, on käytetty e120 väriainetta eli karmiinia joka on tehty karmiinintoukista. Ei kauhean houkuttelevaa noin niinkuin prinsessasynttäreille. ’

Leipomiseen meni koko yö ja muutama sotkuinen uusintaottelu. Rahkeet eivät riittäneet tälläerää omien reseptien suunnitteluun, joten käytin kiitollisena muiden bloggaajien reseptejä jotka linkkaan kuvien alle. Minä olin näiden syntymäpäivien ainoa vegaani. Gluteenittomia oli muutama muukin joukossa mutta muutoin syntymäpäivätarjoilut oli suunnattu sekaaniporukalle. Veljeni katse oli kauhunsekainen hänen kuullessaan tarjoiluteemasta, eikä tuo ilme kaikonnut suolaisen piirakan äärellä, jota hän ei ilmeisesti uskaltanut maistaa. Suotakoon se hänelle, onhan kasvisperäinen syntymäpäivä nykypäivän miehistölle undergroundin kuuloinen lähestymistapa.

Pahoittelen kuvien surkeaa laatua, suurin osa on otettu nopealla temmolla kännykällä, puolisoni myöhässä olemisen vuoksi. Jos suutarin lapsella ei ole kenkiä, ei ole valokuvaajan vaimollakaan kunnollisia kuvia lapsensa syntymäpäivistä.

Maapähkinähummus

Avokadolevite

Leipäset

Coctailtikkuja joissa öljyssä kuulotettua gluteenitonta paahtoleipää sekä aromisuolaa

Kinuskikissan helppo ja nopea raakakakku

Suklaamustikka raakakakku

Anopin vadelmakakku

Antipastaa bloggaajan ohjeella gluteenittomia keksejä

Munakoiso/tofu kasvispiirakka

Mm Mariannekarkit ovat vegaanisia

 

Mustikkapiirakka

http://annalunagraphy.blogspot.com/2015/09/gluteeniton-vegaaninen-mustikkapiirakka.html

Mustikkasuklaa raakakakku

Mustikka-suklaaraakakakku

Helppo ja nopea raakakakku

Edullinen, helppo ja nopea raakakakku

Miljonäärin neliöt

http://antipastaa.blogspot.com/2016/06/miljonaarin-neliot-gluteeniton-maidoton.html

Avokadotahna

https://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/265944/Avokadotahna/

Maapähkinävoihummus

Maapähkinävoihummus

Vadelmakakku

Kasvispiirakka

Tofua
Munakoisoa
Paprikaa
Tomaattia
Soijakermaa

Pohja: Gluteenitonta jauhoseosta, öljyä vettä ja suolaa

Leipäset

Kuivahiivapussi
10dl gluteenitonta jauhoseosta
2dl mantelimaitoa
1dl öljyä+voiteluun
Suolaa+loraus siirappia

Sekoita kuivat ainekset kosteisiin. Levitä taikina pellille kaulinta apuna käyttäen ja voitele öljyllä ja paista 30 minuuttia 175 asteessa.

 

 

Kommentit

3 kommenttia
Avatar

Ite en oo kokeillut, mutta vois kuvitella, että toimis 🙂

Avatar

Tosi paljon ootte kyllä keksineet hyvän näköistä tarjoiltavaa! 🙂 Meillä yksi kuopuksen kummeista on vegaani ja onnistuinkin vääntämään vähän vahingossa 1v-synttäreille superhelppoa vegaanista piirakkaa. Paistoin pannulla härkistä ja sekotin siihen barbecue-ketsuppia, kebabkastiketta, keitettyjä ohrahelmiä, mausteita ja paprikaa. Sitten vaan koko mössö maidottoman lehtitaikinapohjan päälle ja uuniin. Maistui myös sekaaneille ja muistutti yllättävän paljon jauhelihapiirakkaa 🙂

Jasmin

Kiitos vinkistä! Toimiikohan toi nyhtiksellä?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä