Kerrassaan kaiketon kesäkakku

Teksti

Minun alkoi tehdä hurjasti mieli kuivakakkua. Joulun maut eivät kuitenkaan istu puolisoni suuhun kesän kylmillä joten päädyin tekemään kesäversion jouluisesta maustekakusta. Tämä minttuinen sitruunalime-maustekakku on vegaaninen sekä gluteeniton. Koostumus hieman jännitti minua joten jouduin turvautumaan Frutti di mutsi -blogia kirjoittavan ihanan taituri-Sofian apuun. Banaani korvaa munan loistokkaasti ja soijajogurtti soodan kanssa pitää huolta kuohkeudesta. Kakku on tehty ilman valkoista sokeria eikä ole yhtä imelän makea, kuin kuivakakut yleensä. Jos pidät äärimmäisestä makeudesta, tämä ei välttämättä ole sinun juttusi. Maku on raikas, pehmeä ja tasainen. Kuivakakkukaan ei ole osuva nimitys sillä sisus on ennemminkin kostea.

 

1.5dl  kasvismargariini
1 banaani
2dl soijajogurttia
4rkl inkiväärisiirappia
3tl leivinjauhe
1.5tl sooda
1 dl kookossokeri
4dl gluteenitonta jauhoseosta
2dl kauramaitoa
4rkl kookoshiutaleita
2 rkl sitruunan kuorta
2rkl limen kuorta
2rkl tuoretta minttua

 Sulata margariini ja soseuta sauvasekoittimella banaani joukkoon. Lisää soijajogurtti sekä siirappi sekä raastetut mausteet ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne seokseen vuorotellen kasvismaidon kanssa. Voitele vuoka kasvismargariinilla ja sirottele kookoshiutaleilla tarttumisen ehkäisemiseksi. Paista kakku uunissa 200 asteessa 1h ajan. Anna jäähtyä vuoassa ja kumoa lautaselle. Koristele tuoreilla mintun lehdillä.
 

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä