Yleinen 9.8.2017
TEKSTI Jasmin

Rakkaudesta kaupunkilomiin -Kaksistaan lapsen kanssa

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Yhteistyössä Cumulus

Rakastuin Helsinkiin 11 vuotiaana Lahti-Helsinki bussissa. Se oli rakkautta ensisilmäyksellä ja on kestänyt kaikki nämä maalla vietetyt vuodet, joille ei näy loppua. Minun ja Helsingin välillä on 100 kilometriä mutta me näemme hyvin usein. Luonnollisesti meidän kesän huvipuistovalintamme kohdistui Särkänniemen ja Tykkinmäen sijaan Linnanmäelle. Yövyimme mukavasti keskustan sykkeessä, Cumulus Hakaniemessä, jonne pääsimme kätevästi kävellen, syötyämme iltapalaa Kaisaniemen puistossa. Vain me kaksi. Äiti ja tytär.

Meidän lomamme kohdistuu usein kotimaan sisäpuolelle sillä puolisoni harvemmin pääsee mukaan enkä viitsi lähteä yksinäni eksymään ulkomaille. Yövymme hotelleissa ja tapaamme ystäviämme. Näillä reissuilla koemme sitä ihanaa kiireetöntä ja aikataulutonta aikaa jota arjessa lapsen kanssa on hankala löytää. Luonnontieteellisessä museossa aivan kahdestaan on aikaa keskustella karhujen korvakarvojen syvimmistä olemuksista aina muurahaisten kuolemanjälkeiseen elämään asti.

Hotelleissa on sitä jotakin. Tiedättekö, ne lakanat joita sinun ei ole itse tarvinut silittää, nissä yksinkertaisesti nukkuu paremmin. Vain hotellien verhot tuovat kesällä autenttisen yökokemuksen ja pyyhkeen saa ihan kehoituksesta jättää lattialle. Eikä missään muualla pysty säilyttämään mielenrauhaansa tyynenä samalla, kun föönaa ainoita mukanaolevia kenkiä kuivaksi rankkasateen jäljiltä.

Viimevuosina ruokavalioni on tuottanut minulle päänvaivaa eikä läheskään kaikkialla tarjonta täytä minun vatsaani. Tälläkertaa kysyin etukäteen aamupalan mahdollisuudesta gluteenittomana ja vegaanina. Yllätyksekseni minulle luvattiin tarvitsemani ravinto eikä aamiaisen jälkeen tarvinut poiketa muualle syömään. Sain pöytään kannettuna vegaania juustoa sekä kaurajogurttia. Gluteenittomille oli katettu erikseen tila jossa oli muutamaa erilaista leipää, leivonnaisia, mysliä sekä puuroa. Hedelmiä, pähkinöitä ja siemeniä sekä vihanneksia löytyi aina kiisseleitä myöten. En jäänyt nälkäiseksi enkä etenkään kärttyiseksi. Myöskään henkilökunta ei raapinut näkyvästi päätään tai osoittanut minun olevan hankala tilattavien juustojeni kanssa, joka sekään ei ole itsestäänselvyys.

Jos lapsiperheenä majoittuu Hakaniemessä, aivan Cumuluksen kulman takana on valtaisa aidattu leikkipuisto jossa viihtyy monenikäiset lapset. Lapseni rakastui liukumäkiin ja kiipeilytelineisiin ikihyviksi. Luulen että perheemme pienin vaatii paluuta Hakaniemeen jokaisella tulevalla Helsingin reissulla.

Minua kiinnostaisi kovin kuulla, millaisia kokemuksia teillä muilla on Suomen hotellien vegaanisesta tarjonnasta? Jos olet testannut, heittäisitkö kommenttiboxiin kommenttia!

Raikkaus on selkeästi päivän sana myös hotelleissa. Tunkkaisuus taitaa olla historiaa?

Cumulus Hakaniemestä löytyy pieni lasten leikkihuone jonne. Liitutauluseinä oli ilahduttavaa vaihtelua

 

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (1)

Lappeenrannassa Scandic Patriassa oli ainakin nyt kesällä hyvät valikoimat vegaanista (ja myös gluteenitonta) aamupalaa, pienessä lasiovisessa jääkaapissa oli vegaaniset maidot, juustot, jogurtit yms saatavilla 🙂 Ja toki paljon oli muutakin ns. luontaisesti kaiketonta eli hedelmiä, marjoja, pähkinöitä, salaattihommeleita 🙂
0
1 vastaus

Lappeenrannassa Scandic Patriassa oli ainakin nyt kesällä hyvät valikoimat vegaanista (ja myös gluteenitonta) aamupalaa, pienessä lasiovisessa jääkaapissa oli vegaaniset maidot, juustot, jogurtit yms saatavilla 🙂 Ja toki paljon oli muutakin ns. luontaisesti kaiketonta eli hedelmiä, marjoja, pähkinöitä, salaattihommeleita 🙂
0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Munakoisoni ja minä
Olen vuonna -87 syntynyt äiti. Aloitin Koisoni kasvatuksen lokakuussa 2012. Blogi piirtää sanallista kuvaa perhe-elämästä ja äitiydestä. Rehellisellä rakkaudella. Paikoin ekologisella ja välillä materialistisella otteella. Viha-rakkaussuhteella nykaikaan ja leikkipuistoihin. Yhteydenotot: jasmin.kauko@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • #mummola #ohjeblogissa #vegaaninen #gluteeniton #leivonta #vegan #muffin #glutenfri

munakoisonijamina

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: