Herkullinen ja terveellinen välipalapatukka

Teksti

Terveellinen ja herkullinen välipala on valkoisen sokerikammoisen pelastus. Tämä ohje on aika makea. Jos ei ole makean perään, kookossokerin määrä kannattaa puolittaa tai jättää kokonaan pois. Ohje on niin gluteeniton kuin vegaaninenkin. Granolan voi korvata tavan myslilläkin (sokerittomalla luonnollisestikin jos sokerittoman haluaa. Myös pähkinäsekoitukset toimivat). Jos sokerin vähentäminen kiinnostaa, tule mukaan Vähäsokeriseen ryhmäämme  facebookkiin. Meitä on jo yli 3000 valkoisen sokerin vähentäjää tai lopettanutta mukana vertaistukena! 

1.5dl granolaa

5 taatelia

0.5dl kookossokeria

1dl sokeroimatonta mehua

1dl riisijauhoa (manteli/kaura/kookos käynee myös)

1.5dl tattarihiutaleita (kaurakin käy)

2rkl chiasiemeniä

1rkl psylliymiä

2rkl vaahterasiirappia

Sekoita kaikki ainekset keskenään mehuun, viimeisenä jauho.

Paista 10min 200 asteessa. Patukat jähmettyvät jäähdyttyään joten poista ne pelliltä vasta kylminä.

 

 

Kommentit

2 kommenttia
Jasmin

Olen tuosta eri mieltä, monet lääkäritkin kiistelevät asiasta. Ei mikään sokeri mielestäni paha ole, toiset ovat vain ravinteikkaampia ja hyödyllisempiä kuin toiset. Meillä on huomattu ihan omassa olossa, kun ollaan korvattu valkoinen sokeri.

Avatar

Eräänä aamuna tänä kesänä oli telkkarissa joku lääkäri (?) joka sanoi ettei noilla eri sokereilla ole mitään eroa oikeasti. Kaikki ovat yhtä pahoja: intiaani-, kookokos-, yms yms.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä