Yleinen 17.8.2017
TEKSTI Jasmin

Ehkäise ja hoida täit sekä kihomadot luonnonmukaisin keinoin!

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Taas on tullut se aika vuodesta kun uhkana on kutina molemmissa päissä. Me yli puolitoistametriset uskomme olevamme turvassa lastemme loistartunnoilta mutta koemme yhteiskuntamme hygieniatason romahtaneen altamme kun löydämme jälkeläisistämme täin. Tai mikä pahempaa, madon.

Me tiedämme täishampoot ja Pyrvinit tehokkaina hoitokeinoina ja silti ahdistumme syvästi jo etukäteen. Janoamme kuumeisesti ennaltaehkäisevää taikaa joka takaisi lastemme puhtauden. Sellaista ei ikävä kyllä ole. Voimme kuitenkin hakea mielenrauhaa monista luonnonmukaisista loisten ehkäisymenetelmistä. Kuulemani mukaan ne toimivat oikeasti, joskaan eivät ole aukottomia. Ainakin saamme tunteen, että olemme  yrittäneet. Lisäksi täi -ja matohoidon rinnalla voi käyttää erilaisia luonnon menetelmiä varmistamaan munien tuhoutumista.

Kihomadot:

Nauti valkosipulia. Se puhdistaa suolistoa. Lapselle valkosipuli lienee helpointa ujuttaa keitoissa, itse tehdyissä leivissä ja ruoan mukana. Älä ajattele hengitystäsi, madot häiritsevät puolisoasi taatusti valkosipulin löyhkää enemmän.

Greipillä on epävirallisten tutkimuksien mukaan tehoa kihomatojen ehkäisystä. Teho lienee sama kuin puolukkamehulla pissatulehdukseen mutta kyllä vanha kansa todistaa tätä edelleen.

Saksanpähkinät eivät ole kihomatojen mieleen joten niidenkin säännöllinen popsiminen vaikkapa iltapalaksi voi pahimpina kausina saada madot tarttumaan hieman huonommin. Ja edelleen peräänkuulutan sitä tunnetta. Ainakin on yritetty!

Lyhennä kynnet. Myös itseltäsi. Madot tarttuvat aikuisiin siinä, missä lapsiinkin. Nykyajan geeli -ja rakennekynsimuoti ei ole kovinkaan käytännöllinen jos mielii pitee kehonsa omanaan.

Pese käsiä. Kokoajan ja lakkaamatta aina, kun kosket itseäsi tai toista polvien ja navan väliselle alueelle. Tee samoin aina, kun tulet pois lasten leikkipaikoilta tai päiväkodeista.

Vaihda lapselle vaatteet päiväkodin jälkeen. Se ei ole ylihysteriaa.

Älä pistä lastasi vieraalle potalle. Lapset kakkaavat yllättävän usein reunuksille eikä paperilla sipaisu pyyhi pois munia joita ei näe silmillä.

Homeopatia. Tästä olen kuullut vain villejä huhuja enkä ole varma uskonko homeopatiaan. Onko sinulla kokemuksia? Saatan matofarmin kohdalle osuessa olla erittäin kiinnostunut.

Täit:

Pese hiukset ajoittain kookosöljyllä. Kuulemani mukaan kookosöljy tappaisi myös jo hiuksiin edenneen täikannan tukahduttamalla täit sekä munat täishampoon tavoin, mutten mene takuuseen toimiiko se. Kuulen mielelläni onnistumiskokemuksia tässä asiassa.

Laventeliöljy. Haju on täiden mielestä karmea ja tämän pitäisi ehkäistä tehokkaasti täiden tarttumista.

Laventeliöljyä tunnetumpi lienee apteekeissa myytävä pajunkuorishampoo. Monella tämän käyttöön tultua täiden tarttuminen on loppunut välittömästi.

Sivele päänahkaan teepuuöljyä. Se tehoaa kaikkiin. Teepuuöljyä jotkut ovat ehdottaneet keskustelupalstoilla myös takapuolen paikkeille, mutten lähtisi ainakaan lapsen herkällä iholla testaamaan ilman pitävämpiä todisteita toimivuudesta.

Älä sovita hattuja kaupassa, älä omaan äläkä lapsen päähän. Luonnollisestikaan kampoja, tai muitakaan tukkavälineitä ei lainata.

Päiväkodissa sido lapsen hiukset ihonmyötäisesti tai ainakin kiinni niin. Jos oikein kriittinen tilanne on päällä ja hermot ovat riekailena, siilitukka on nykyään muotia, myös tyttölapsilla. Se kasvaa takaisin, minä lupaan.

Suoristusraudalla tuskin täitä ehkäistään mutta täishampookäsittelyn jälkeen hiusten suoristaminen kuumalla raudalla saattaa tuoda mielenrauhaa. Sillä lähteen henki lopuiltakin pirulaisilta, jos ovatkin onnistuneet pidättelemään henkeään täishampoon tukahduttavassa käsittelyssä. Myös hiusten föönaaminen tappaa täit, mutta sitä pitäisi tehdä tunnin verran. Kovin monella lapsella ei ole sellaiseen kärsivällisyyttä mutta jos itsellä on iltapuhteet välissä, on hiustenkuivaajakin kokeilemisen arvoinen asia.

Parhaan avun loistartuntoihin kuitenkin tuo vanha kunnon O2 eli happi. Kukaan ei ole jäänyt loppuelämäksi loisten vangiksi. Lapset kasvavat ja tuovat mukanansa huomattavasti suurempia murheita, kuin hädintuskin silminnähtäviä eläimiä. Kun ovellesi tulee ensimmäinen vävykokelas, et muista enää kihomatoja olleen olemassakaan.

 

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (11)

No just tämä!
0
1 vastaus

Eivät ne apteekin keinotkaan ole aukottomia, mihinkään vaivaan. 🙂 Monet vaivat paranevat nopeammin (ja ilman sivuvaikutuksia) luonnonmukaisin keinoin.
0
1 vastaus

No just tämä!
0
1 vastaus

Neuvoistasi toimivat noihin matoihin on kynsien lyhyenä pitäminen ja käsien pesu. Huolellisella käsien pesulla voidaan aikuisten kihimatotartunta jopa hoitaa pois ilman lääkkeitä.

Apteekista on saatavilla pajunkuorishamppoota, joka on aika kallista, mutta jonka pitäisi pitää täit loitolla. Itse käytän kyseistä shampoota, sillä huomasin sen pesevän hiuksen hyvin ja puhtaiksi. En tiedä, toimiiko täiden häätämiseen, mutta antaa mielenrauhaa 😉

Päiväkodissa kannattaa käyttää useampaa pipoa. Kun aamupäivällä on pidetty pihalla yhtä pipoa, se suljetaan sellaisena pussiin ja kuivataan vasta kotona. Iltapäiväksi on varattu toinen pipo. ”Yhden pipon politiikalla” märkiä (joko hikisenä tai säässä kastuneita) pipoja kuivataa vieri vieressä päiväkodin kuivauskaapeissa.
0
1 vastaus

Hyvä idea tää tuplapipo myös, vienkin samantien päiväkotiin toisen lippiksen! Mikään varotoimi ei voi olla turha.
0
1 vastaus

koko ajan ei ole yhdyssana
0
1 vastaus

Lisäisin täiden ehkäisyyn myös tervashampoon. Meidän perhe on käyttänyt sitä nyt 1,5-vuotta eikä ainuttakaan täitartuntaa ole tullut sen jälkeen. En tiedä onko sattumaa, mutta tuoksuu samalta kuin pajunkuorishampoo ja on monta kertaa halvempaa.

Kihomadoista mulle jäi pysyvä trauma. Toivottavasti niitä ei tule enää.
0
1 vastaus

Oho, olinkin unohtanut tervashampoon, kiitos! Käyköhän ihan tavan markettitervashampoo tuohon?
0
1 vastaus

Kihomatorumbaa läpikäydessä kokeiltiin valkosipuli. En tiedä kuinka paljon tehoa sillä oli, samaan aikaan käytössä oli Vermox (joita meidän 4 hengelle käytettiin kaikkiaan 6 pakettia ennen kuin lähtivät!) ja sokerin täydellinen karsiminen ruokavaliosta. Ensimmäisen 5 Vermox-paketin aikana syötiin mitä huvitti, olihan joulun aika ja suklaata piti olla, kunnes oli jokapäiväisen kuhinan myötä tunnustettava, ettei tehokkainkaan lääke auta jos matoset saavat herkkuja yli tarpeenkin.
Ällöttävä kokemus jota en varmasti koskaan unohda. Takapuolen pesu aamuisin nitriilihanskat käsissä, jatkuva pyykki- ja siivousrumba ja silti oli persiissä jatkuvat bileet. Sitä tunnetta ei voi edes kuvailla; pahinta oli, kun eräänkin kuhinakohtauksen päätteeksi sai töissä juosta vessaan vain pyyhkiäkseni kuolleen madon takapuolestani. Glamour elämästä kaukana.
4 kuukautta taisteltiin ennen kuin lopulta em. keinoin madoista päästiin. Ja se valkosipuli tosiaan tukena – eihän siitä haittaakaan ollut.
Minä ja päiväkodista madot tuonut tyttäreni kärsittiin näistä eniten. Tytär ei alkuun edes oireilua muuten, kuin valitti kakkaamisen sattuman ja lopulta ulosteessa tuli vertakin. Kutinaa hänellä ei ollut, madot löytyivät kauan sisältä kuten silloin oli monella muullakin oireettomia lapsella löytynyt. Mikä lie erikoinen kanta oli, mutta uudelleen en halua tuota kokea.
0
1 vastaus

Hyi kamala mikä painajainen! Huh. Täytyy pitääö toi sokeri mielessä. Hrrr, käsittämätön fiasko noi madot kyllä kanssa :/
0
1 vastaus

Nykyisin pääosa apteekin täishampoista ovat lääkkeettömiä, myrkyttömiä ja sisältävät täin tukahduttavia öljyjä.
0
1 vastaus

Meillä niistä lähti puolet tukasta mukana ja astmapiippua tarvittiin voimakkaan tuoksun vuoksi..
0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Munakoisoni ja minä
Olen vuonna -87 syntynyt äiti. Aloitin Koisoni kasvatuksen lokakuussa 2012. Blogi piirtää sanallista kuvaa perhe-elämästä ja äitiydestä. Rehellisellä rakkaudella. Paikoin ekologisella ja välillä materialistisella otteella. Viha-rakkaussuhteella nykaikaan ja leikkipuistoihin. Yhteydenotot: jasmin.kauko@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • #mummola #ohjeblogissa #vegaaninen #gluteeniton #leivonta #vegan #muffin #glutenfri

munakoisonijamina

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: