Yleinen 1.9.2017
TEKSTI Jasmin

Kikherneestä valmistettu lettu ja ruokaisa täyte!

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Vegaanit ja gluteenittomat tortillapohjat ovat toki kaupasta helposti ostettavissa. Huomattavasti edullisempi, lisäaineettomampi ja ruokaisampi vaihtoehto on tehdä ne itse. Kikhernetortillat sopivat ihanasti illanistujaisiin, juhliin ja iltapalaksi. Kikhernejauho kulkee myös nimellä Gramjauho ja sitä myydään ainakin etnisissä kaupoissa sekä ekokaupoissa. En ole aivan varma, ovatko nämä saavuttaneet jo päivittäistavarakaupat, mutta jos joku teistä lukijoista on vaikkapa Prismassa törmännyt vastaavaan, kuulisin siitä mielelläni. Kikhernejauho koostuu pelkästään kuivatuista kikherneistä joten mitään ylimääräisiä täyteaineita siinä ei ole.

Nämä letut eivät varsinaisesti ole tortillapohjia koostumuksensa puolesta. Enemminkin letun ja tortillalepuskan sekoitus. Yksinkertaisuudessaan kyse on kikherneletusta jonka ohuutta on helppo paistaessa säädellää. Netistä olin lukenut, että tällaisten paistaminen vaatii superhyvät välineet ja pettämättömän pannun, joten olin vältellyt kokeilemista. Otin kuitenkin härkää sarvista ja lähdin paistelemaan taikinasta lettusia tavallisella, melko vanhalla teflonpannulla. Taikinasta tein paksun. Koostumus muistutti enemmän pannukakkutaikinaa, kuin lettutaikinaa. Paistamisessa käytin öljyä.

 1dl Kikhernejauhoja (gram)
2.5 dl Vettä
1tl Suolaa
1tl Juustokuminaa
1rkl öljyä
Taikinaan voi halutessaan silputa tuoreita yrttejä, esim basilikaa tai minttua. Sekoita ainekset. Säätele veden ja jauhojen määrää sen mukaan, millaisen koostumuksen haluat. Itse paistoin pannukakkumaisesta taikinasta. Jos pannusi on super ja haluat erittäin ohuita lettuja, voi taikina olla ohuempikin. Anna taikinan vetäytyä 15 minuuttia jääkaapissa.

Anna paistolle aikaa. Paista mielimmin liian kylmällä, kuin kuumalla pannulla. Ota mieto lämpö (meidän sähköhellassa 3-4) ja paistele rauhakseltaan niin, että taikina on täysin kiinteytynyt letuksi. Käännä varoen. Heiluttele ennen kääntöä lettua hieman irti pohjasta. Pinta ei muuta väriä samoin kuin tavallisissa letuissa vaan väri jää aikalailla taikinan väriseksi.

Valmista täyte:

 Härkispaketti (Nyhtispaketti sopii myös)
1pkt Tomaattimurska
1pkt Kidneypapuja
Oliiveja
1tl Juustokuminaa
1tl Rakuuna
1tl Suolaa
1tl Basilikaa
0.5dl Vettä
1 Sipuli
Silppua sipuli ja kuulota pannulla. Lisää härkis/nyhtis ja tomaattimurska sekä mausteet. Kuumenna. Lisää vesi ja anna kiehua. Huuhtele pavut ja lisää ne lopuksi joukkoon. Kuumenna vielä minuutti ja laita hetkeksi vetäytymään. Täytä letut ja kiinnitä hammastikulla. Nämä eivät pysy rullalla tortillan tavoin. Lisää raakaa punasipulia ja yrttejä tai tarjoile salaatin kera.
Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Munakoisoni ja minä
Olen vuonna -87 syntynyt äiti. Aloitin Koisoni kasvatuksen lokakuussa 2012. Blogi piirtää sanallista kuvaa perhe-elämästä ja äitiydestä. Rehellisellä rakkaudella. Paikoin ekologisella ja välillä materialistisella otteella. Viha-rakkaussuhteella nykaikaan ja leikkipuistoihin. Yhteydenotot: jasmin.kauko@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • #mummola #ohjeblogissa #vegaaninen #gluteeniton #leivonta #vegan #muffin #glutenfri

munakoisonijamina

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: