Ihanat välipalapatukat vaativaan ja terveelliseen makuun!

Teksti

Alkuperäinen resepti jonka mukaan mukailin ohjeen, löytyy Viimeistä murua myöten -blogista täältä

Tein moneen makuun sopivia välipalapatukoita mitä kaapista löytyy mentaliteetilla. Löysin Viimeistä murua myöten blogista ohjeen johon ihastuin mutta joka ei täysin sopinut ruokavaliooni eikä kaappimme aineksiin, niimpä tein tuon reseptin rakennekaavaa mukaillen omani tupla-aineksilla. Nämä patukat muuntautuvat sokerittomiksi jos suklaan tekee itse raakakaakaojauheesta, kookosöljystä ja steviasta. Resepti on vegaaninen ja gluteeniton. Hiutaleita voi myös vaihdella, enkä usko, että kaurajauhon vaihto esimerkiksi riisijauhoon tuottaa ongelmia.

Soveltuvat oikein hyvin lapsille, annospaloina vaikkapa synttäriherkuiksi. Urheilijalle palautuspatukaksi ja kenelle tahansa aamupalan kaveriksi.

2dl Kikhernejauhoja

1dl Tattarihiutaleita

1dl Kaurahiutaleita

1dl Seesaminsiemeniä

1dl Maapähkinävoita

2 isoa omenaa

0.5dl Vettä

1dl murskattuja taateleita

0.5dl Gojimarjoja

2rkl Vaahterasiirappia

3rkl Kookosöljyä

150g Tummaa suklaata

Kookoshiutaleita

Keitä omenoista omenasose. Murskaa taatelit. Sekoita kaikki ainekset yhteen, suklaata lukuunottamatta. Huolehdi, että taikina on tiivis ja jämäkkä. Jos ei ole, lisää kikhernejauhoja. Muotoile patukat pellille. Paista uunissa 20 minuuttia. Anna jäähtyä pellillä. Sulata suklaa ja kasta patukoiden pohja suklaassa. Aseta pellille jäähtymään pohja ylöspäin ja lisää hetken jäähdyttyä kookoshiutaleet.

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä