Yleinen 24.9.2017
TEKSTI Jasmin

Herkullisen rapeat nyhtispyörykät

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Vegaaniset lounaat mielletään haastaviksi, jos niiden pitäisi maistua myös sekaaniporukalle sekä lapsille. Olen ilokseni oman perheeni kohdalla ylittänyt tämän ongelman. Mittavien alkuhaasteiden jälkeen.

Perinteiset lihapullat ovat vaihtuneet lounaspöydässämme erilaisiin kasvisproteiinipyöryköihin. Kouluruokailun traumaattiset porkkanapullat ovat historiaa. Nykyään päivittäistavarakauppojen tarjonta kasvisruoan suhteen on äärimmäisen armollinen. Nämä pyörykät onnistuvat herniksellä, nyhtiksellä ja härkiksellä. Myös papuja voi vaihdella. Tärkeintä on oikeastaan vain koostumus. Jos seesaminsiemenet jättää pois, ulkonäkö on perin lihapullamainen. Makua en kyllä kutsuisi sinnepäinkään olevaksi, mutta tarkoitushan ei ole etsiä kasvista valmistettua lihaa vaan maistuvaa ennemminkin maistuvaa ruokaa.

Rapeat nyhtispyörykät

0.5pkt nyhtökauraa

0.5 pkt (200g) kidneypapuja

0.5dl kasvismaitoa (itse käytin mantelimaitoa

1dl gluteenitonta (tai tavallista) jauhoa. Minä käytin kaurajauhoa, mutta uskoisin että muutkin jauhot sopivat.

2 valkosipulin kynttä

1/2 punasipuli

1tl suolaa

3rkl yrttimausteseosta

seesaminsiemeniä

Soseuta sauvasekottimella nyhtis, pavut ja maito sekä sipulit sileäksi soseeksi. Jos sose meinaa jäädä irtonaiseksi, lisää maitoa. Koostumuksen pitäisi olla tässä vaiheessa tahnamainen. Lisää jauho. Itse joudun välillä laittamaan enemmän jauhoa, tämä riippunee siitä, onko papuihin jäänyt nestettä. Lisää jauhoa siis koostumuksen mukaan niin, että saat muotoiltua hyvin koossa pysyviä pulleroita. Pyöritä pullat seesaminsiemenissä. Paista 200 asteessa 20-30min uunista riippuen. Pinnan tulisi olla hieman ruskistunut ja rapea. Tästä ohjeesta tuli kahden aikuisen ja yhden lapsen lounas. Tuplaa tarvittaessa annos. Nämä säilyvät hyvin myös seuraavaan päivään ja sopivat loistavasti vaikkapa salaatin proteiinin lähteeksi.

Kuvassa pyöryköiden lisukkeena on riisiä ja jogurttikastiketta. Kastikkeessa on soijajogurttia johon on sekoitettu ripaus suolaa, yrttimausteseosta sekä tuoretta minttua ja basilikaa.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Munakoisoni ja minä
Olen vuonna -87 syntynyt äiti. Aloitin Koisoni kasvatuksen lokakuussa 2012. Blogi piirtää sanallista kuvaa perhe-elämästä ja äitiydestä. Rehellisellä rakkaudella. Paikoin ekologisella ja välillä materialistisella otteella. Viha-rakkaussuhteella nykaikaan ja leikkipuistoihin. Yhteydenotot: jasmin.kauko@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • #mummola #ohjeblogissa #vegaaninen #gluteeniton #leivonta #vegan #muffin #glutenfri

munakoisonijamina

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: