Yleinen 5.10.2017
TEKSTI Jasmin

10 koko perheelle maistuvaa kasvisruokaa!

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Postailin kesällä perheemme arkisista vegaanisista lounaista ja kävijämäärän perusteella se sai odottamattoman suuren suosion suhteessa muihin ruokapostauksiini. Tästä päättelen, että tällaisille koostetuille ruokalistauksille on tilausta. Kuvista ja resepteistä on helppo poimia ideat omaan keittiöön. Usein jokin ruoka on hyvinkin yksinkertainen, mutta se ei ole tullut itselle mieleen tai on jäänyt unholaan. Jatkossa postailen kuukausittain koosteen koko perheelle maistuvista lounaista, joita meillä syödään. Perheessämme minä syön vegaanisesti. Mies ja lapsi ovat sekasyöjiä mutta toinen lämmin ruoka on päivittäin vegaaninen koska kasvisruoka on hyvää ja ravitsevaa kaikille. En näe syytä valmistaa liharuokaa lihan vuoksi päivällisaikaan. Ottakaa vinkit talteen ja nauttikaa kasvisruoan monipuolisesta maailmasta!

Yllä nyhtispullia joiden ohje löytyy viimeviikkoisesta postauksestani. Nämä maistuivat loistavasti koko perheelle. Pyörykät sopivat naposteluun niin lapsen, kuin aikuisenkin makuun.

Tässä on perinteinen tofucurry joka valmistuu monella tapaa. Yksi hyvä vaihtoehto on esimerkiksi Vegaanihaasteen sivuilta napattu resepti

Kasvismaidoista valmistuu ihana ja perinteinen riisipuuro samalla vaivalla, kuin eläinperäisestäkin maidosta. Muu perhe ei huomaa meillä eroa entiseen. Olen saanut riisipuuron toimivaksi kauramaidolla, mantelimaidolla sekä soijamaidolla. Uskoisin samaan tulokseen päädyttävän myös riisi -sekä kookosmaidolla.

Tässä on tofupiirakka. Pohjassa on käytetty gluteenittomia jauhoja, vettä sekä psylliumia. Yksi hyvä pohjan ohje löytyy vaikkapa tästä (korvaa vehnäjauho tarvittaessa gluteenittomalla jauhoseoksella) osoitteesta. Täytteeksi laitoin bbq-kastikkeessa marinoitua pehmeää tofua, sipulia, paprikaa ja tomaatteja. Päälle heitin 1dl maustamatonta soijajogurttia sekä juustoraastetta. Mausta makusi mukaan. Itse käytin välimerenyrtti-seosta sekä valkosipulia ja lipstikkaa.

Ylläoleva makaronilaatikko on ollut iänikuinen murheenkryynini. Sitä on hankala saada kasaan ilman munaa. Kyselin vegaaniryhmistä apua ja minua neuvottiin erilaisin keinoin koostamaan munamaito kasassa pysyvään muotoon. Paras tulos syntyi käyttämällä kasvismaitojen sijaan kaurakermaa. En väitä tätä kylläkään autenttiseksi makaronilaatikoksi. Kerma maistuu auttamatta erilaiselta. Maku on kuitenkin hyvä ja tämä maistui kyllä lounaalta. Jos kuitenkin tiedät kasassa pysyvän reseptin, kerrothan sen kommenttiboxissa!

Ehdoton suosikkini on tofukeitto. Tässä keitossa on liemenä tomaattisoseesta tehty keittoliemi. Keitä vedessä peruna, porkkana ja punasipuli sekä kesäkurpitsa. Lisää tomaattimurskapurkki. Maustamaton pehmeä tofu ei maistu sellaisena miltään, joten se on syytä marinoida. Pyöritin tofupalat chilikastikkeessa ja heitin keiton sekaan lopuksi. Jos lapsille mausteinen keitto ei ole paras vaihtoehto, voi tofut pyöritellä myös esim basilikaoliiviööljyssä tai muussa haluamassasi mausteseoksessa. Lisää keittoon vielä laakerinlehtiä, lipstikkaa ja valkosipulia sekä ripaus sitruunapippuria.

Nyhtis/härkisbolognese tuskin selittelyjä kaipaa. Paista nyhtis/härkis pannulla, Lisää 1dl vettä sekä tomaattomurska. Lisäsin mukaan möys kidneypapuja ja ketsuppia. Mausta bolognesekastikkeen tavoin. Sama resepti toimii myös chili con carnena oikean mausteseoksen kanssa.

Ihanat kikherneletut ovat täydellistä suolaista purtavaa niin elokuvailtaan kuin päivällispöytäänkin! Ohje löytyy tästä

Kesäkurpitsapata on jälleen perheemme klassikkoruoka. Pataruoka on yksinkertainen ja maukas. Höylää kesäkurpitsat ja perunat suikaleiksi. Niiden määrää voi vaihdella oman maun mukaan. Vuoraa padan pohja perunalla sekä kesäkurpitsalla. Laita päälle nyhtistä/härkistä/hernerouhetta jonka olet paistanut pannulla haluamiesi mausteiden ja sipulin kanssa. Itse käytin valkosipulia, sitruunapipuria, savupaprikaa sekä suolaa. Toista kerrokset kunnes vuoka on täysi. Lisää joukkoon yrttikaurakerma tai sipulikaurakerma. Päälle laitoin vegaania juustoraastetta. Paista uunissa tunti 200 asteessa.

Tämä tofupata ei ole kerennyt kuvanottohetkellä vielä uuniin. Padassa valmistuu tofua ja kasviksia. Maustamaton pehmeä tofu on marinoitu bbq-kastikkeessa sekä valkosipulissa. vuoan pohjalla on porkkanoita, punajuurta ja perunaa. Päällä mustapapuja sekä punasipulia ja tofut. Lopuksi sekaan on laitettu purkillinen kaurakermaa. Annoin padan olla uunissa 175 asteessa 45 minuuttia. Huomaa, että valmiin annoksen väri on punainen punajuuren takia. Tämä ei ole kovin esteettinen tullessaan uunista, mutta sitäkin herkullisempi!

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (2)

Siinä on Porlammin vegeplusviipaleita 🙂 Mä olen tykännyt noista Porlammin juustoista 🙂
0
1 vastaus

Mitä juustoa tuossa tofukeittokuvan leivällä on? En oikein vieläkään ole löytänyt tarpeeksi hyvää vegaanijuustoa
0
1 vastaus

Siinä on Porlammin vegeplusviipaleita 🙂 Mä olen tykännyt noista Porlammin juustoista 🙂
0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Munakoisoni ja minä
Olen vuonna -87 syntynyt äiti. Aloitin Koisoni kasvatuksen lokakuussa 2012. Blogi piirtää sanallista kuvaa perhe-elämästä ja äitiydestä. Rehellisellä rakkaudella. Paikoin ekologisella ja välillä materialistisella otteella. Viha-rakkaussuhteella nykaikaan ja leikkipuistoihin. Yhteydenotot: jasmin.kauko@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • #mummola #ohjeblogissa #vegaaninen #gluteeniton #leivonta #vegan #muffin #glutenfri

munakoisonijamina

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: