Antakaa somessa kiertäville sydämille sanat! #huudaseääneen #elintärkeää #tutkirintasi

Teksti Jasmin

Taas on se aika vuodesta,  kun Facebook täyttyy sydämistä. Niitä on kaikkialla. Viestiboxissa, ryhmissä ja erityisesti ihmisten feedeissä. Pelkkiä sydämiä. Ei mitään muuta. Mikä tämä sydänmerkihässäkkä nyt on ja ennenkaikkea, miksi?

Arvannettekin, että yltä löytyy arvoituksen selitys. ”Ennaltaehkäise rintasyöpäviikko” on käynnistynyt tänään. Minä heräsin silmät sikkurassa ja pohdin muutaman tunnin, miksi some on täynnä sydämiä. Sen jälkeen puin päälleni rintaliivit, katsahdin peiliin ja totesin elimieni näyttävän ryppyisiltä, mutta omilta. Puin vaatteet päälleni, kuten aina ennenkin. Kaupassa puhelimeni kilahti ja sain ylläolevan viestin.

Ärsyynnyin. Miksi ihmeessä näin hyvä ja ennenkaikkea TÄRKEÄ asia täytyy verhota arvoitukseen? Tämä julistus on kaksiosainen. Viesti+sydän. Tilastollisesti suurin osa ei kuitenkaan tällaista viestiä saa. He huomaavat somessa sydämen ja pysyvät autuaan tietämättöminä asiasisällöstä. Kun tällainen kertakaikkisen elintärkeä viikko on lanseerattu, voisi sen tehdä niin avoimesti kuin suinkin. Raikuvalla metelillä ja vaikkapa rintojen kuvilla joiden päällä lukee TARKISTATHAN RINTASI.

Suora viesti tavoittaa ihmiset luihin ja ytimiin asti. Pinkki sydän  somen hymiöviidakossa herättää lähinnä ihmetystä. Ei tehdä tappavan taudin ehkäisystä arvoitusta. Koskettele rintasi läpi. Huudetaan se ääneen. Kirjoitetaan isolla. Ruuhkautetaan mammografiat. Liian moni arvuuttelee, onko patti rinnassa riittävän suuri syy lähteä lääkäriin, vai onko se ehkä luulosairautta. Siinä on arvuutteluja jo aivan liikaa. Kenenkään rintasyövän ehkäisy ei saa kuluvalla viikolla jäädä viestittömän sydämen varaan.

#tutkirintasi #huudaseääneen

Kommentit

2 kommenttia
Avatar

Miehilläkin voi olla rintasyöpä! Ei niin yleistä toki mutta mahdollista..

Avatar

Niin on,
ja niinkuin puhuttiin, miksi se viesti pitää lähettää vain naisille? Kyllä sen voi ja pitää miehillekin laittaa. Kannattaa vetää heidätkin osallistumaan rintasyövän ehkäisykamppanjaan. Miksi? Miehelläkin on äiti, mahdollisesti sisko,naispuolinen ystävä, tyttöystävä tai vaimo… eiköhän siinä ole montakin hyvää syytä, miksi tätä asiaa ei kannata pitää naisten keskeisenä salaseurajuttuna…

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä