Hoitava limonadi helposti itse tehden!

Teksti Jasmin

Uhkaako syksyinen flunssakierre? Tylsistyttääkö tee, eikä lämmin glökikään ole vielä tullut lähikauppoihin? Vai tekisikö vaihtelu ainaiselle Cokikselle muuten vain hyvää?

Kokeile inkiväärilimua. Meillä monen monituisten variaatioiden jälkeen mies onnistui tekemään mitä parhainta inkiväärilimonaadia ja ilman Soda streamia tietenkin. Hän tosin kovasti väitti tätä inkivääriolueksi mutta siitä puuttuu mallas, promillet ja väri ollakseen olut.

Inkiväärin terveysvaikutukset ovat kuuluisia. Inkivääri sisältää salisylaattia, joten se toimii luonnon omana tulehduskipulääkkeenä. Inkivääriä kannattaa käyttää flunssan ensioioreiden alkaessa läpi taudin ja oikeastaan ihan muuten vain. Idässä inkivääriä käytetään paljon reuman hoitoon ja sen uskotaan auttavan erilaisiin kiputiloihin. (Ei sovi raskaana oleville)

Teimme tästä kahta versiota. Toinen on makeutettu kookossokerilla ja toinen makeutusaineella. Makeutusaineena voi käyttää esimerkiksi nestemäistä steviaa. Oikeastaan kaikki sokerit ja makeuttajat sopivat tähän.

Inkiväärilimu

1 sitruuna
1 tuore inkivääri n. 100g
1.5 l kivennäisvettä
Makeutusta (esim 2dl kookossokeria/sokereita, testaa käyttämälläsi makeutusaineella makeutus)

Kuori inkivääri ja pilko n. 1cm paksuisiksi suikaleiksi. Laita suikaleet kattilaan ja keitä muutamassa desissä hanavettä n. puoli tuntia, jotta inkiväärin maku liukenee veteen. Inkivääristä todennäköisesti jää vielä ”makuja” irroittamatta joten voit kaataa ”inkivääriliemen” talteen odottamaan ja toistaa keittoprosessin ainakin kerran vielä. Sekoita inkivääriliemi kivennäisveteen, purista mukaan sitruunan mehut ja mausta makeuttajalla.

Vinkkejä: Sokerin voi lisätä jo inkivääriliemeen keittovaiheessa, sekä mukaan voi myös pilkkoa tai raastaa hyvin pestyn sitruunan kuoria tuomaan lisämakua. Vaihtoehtoisesti Inkiväärin voi myös raastaa pilkkomisen sijaan, jolloin koko inkivääri tulee osaksi juomaa ”höttönä” ja näin varmuudella koko inkiväärin potentiaali tulee käytettyä. Höttö on sopivissa määrissä ainakin itseäni miellyttävää ”tekstuuria” juomassa mutta jos sitä on lopulta liikaa, se jää osin nauttimatta. Keitinveden määrä kannattaa pitää mahdollisimman pienenä, jotta liemi on vahvaa.

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä