Vaihtaisinko vaimoni nuorempaan?

Teksti

Moi! Äijäpostaus täällä taas vaihteeksi!

Kaikki varttuneemmat äijät tietää jo tunteen. Itse olet juuri saanut oluen auki ja istahtanut sohvalle katsomaan tosi-TV:tä, huokaissut yhden kerran niin syvään että helpottaa viimeistään ensipuraisulla maltaista ohrapirtelöä ja stressitasot elävät jo TV:n kaltaisessa harhamaailmassa täydellisestä levosta, kun vanha eukko paukkaa yhtäkkiä ovesta sisään ja rempasee esiin sellaisen sanasäilän, että seinät tärisevät ja polvesi tutisevat.

Hätkähdät tapahtumaa senverran rivakasti että oluttölkkikin kaatuu sohvan käsinojatasolta suoraan nivusillesi ja luikit ”kuset housussa” vessaan putsaamaan housujasi. Siinä vessassa kiroillessasi housuja riisuessa, eukko kehtaa vielä jatkaa huutoaan jolloinka repäset vessan oven lukkoon. Ovi tuntuu pahvilta ja ainoastaan sihisevät ässät katoaa huutolaulusta. Tiskit hoitamatta ja koti täysin siivoton. Pissat housussa katsot peilistä miesrauniota. Parta ajamatta, hampaat pesemättä, silmäpussit valuu leuan alle ja ajattelet että kaikki tämä on sen akan syytä. Keräät itsetuntosi rippeitä retorisesti ajatuksella ”mistä lähtien miesten hommana on ollut muka kodin siivous?” Itkisit, jos se olisi miehekästä, mutta sen sijaan mieleesi herää huojentava ajatus. Pitäisköhän vaihtaa nuorempaan?

Huolimatta ilmiselvän itsepetoksen välittymisestä, aion silti purkaa tilanteen analyyttisesti ja selkeästi.

Itse koko käsiteltävä kysymys sisältää selkeän latauksen, odotuksen ja menneisyyden taakan. Nuorempi vaimo kuvastaa jotain uutta, siinä missä vanhaan vaimoon on jo kypsytty ja tietyt rasittavat kuviot toistuvat kerta toisensa jälkeen. Tällä ajatuksella pyritään siis rikkomaan tuon oravanpyörän johon ollaan päädytty. Siis kuvittelitteko te, että tässä haetaan siroa, hymyilevää ~20v kiiltokuvablondia hyvällä rintavarustuksella ja tietenkin, varsinkin itselleni tärkeällä, mehevällä pepulla???

Itseasiassa yrittäjänä olen oppinut myymisestä ajatusmallin, joka toimii tässäkin. Ihmiset ostaa tunteella ja perustelevat oston järjellä. Tässä tapauksessa tunne on ahdingosta vapautumisen tunne, toivo ja tuo mehevä peppu on se järkeily, millä ajatus myydään itselle. Tässähän ei ole mitään menetettävää, ainoastaan plussaa!

Mennäänpä sitten itse ahdinkoon. Voi olla monia syitä miksi tähän ollaan päädytty, mutta yleisesti, suurinpiirtein aina, kun katsotaan peiliin ja todetaan oma rapakunto, se on sen toisen syytä. Tämä on suorastaan hämmentävää, sillä ”katso peiliin” -sanonta käsittääkseni muodostuu kuitenkin siitä ajatuksesta, että arvioitaisiin omaa toimintaa. Voi olla, että ongelma ei ole aina siinä omassa toiminnassa, jolloin lie keskustelun paikka. Keskustelun paikkahan tuo on jokatapauksessa, jos meinaat lempata vaimokkeesi nuoremman tieltä. Mutta uskallatkohan ottaa asian puheeksi, ettei vain tule kaulimesta?

Kuten olen tässä pariin otteeseen nyt vihjaillut, mielestän ajatus ”Nuorempaan vaimoon vaihtamisesta” on nössöilyä. Sori siitä miehet, en tällä kertaa pidä teidän puolia. Itse olen nyt 10v ollut aviossa ja takaan että se on liittona ollut myrskyisämpi kuin moni muu. Lopulta kuitenkin myrskyt alkoivat hellittää, kun kumpikin osapuoli kasvoi ihmisenä. Henkilökohtaisesti pyrin huomioimaan vaimoani enemmän ja vaimoni takuulla katsoo läpi sormien toimintaani. Ja itseasiassa sama toimii myös toisin päin. Onko kymmenenvuotinen sota sen arvoista?

Se on sen arvoista nimenomaan siksi, että tuli kasvettua. Samase vaikka vaimona olisi Miss Maailma 2017, sekin liitto pärähtäisi palasiksi hyvin nopeasti ilman tätä kasvua. Se on sen arvoista myös siksi, että lopussa kiitos seisoo, ja pääset entistä lähemmäs ihmistä, jonka kanssa olet jo elänyt ties kuin pitkään.

Vastataan vielä suoraan kysymykseen, vaihtaisinko vaimoni nuorempaan?

Kuten mainitsin, kasvoin itse, mutta niin kasvoi vaimonikin. Herranjestas sitä päivää kun vaihtaisin nuorempaan vaimoon, joka ei tuota kasvua ole vielä läpi käynyt. Ja miettikää sitä energiaa. 20v pimu jaksaisi todennäköisesti huutaa vähintään tuplasti kauemmin kuin 30v ikäinen.

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä