Vävykokelas! Ethän ole tällä listalla?

Teksti

Poikien äidit –blogista Jonna listasi, millaista miniää hän ei missään tapauksessa haluaisi pojilleen ja kehoitti tyttöjen äitejä tekemään vastaavan vävylistan. Kuinka olisinkaan voinut olla tarttumatta tähän?

Tyttäreni tietenkin tekee itse valintansa. Mutta jos minä jotenkin maagisesti tähän voin vaikuttaa, minä syvästi toivon että ovellemme ei ilmesty jotakin seuraavista:

-Anoppeja periaatteesta vihaava vävy. Riidanhaastaja, joka haastaa riitaa, koska anopit ovat sitä varten.

-Sovinisti. Minun tyttäreni on tyttö. Toivon, että vävypoikani ei ole se, joka alistaa aikuisen lapseni auton alle öljyjä vaihtamaan. Paitsi jos tyttäreni sattuu kouluttautumaan autoasentajaksi

-Kotityönkammoaja. Satun olemaan itse naimisissa tällaisen henkilön kanssa ja koulutus on ollut pitkää sekä raastavaa. Tämä on haitallinen toimintamalli, jota en soisi lapseni aikuisuuteen. Kotityönkammoajat, pysykää erossa tyttärestäni

-Äärihindu. En halua, että rakas lapseni muuttaa Intiaan temppeliin asumaan. Minulle tulisi ikävä.

-Psykiatri. Herranjumala sitä en kestäisi. En halua kuulla ”miltä susta tuntuu kun sinä nyt olet dementoitumassa” –lausetta koskaan. Haluan dementoitua ilman psykoanalyysia.

-Syöpälääkäri. Jos perheeseen astuisi syöpäexpertti, voi sitä katastrofiajatusten määrää. Näkisin syöpää kaikkialla ja olisin rintojeni kanssa tyttäreni ovella vähintään kerran viikossa.

-Puritaani. En halua, että kukaan kieltää tyttäreltäni ehkäisyn. Ei minulla eläkeikäisenä ole aikaa hoitaa kymmeniä lapsenlapsia.

-Anopin vähättelijä. ”Äitisi ei tiedä mistään mitään ja silti sekaantuu asioihimme”. Asiahan on niin, että kyllä minä tiedän. Ja paljon tiedänkin.

-Mammanpoika jolle äiti ostaa synttärilahjaksi pikkuhousuja. Tyttäreni on tarkka vaatetuksesta jo nyt. Hän tietää kyllä, mitä haluaa nähdä miehensä päällä.

-Juoppo. Tarvitseeko tätä edes selittää?

-Haalija. Haalija haluaa kaiken mutta ei anna mitään.

-Perinnön kärkkyjä. Onneksi hänellä ei ole mitään odotettavaa. Mutta ei sellaisia tarvitse silti lakanoihinsa päästää.

-Yhden illan säätäjä. Joka tulee monena iltana. Hyväksikäyttäjä, niitä ei kaivata joulusaunaan.

-Apina. Apinat ilkkuvat ja riekkuvat. Vaikuttavat ihanilta, mutta niitä kaivataan vain korkeasaaressa.

-Valopää. Kyseistä tyyppiä tarvitaan vain jouluna. Niillä on 9 hyvää ideaa, ja he käyttävät ne nopeasti loppuun.

-Renttu. Tämän(kin) minä sanon kokemuksesta. Horsmat ovat so last season.

-Ikäloput. En halua varttia vanhempaa miestä tyttärelleni, joka ei vain saa oman ikäistään seuraa. Ja siihen on ehkä syy.

-Wannabe-poliisi. Kuvittelee olevansa oikeassa, vaikka tekeekin kaiken väärin.

-Nössörakastaja. Se, joka tuo anopille neilikoita, mutta unohtaa pitää tytärtä kuin kukkaa kämmenellä.

-Narsisti. Ei lisättävää.

Ja kyllä. Luotan tyttäreeni.

Seuraa Munakoisoni ja minä blogia myös Facebookissa! 

 

Kommentit

9 kommenttia
Avatar

Öljyn vaihto tehdään yleensä 10-20 tkm välein riippuen käytetystä öljystä ja autosta. Eli jopa 3 krt vuodessa.

Avatar

Miksei sun tytärtä saa alistaa öljyjä vaihtamaan mutta mies on ok alistaa kotitöihin? Miksei mies itse saa päättää millaisia alusvaatteita käyttää, ei kai se ole sun tyttären asia niistä päättää?

Jasmin

Öljynvaihto tapahtuu kerran vuodessa. Kotityöt ovat osa jokapäiväistä elämää ja mielestäni myös miehen kuuluu niihin osallistua.

Avatar

Olen täysin samaa mieltä kotityöasiassa, mutten silti ymmärrä, miksi öljyjen vaihto kuuluu automaattisesti miehelle, vaikkei hänelläkään olisi automekaanikon koulutusta. Ts miksi nainen saa alistaa miehen auton alle möyrimään öljyn vaihtoon?

Jasmin

Usein mies myös päättää aika pitkälti, mikä auto perheelle ostetaan. Ei toki aina mutta ainahan autot on enemmän olleet miesten, kuin naisten juttu. Väitän, että vain murto-osa naisista vaihtaa öljyt, silti suurin osa miehistä tekee kotitöitä koska kotityöt kuuluvat jokapäiväiseen elämään, öljyjen vaihto tehdään kerran vuodessa.

Avatar

Mutta eikö sinustakin se ole outoa? Jos perheellä on vain yksi auto ja se ostetaan yhteisillä rahoilla tai otetaan yhdessä laina, eikö olisi naisenkin järkevää olla kiinnostunut asiasta ja auton valinnasta? Eihän nainenkaan yksin päätä asunnon ostoa, vaikka olisi enemmän kiinnostunut sisustamisesta. Mielestäni pitäisi kannustaa myös tyttöjä olemaan kiinnostuneita tällaisista heidän päivittäiseen elämäänsä liittyvistä asioista. Pojillehan jostain syystä ostetaan vauvasta saakka auto-kuvakirjoja, autoprinttisiä bodeja ym. Jo siinä vaiheessa siis, kun lapsella ei vielä ole mitään mielipidettä saati sananvaltaa kyseisiin aiheisiin. Eikö nainen voi yhtä hyvin vaihtaa yhteisen, yhdessä valitun auton öljyt jos miehensä vaikka sillä välin tiskaa tai lähtee lasten kanssa uimaan?

Avatar

Mulla pisti kovasti silmiin toi että ei ole eläkkeellä aikaa hoita kymmeniä lapsenlapsia. Miten niin ei ole aikaa? Hyvänen aika, sillonhan sitä vasta aikaa onkin vaikka muille jakaa! Entäs jos tyttös haluaa monta lasta. Ikävää lapsille kun mummolla ei oo aikaa..

Avatar

Siis onko se muka ihan kamalaa jos naista ei satu kiinnostamaan auton huolto tai edes hankkiminen? Ei sitä autoa edes aina käytetä yhdessä, vaikka oltaisiinkin parisuhteessa. Hienoa Caro jos olet itse kiinnostunut autoista mutten kuitenkaan lähtisi tuputtamaan naisille tai miehille, joita asia ei kiinnosta yhtään pakkoautopullaa. Minua kiinnostaa tasan hinta ja kunto. Pakko kun ei mies halua autoa niin joudun tulevaisuudessa itse oppimaan kantapään kautta auton omistamiseen ja huoltoon liittyvät asiat. Kelpaisi kyllä minullekin mies joka hoitaisi auton käyttökuntoon, vaikka nykyisellä sähköistämisellä ei harmillisesti voikaan enää itse huoltaa autoa kuntoon. Rahastusta!

Avatar

Jasminin pointti tässä oli, että hänen lapsensa on tyttö, ja sen takia häntä ei saa alistaa auton alle öljyjä vaihtamaan. Sinäkään et siis alista miestäsi siihen, ja se onkin hieno asia. Ihmettelenkin juuri miten niitä autoja tuputetaan miehille, vauvasta saakka. On täysin ok ettet sinä tai miehesi ole aihepiiristä erityisen kiinnostunut. Kunhan otat selvää mihin rahasi laitat. Öljyjen vaihtokin useimmiten nykyään teetetään ammattilaisilla, mutta kotitöidenkin tekoon voi palkata siivoojan. Siksi siis on outoa, että Jasminin mielestä auton huolto kuuluu miehelle, kotityöt kaikille. Automaattisesti.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä