Muista nämä, kun menet pariterapiaan

Teksti

 

pKirjoitin viikko takaperin pariterapiasta. Lupasin postata muutamia vinkkejä pariterapiaan menijöille, joiden toivon ainakin katkaisevan jännitykseltä siipiterät. Tässä ne tulevat! Oletko käynyt pariterapiassa? Jatka listaa kommenttiboxissa tai somessa!

 1. Ylipäätään, mene pariterapiaan. Voit varata ajan myös ilman puolisoasi ja käydä ensin yksin.
 2. Älä odota freudilaista parrakasta miestä joka istuu takanasi sohvalla. Sitä ei käytetä pariterapiassa. Eikä kovin yleisesti missään muuallakaan.
 3. Älä puhu päälle. Terapeutti keskeyttää päälle puhumisesi kuitenkin.
 4. Sinun ei tarvitse mennä puolisosi viereen istumaan. Jos haluat etäisyyttä, mene istumaan kauemmas. Unohda Hollywood.
 5. Älkää tehkö ”ei saa puhua” -listoja. Ne jäävät kaivelemaan kuitenkin ja lopulta räjähtävät terapeutin silmille.
 6. Älkää tapelko pariterapian jälkeen tunnin sisällöstä. Pariterapian alkuvaiheilla jos ette voi puhua siitä asiallisesti, tai jotakin jäi kesken, odottakaa ensikertaa.
 7. Käykää terapianne loppuun. Kaikki ei aina ole kivaa, eikä ainakaan tule ilon kautta. Silti ei kannata keskeyttää. Joskus pariterapian tarkoitus voi olla hyvä ero.
 8. Laittakaa kaikki ylimääräiset härväykset terapian ajaksi katkolle. Sopikaa aika, jona kumpikaan ei säädä mitään rikkovaa. Asunto ei ole myynnissä, mahdolliset kolmannet pyörät poistuvat facebookin kaverilistoilta eikä tulevaisuutta suunnitella. Pariterapia on aikalisä, jos terapian syynä on erouhka.
 9. Pariterapiaan voi mennä vaikkei erosta olisi tietoakaan. Maailmansodat jäisi syttymättä jos ongelmiin puututtaisi ajoissa. Ole valmis muuttumaan, jos haluat muuttaa puolisosi tapoja.
 10. Kestäkää totuus. Pariterapia on se paikka, jossa puolisosi voi sanoa sen, mitä et halua kuulla.
 11. Parisuhdetta ei eletä terapiassa. Pitäkää sovituista asioista kiinni ja toteuttakaa niitä kotona.
 12. Älkää retostelko. Tabuja kuuluu rikkoa, mutta niitä ei tehdä pystybaarissa kaveriporukalle. Pidä pariterapian tapahtumat luottamuksellisena. Ainakin siihen asti, kun voitte yhdessä edes hieman hymyillä itsellenne.Puolisoni ihastui toiseen naiseen. Me selvisimme siitä

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä