Kaiketon pipari! -Gluteenittoman vegaanin joulu osa 1

Teksti

Vegaaninen ja gluteeniton joulu kuulostaa tylsältä. Joulu on kuitenkin joulu, eikä juhlapöydän kruunu ole kinkku, sen enempää kuin kalakaan. Joulua kohden askeltaessa julkaisen hieman enemmän postauksia, joissa näkyvät joulupöydän antimemme tänävuonna. Testierien teko on parhaillaan käynnissä. Aloittakaamme piparkakuista. Nämä piparkakut ovat gluteenittomat ja vegaaniset eikä niissä ole käytetty valkoista sokeria. Kalorittomia ne eivät sentään ole, sillä makeutta tuo kookossokeri sekä vaahterasiirappi. Maku mukailee hyvin paljon perinteisiä piparkakkuja, mutta koostumus ei ole yhtä rasvainen.

 

 

Vegaaninen ja gluteeniton piparkakku

1dl kookossokeria

1.5dl sinistä Keijua

1.5dl kookosjauhoa (riisijauho käynee myös)

1.5dl perunajauhoja

2tl soodaa

1tl psylliumia

2tl piparimaustetta

1 tl (pieni) neilikkaa

1dl vaahterasiirappia

(0.5dl kasvismaitoa)

Keitä kookossokerista ja Keijusta seos. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita seos kuiviin aineksiin. Lisää siirappi. Laita jääkaappiin tunniksi. Ottaessasi jähmettyneen seoksen pois, se on valmis leivottavaksi. Jos taikina on murenevaa, lisää loraus kasvismaitoa ja vaivaa taikina. Leivo piparkakut leivinpaperin päällä. Alustalla onnistunee myös, mutta siirtäminen on vaikeampaa. Tämä taikina pysyy kasassa, mutta ei ole aivan yhtä kasassa pysyvää, kuin kaupan. Paista piparit 180 asteessa 10min. Ne saavat jäädä pehmeäksi ja jähmettyvät jäähtyessään.

Lisää ohjeita joissa ei ole käytetty valkoista sokeria, löytyy Facebookin ryhmästämme Vähäsokerista ilosanomaa

 

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä