Yleinen 11.12.2017
TEKSTI Jasmin

Dc-fix osoittautui karmeaksi keittiöratkaisuksi

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Dc-fix, tuo keittiöremontin mullistanut ihmekalvo, joka on saanut remppareiskat konkurssiin ja kaapistoyrittäjät pinnoittamaan ovensa dc-fixin kestäviksi. Kontaktimuovia, jolla voi päällystää mitä tahansa. Vessanpöntöstä ruokapöytään. Perinteisiä dc-fixin tuunauspaikkoja ovat olleet edellä mainitsemani keittiön kaapit ja tasot.

Minun täytyy pyytää teiltä anteeksi. Suosittelin teille jokin aika sitten keittiön remontoimista muutamalla kympillä dc-fixin keinoin. Te kaikki, jotka minun suosituksestani tämän teitte ja koitte saman fiaskon kuin minä, olen syvästi pahoillani. Olin innoissani ja huomasin tekojeni seuraukset vasta seuraavana päivänä pasta-aterian ääressä.

Ketsuppi. Tomaattikastike. Paprika. Mustikka. Mietitäämpäs hieman. Eivätkö nämä ole aikalailla perus keittiötavaraa? Dc-fixatussa keittiössä ei. Ainakaan jos käyttää valkoista muovia. Lattiamme remontoitiin laminaatiksi ja tumma ruskean sävy tasoilla riiteli  lattian ja valkoisten kaappien kanssa. Kaksi erilaista ruskeaa, musta lamppu ja valkoiset kaapit eivät mielestäni istu samaan huoneeseen. Ainoa vaihtoehto oli valkoinen. Ostin pari rullaa valkoista dc-fixiä Terrasta. Kuvittelin ihan oikeasti, että kamala keittiömme muuttui raikkaaksi ja valkoiseksi. Kunnes tein paistinpannulla pastakastiketta ja tyttäreni puristi dc-fixatulle keittiön pöydälle ketsuppia. Pyyhin kastikeroiskeet välittömästi, aivan kuten ketsupinkin. Turhaan. Läikät jäivät pysyviksi. Kokeilin ihmesientä, toinen toistaan vahvempia pesuaineita ja jopa klooria. Kynsilakanpoistoainetta, tiskiainetta, meikinpoistoainetta ja tinneriä. Toivotonta. Sain vihjeeksi, että auringonvalo vaalentaa tomaattilian. Vaan käytäppä tässä maassa aurinkoa puhdistukseen.

Lapsiperheessa tahroja tuli nopeasti lisää. Vanhan tahran päälle tuleva uusi tahra on tuplasti kirkkaampi. Mikään punainen, joka muoville jäi, ei lähtenyt. Lopulta pintamme näyttivät tältä. Keittiömme oli likainen ja epäsiisti, vaikka sen olisi juuri siivonnut lattiasta kattoon. Olin järkyttynyt. Nyt olen vain neuvoton ja hämilläni. En tiedä mitä tehdä. Tasot eivät ole maalattavaa materiaalia enkä enää koskaan aio koskea valkeisiin kontaktimuoveihin keittiössä. Älkää koskeko tekään. Ainakaan jos syötte pastaa.

 

 

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (11)

Ei lähde 🙂 Ihmesieni päinvastoin hioo dc-fixin pintaa ja lika imeytyy entistä nopeammin. Kokeilin toki tätäkin.
0
1 vastaus

Vahakangas on kyllä lapsiperheissä ehdoton ykkönen, Tuo DC-fix on kyllä melko huokoista tavaraa, mutta sen voisi varmasti käsitellä jollakin aineella parem likaa ksetäväksi. Ite kokeilisin ekaksi autovahaa.
0
1 vastaus

Fixejä on erilaisia. Toiset imaisee paremmin, toiset huonommin. Meillä on valkoinen Bauhausista ostettu fixi tasoissa, ja siihen ei ole jäänyt tahroja vaikka on roiskunut mansikkaa, tomaattikastiketta ja ties mitä pitkin tasoja. 🙂
0
1 vastaus

Olen itse kans päällystänyt keittiön valkoiseksi mutta tasot mustaksi puukuvioksi ja niillä se ei näy 🙂
0
1 vastaus

Meillä on ruokapöytä fiksattu Etolan dc-fixillä. Siihen ei tartu mikään, ei edes tomaatti, porkkana tai punajuuri.

Taitaa olla aika isoja eroja. Kurjaa, että teille valikoitui huono ratkaisu 🙁
0
1 vastaus

Oli pakko kommentoida, kun näin kirjoituksesi Ilta-Sanomissa. Kokeile kiilloitussavea. Prismasta saa Universal Stone nimistä ainakin. Itse sain vastaavasta tuotteesta suuren avun mm.valkoiseen ruokapöytään.Marjatahrat yms.mitkä eivät muuten lähde, lähtee tällä. Maksaa n.20 euroa, mutta kestää vuosia ja on hyvä ja turvallinen vaihtoehto lapsiperheeseen.
0
1 vastaus

Vahakankaastakin irtoaa PVC-myrkkyä.
0
1 vastaus

Ei maksa vaivaa. Fiksaa päälle mustalla/tummalla. Tai laita päälle tumma vahakangas niinku minä tein 😀
0
1 vastaus

Osta oikeat valkoiset laadukkaat keittiötasot, sellaiset jotka kestää kunnon pesun ja kuumia astioita. Tuo keittiö näyttää niin pieneltä, että hintaa tulee ehkä 100-200e. Ja maalaa kunnon maalilla tai vahalla keittiönpöytä. Rautakaupassa osaavat neuvoa oikean maalin/ vahan. Tiedän, että hintaa tule moninkertaisesti kalvoihin nähden, mutta kunnon oikeat tuotteet maksaa itsensä takaisin kestämällä vuosia, kun ei tarvi kokoakan uusia niitä.
0
1 vastaus

Ihmesienellä/taikasienellä lähtee pinttynytkin lika, vaikka mikään muu ei tepsisi. Kokeileppa 😉
0
1 vastaus

Ei lähde 🙂 Ihmesieni päinvastoin hioo dc-fixin pintaa ja lika imeytyy entistä nopeammin. Kokeilin toki tätäkin.
0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Munakoisoni ja minä
Olen vuonna -87 syntynyt äiti. Aloitin Koisoni kasvatuksen lokakuussa 2012. Blogi piirtää sanallista kuvaa perhe-elämästä ja äitiydestä. Rehellisellä rakkaudella. Paikoin ekologisella ja välillä materialistisella otteella. Viha-rakkaussuhteella nykaikaan ja leikkipuistoihin. Yhteydenotot: jasmin.kauko@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • #mummola #ohjeblogissa #vegaaninen #gluteeniton #leivonta #vegan #muffin #glutenfri

munakoisonijamina

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: