Dc-fix osoittautui karmeaksi keittiöratkaisuksi

Teksti Jasmin

Dc-fix, tuo keittiöremontin mullistanut ihmekalvo, joka on saanut remppareiskat konkurssiin ja kaapistoyrittäjät pinnoittamaan ovensa dc-fixin kestäviksi. Kontaktimuovia, jolla voi päällystää mitä tahansa. Vessanpöntöstä ruokapöytään. Perinteisiä dc-fixin tuunauspaikkoja ovat olleet edellä mainitsemani keittiön kaapit ja tasot.

Minun täytyy pyytää teiltä anteeksi. Suosittelin teille jokin aika sitten keittiön remontoimista muutamalla kympillä dc-fixin keinoin. Te kaikki, jotka minun suosituksestani tämän teitte ja koitte saman fiaskon kuin minä, olen syvästi pahoillani. Olin innoissani ja huomasin tekojeni seuraukset vasta seuraavana päivänä pasta-aterian ääressä.

Ketsuppi. Tomaattikastike. Paprika. Mustikka. Mietitäämpäs hieman. Eivätkö nämä ole aikalailla perus keittiötavaraa? Dc-fixatussa keittiössä ei. Ainakaan jos käyttää valkoista muovia. Lattiamme remontoitiin laminaatiksi ja tumma ruskean sävy tasoilla riiteli  lattian ja valkoisten kaappien kanssa. Kaksi erilaista ruskeaa, musta lamppu ja valkoiset kaapit eivät mielestäni istu samaan huoneeseen. Ainoa vaihtoehto oli valkoinen. Ostin pari rullaa valkoista dc-fixiä Terrasta. Kuvittelin ihan oikeasti, että kamala keittiömme muuttui raikkaaksi ja valkoiseksi. Kunnes tein paistinpannulla pastakastiketta ja tyttäreni puristi dc-fixatulle keittiön pöydälle ketsuppia. Pyyhin kastikeroiskeet välittömästi, aivan kuten ketsupinkin. Turhaan. Läikät jäivät pysyviksi. Kokeilin ihmesientä, toinen toistaan vahvempia pesuaineita ja jopa klooria. Kynsilakanpoistoainetta, tiskiainetta, meikinpoistoainetta ja tinneriä. Toivotonta. Sain vihjeeksi, että auringonvalo vaalentaa tomaattilian. Vaan käytäppä tässä maassa aurinkoa puhdistukseen.

Lapsiperheessa tahroja tuli nopeasti lisää. Vanhan tahran päälle tuleva uusi tahra on tuplasti kirkkaampi. Mikään punainen, joka muoville jäi, ei lähtenyt. Lopulta pintamme näyttivät tältä. Keittiömme oli likainen ja epäsiisti, vaikka sen olisi juuri siivonnut lattiasta kattoon. Olin järkyttynyt. Nyt olen vain neuvoton ja hämilläni. En tiedä mitä tehdä. Tasot eivät ole maalattavaa materiaalia enkä enää koskaan aio koskea valkeisiin kontaktimuoveihin keittiössä. Älkää koskeko tekään. Ainakaan jos syötte pastaa.

 

 

Kommentit

21 kommenttia
Avatar

Älkää nyt hyvät ihmiset laittako mitään autovahoja tms. ruokapöytään! Haloo! Autivahat on tarkoitettu autoon tai veneeseen, ei niiden myrkkyjen päältä pidä syödä.

Avatar

Vahakangas on kyllä lapsiperheissä ehdoton ykkönen, Tuo DC-fix on kyllä melko huokoista tavaraa, mutta sen voisi varmasti käsitellä jollakin aineella parem likaa ksetäväksi. Ite kokeilisin ekaksi autovahaa.

Avatar

Fixejä on erilaisia. Toiset imaisee paremmin, toiset huonommin. Meillä on valkoinen Bauhausista ostettu fixi tasoissa, ja siihen ei ole jäänyt tahroja vaikka on roiskunut mansikkaa, tomaattikastiketta ja ties mitä pitkin tasoja. 🙂

Avatar

Olen itse kans päällystänyt keittiön valkoiseksi mutta tasot mustaksi puukuvioksi ja niillä se ei näy 🙂

Avatar

Meillä on ruokapöytä fiksattu Etolan dc-fixillä. Siihen ei tartu mikään, ei edes tomaatti, porkkana tai punajuuri.

Taitaa olla aika isoja eroja. Kurjaa, että teille valikoitui huono ratkaisu 🙁

Avatar

Oli pakko kommentoida, kun näin kirjoituksesi Ilta-Sanomissa. Kokeile kiilloitussavea. Prismasta saa Universal Stone nimistä ainakin. Itse sain vastaavasta tuotteesta suuren avun mm.valkoiseen ruokapöytään.Marjatahrat yms.mitkä eivät muuten lähde, lähtee tällä. Maksaa n.20 euroa, mutta kestää vuosia ja on hyvä ja turvallinen vaihtoehto lapsiperheeseen.

Avatar

Vahakankaastakin irtoaa PVC-myrkkyä.

Avatar

Ei maksa vaivaa. Fiksaa päälle mustalla/tummalla. Tai laita päälle tumma vahakangas niinku minä tein 😀

Avatar

Osta oikeat valkoiset laadukkaat keittiötasot, sellaiset jotka kestää kunnon pesun ja kuumia astioita. Tuo keittiö näyttää niin pieneltä, että hintaa tulee ehkä 100-200e. Ja maalaa kunnon maalilla tai vahalla keittiönpöytä. Rautakaupassa osaavat neuvoa oikean maalin/ vahan. Tiedän, että hintaa tule moninkertaisesti kalvoihin nähden, mutta kunnon oikeat tuotteet maksaa itsensä takaisin kestämällä vuosia, kun ei tarvi kokoakan uusia niitä.

Avatar

Ihmesienellä/taikasienellä lähtee pinttynytkin lika, vaikka mikään muu ei tepsisi. Kokeileppa 😉

Jasmin

Ei lähde 🙂 Ihmesieni päinvastoin hioo dc-fixin pintaa ja lika imeytyy entistä nopeammin. Kokeilin toki tätäkin.

Avatar

Oliko käyttämäsi kalvo mitä merkkiä? Meillä käytössä marmorikuvioinen ja valkoinen dc fix, kumpikin täysin tahrattomia. Valkoinen muutaman vuoden jälkeenkin (marmori jäi edelliseen asuntoon).

Koiranpennun hampaita kalvo ei kyllä kestä ;P

Avatar

meilläkin valkoinen marmori fixi kiinasta tialttuna on kestäny jo 3 vuotta ja syödään pastaa ja leivon paljon marjoista enkä ole panikoinu pyyhkimisen kanssa ..lasten tahrat ketsupista saattanu muhia jonkun aikaakin .. silti pinnat on kuin juuri laitetut kun on pyyhitty 🙂 tuote selosteessa kyllä lukikin että paksumpi ja kestävämpi ja likaa hylkivä pinta ja niin kyllä onkin 😀

Avatar

Mistä tilasit?

Avatar

Miltä palveluntarjoajalta Kiinasta tuon valkoisen marmorin tilasit. Itse kaipailisin juuri pientä ehostusta keittiön nykyisiin valkoisiin laminaattitasoihin, joissa juurikin tomaatti, tee ja ennen kaikkea curry-tahrat tuntuu jäävän näkyviin. Eli paras mahdollinen likaa hylkivä mutta kaunis taso hakusessa.

Avatar

Mä en voi suositella kuin koko puuta. Kivitaso pysyy toki puhtaana, mutta on turkasen liukas. Erilaisten pintojen jälkeen omaan rakennuttamaamme kotiin halusin ehdottomasti täyspuutasot, joita joutuu tosin öljyämään, mutta pienet tahrat ja jäljet ei niin erotu ja osan saa hiomalla sitten pois, jos vähän ehtii imeytyä pintaa. Mutta se tomaatti ei jää kiinni pintaan. Tietty rakennusprojektin kokonaishinnassa ei tuntunut samalla lailla kuten erillisremontissa. Talon valmistuttua kaikki pihahommat edenneet hyvin hitaasti, kun rahaa ei ole kuin yhteen projektiin per vuosi.

Avatar

Oisit ostanu kunnon kalvoa etkä ale kalvoa jostain lidlistä

Jasmin

Ei ollut kyllä mikään halpis Lidlin kalvo. Kuten postauksessa lukeekin.

Avatar

Niin paljon mainoksia mobiililla selatessa tällä sivustolla, ettei kyennyt juttua lukemaan. Jotain rajaa nyt noiden mainoksien suhteen!

Avatar

Tai sit ostaa vaan kvartsitasot, jotka kestää mitä vaan?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä