Yleinen 21.12.2017
TEKSTI Jasmin
Mainos

Gluteeniton ja vegaaninen pastaruoka

Mainos Tervens

Oletteko koskaan kokeilleet pastalaatikkoa punajuurella? Ja vielä laatikkomuodossa? Suosittelen lämpimästi. Punajuuripasta on herkullinen arkiherkku ja oiva juhlapöydän lisäke. Punajuuri on edullinen juures joka terveellisyydessään sopii erinomaisesti myös perheen pienimmille. Paistaminen foliolaatikossa antaa pastalle sopivan leikattavan koostumuksensa, jonka vuoksi se pysyy kauniisti kasassa, sotkematta lautasta kokonaan punajuureen. Tämän rinnalle sointuu kivasti tofukinkku, savuporkkala tai vaikkapa perinteiset kasvispyörykät. Vegaanisen Fetajuuston voi halutessaan korvata vegaanisilla sinihomejuustoa mukailevilla tuotteilla.

Tämä pasta raaka-aineena on kokonaan oma ihana lukunsa. Perheemme pastan täytyy olla gluteenitonta sekä vegaanista. Tähän avun on tuonut jo viimekeväästä lähtien Tervensin kikhernepasta. Kikhernepastan maku on täyteläistä ja uppoaa täydellisesti myös perheen pienimmille. Kikhernepastaa on saatavilla monessa muodossa, tavallisesta makaronista lähtien. Punajuurilaatikossa käytin Tervensin kikhernefusillia.

5 keskikokoista punajuurta

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

2tl meiramia

1/2 tul valkopippuria

1/2tl mustapippuria

1tl suolaa

1/2 pakettia Vegaanista kreikkalaista juustoa

1.5prk sipilin makuista kaurakermaa

4dl Tervens kikhernepastaa (esim fusilli tai pennepasta)

Ennen uuniin menoa

Raasta punajuuri ja pilko sipuli sekä valkosipuli. Kuulota ne pannulla pienessä määrässä öljyä. Keitä Kikhernepasta ohjeen mukaan. Lisää kerman joukkoon mausteet ja tarkista maku. Lisää suolaa tarvittaessa.

Voitele foliovuoka. Laita pohjalle pastat niin. Lisää pastan päälle punajuuriseos. Älä sekoita, mutta painele seos tiiviiksi pastan päälle. Lisää kerma ja päällimäiseksi juustomuru. Paista 250 asteisessa uunissa 15 minuuttia.

Tervensin pastavalikoima on monipuolinen ja laaja. Suosittelen tutustumaan valikoimaan. Arkiruoan rikastuttajia ei koskaan voi olla liikaa!

VINKKI! Jos joulusta jäi yli punajuurilaatikkoa tai porkkanalaatikkoa, käytä sitä punajuuri/sipuliraasteen sijaan. Laita pastat vuokaan, laatikko päälle ja lorauta kermapurkki sekaan.

 

Kommentit (3)

Toivottavasti maistuu 🙂 Ensivuonna alkaa heti tammikuussa uusi postaussarja jossa tehdään vegaanisesti ja gluteenittomasti arjen perusruokia 🙂
0
1 vastaus

Hei!

Mmm tätä voisi tehdä joku päivä, ananaksella höystettynä!
Mikä on suosikki kasvipohjainen kerma (suolaisen) ruuanlaitossa? Mielestäni nuo maustetut kaurat on aika kivoja. Meillä mies ei valitettavasti pidä kookoksesta.. hyvää joulunaikaa!
0
1 vastaus

Ihana resepti, kiitos! Uusi vuosi tulee ja uudet arkiruokareseptit ovat todella tervetulleita 🙂
0
1 vastaus

Toivottavasti maistuu 🙂 Ensivuonna alkaa heti tammikuussa uusi postaussarja jossa tehdään vegaanisesti ja gluteenittomasti arjen perusruokia 🙂
0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Munakoisoni ja minä
Olen vuonna -87 syntynyt äiti. Aloitin Koisoni kasvatuksen lokakuussa 2012. Blogi piirtää sanallista kuvaa perhe-elämästä ja äitiydestä. Rehellisellä rakkaudella. Paikoin ekologisella ja välillä materialistisella otteella. Viha-rakkaussuhteella nykaikaan ja leikkipuistoihin. Yhteydenotot: jasmin.kauko@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • #PerheKauko nauttii jäätelöstä ilman nukkumaanmenoaikaa #Lahti #satamanmakasiini #kesä #vegan #perhe #loma #Yrittäjäelämää #yrittäjäperhe #

munakoisonijamina

Artikkelit

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: