Yleinen 28.12.2017
TEKSTI Jasmin

Nopeasti pudotettu paino ja ikuinen löysä vatsanahka

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Viimevuoden lopulla ja alkuvuodesta postailin aika paljon kehopositiivisuuteen liittyviä juttuja jotka suurelta osin liittyivät painonpudotukseen. Olin hieman järkyttynyt siitä, etten laihtumalla saanut unelmavartaloa. En, vaikka kaikkeni tein.

Kyllä minä laihduin. Pudotin 36kg. Se, mitä siitä seurasi, ei ollut mahtava itsetunto ja upea vartalo. Monet sanoivat laihduttamisen jälkiä koskevaan postaukseeni aikanaan, että älä huoli, nahka palautuu. Niinpä olen myös saanut kyselyjä, että palautuiko se? Tällaisiin kysymyksiin on hieman kiusallista vastata. Laihduttamista pidetään hienona saavutuksena ja kaikkea siihen liittyvää jotenkin avoimesti jaettavana. Toki olen esitellyt roikkuvia osiani ennenkin ajatellen, että asioista pitää puhua, joten näin vuodenvaihteessa laihduttamisen kulta-aikana puhun edelleen.

No se nahka. Paljon puhuttu sisäelinkuori. Olen ollut tässä painossa nyt melkein kaksi kokonaista vuotta. Tarkemmin sanottuna vuoden ja 9 kuukautta. Eikä se palautunut vieläkään. Ei treenillä, ei voiteilla. Edelleen näyttää samalta, kuin sinä päivänä jona vaaka pysähtyi. Eikä se palaudu. Ei edes säteilyttämällä. Toki vajaa 2 vuotta on suhteellisen lyhyt aika, mutta kyllä tässä ajassa ihon olisi pitänyt alkaa vetäytymään, jos se sen aikoisi tehdä. Eli te kaikki nopeasti painoanne pudottavat, älkää luottako aikaan. Luottakaa vaakakapinaan.

Tilastot puhuvat nopeaa laihdutusta vastaan. Helppo pudottaa, vaikea pitää. Se on ainakin omalla kohdallani osoittautunut todeksi. Olen pitänyt painoni, mutta helppoa se ei ole ollut. Kalorimaasta on pitkä matka pois. Painonpudotuksesta kysyttäessä, oli helppo sanoa, että söin vain terveellisemmin ja se siitä. Pyh sanon minä. Ei 10 kk pudoteta 40 prosenttia painosta syömällä terveellisesti. Etsin edelleen sallivuuden rajoja. Yritän opetella luottamaan siihen, että kun syö tarpeeksi ja terveellisesti, paino ei nouse. Herkutellakin saa. Uusi elämäntapa olisi ollut huomattavasti helpompi opetella heti alusta, ennen kuin oli laihduttanut grammaakaan. Silloin kaikki olisi tapahtunut hitaammin ja nahkakin olisi todennäköisesti pysynyt perässä.

Nyt suurimpia opettelun aiheita syömisen rinnalla on omissa nahoissaan oleminen. En enää yritä laihduttaa nahkaa pois. Ihoa ei voi laihduttaa. Se alkaisi vain roikkua pahemmin. Sitä paitsi bmi 21 saa luvan riittää kolmekymppiselle äidille, tuli kireistä farkuista jenkkakahvoja tai ei. En käy kuntosalilla siksi, että kiinteytyisin ja saisin lihakset tämän ihon alle. Se on turhaa. Lihaksia tulee, iho pysyy. Mutta niitä lihaksia onneksi tarvitaan, vaikka niitä ei näkyisi. Sinänsä salilla käynti ei täten ole turhaa. Senkin ajatuksen olen joutunut ostamaan kohtalaisen kalliilla.

Painon pitäminen normaalina. Siinä sitä on haastetta lopun elämäksi. Sen ei pitäisi olla haaste, mutta jos on kerran laihduttanut, kadottanut oman kehonsa rajat, sekoittanut kohtuuden ja niukkuuden keskenään sekä koko siihenastisen elämänsä syönyt väärin, ei pelkät vaa’an lukemat muuta mitään. Minulle laihdutuksen suurempia mysteerejä on edelleen oman kehon rakastaminen, täydellisyyden unohtaminen ja pysyvä hyvä olo.

Oikotietä onneen ei ollut. Oikotie pienempiin vaatekokoihin sen sijaan oli. Onnen kanssa sillä taas ei ole mitään tekemistä.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (9)

Hyvä pointti, kiitos siitä 🙂 Itse ajattelin sen niin, että se bmi juuri voi olla mitä tahansa, eikä se kerro miltä vaatteiden alta näyttää mutta myös sen, että tämän ikäisenä ei tarvitse mahtua hm nuorten osaston vaatteisiin eikä tavoitella alhaisia bmi-lukuja. En ottanut sillä kantaa siihen, olenko itse terve, lihasta vai rasvaa. Saman asian olisi voinut ilmaista muillakin tavoin, mutta sitten joku ajattelisi kuitenkin, että mitä pahaa siinä on että mahtuu nuorten vaatteisiin jne 😀 Eli on vaikea ilmaista, että kolmekymppisenä ei tarvitse tavoitella pienuutta, aikuinen saa olla aikuisen kokoinen. Sitten taas toisaalta, miksi nuorenkaan tarvitsisi tavoitella pienuutta.. Nimittäin ei tarvitse. Hankala muotoiltavaksi <3
0
1 vastaus

Kiitos!
Koko ei tee kenestäkään kaunista tai rumaa. Ei pieni koko, eikä iso koko.
Eikä kauneus tee kenestäkään hyvää ihmistä. Ihmisen hyvyys asuu jossain muualla.
”Mutta laihduttaisit nyt, edes terveyden vuoksi!”
Mutta kun se kokokaan ei tee kenestäkään automaattisesti tervettä.
Tai sairasta.
0
1 vastaus

Kiitos tästä! Just sellainen realistinen juttu mikä käy monelle, harmi että näistä puhutaan niin vähän.
Olet kaunis nainen! ❤
0
1 vastaus

Kiitos <3
Toivotaan että näistä puhuminen ajan myötä yleistyisi, suunta on onneksi parempi 🙂
0
1 vastaus

Oletko ajatellut leikkausta? Olisi varmaan melko kallista ? mutta kiitos rohkeudestasi!
0
1 vastaus

On se toki käynyt mielessä, mutta minulle tehtiin reilu vuosi sitten vatsan alueen leikkaus joka oli niin rankka kokemus että leikkauksiin ei kovin hevillä enää lähdetä. Lisäksi tästä ei ole tullut fyysistä haittaa joten julkisella en sitä saisi. Yksityisellä kallis lysti. Olen myös ajatellut asian niin, että jos nyt leikkauttaisin tämän, haluaisin leikkauttaa rinnatkin. Niiden jälkeen ehkä allit ja silmärypyt jne… Eli kosmeettisten juttujen takia en halua lähteä leikkelemään itsäeni, en usko että olisin koskaan tyytyväinen.
0
1 vastaus

Hyvin tutulle näyttää. Itse sain esikoisen 12v sitten parikymppisenä ja vaikka paino ei noussut raskaudessa kun 12kg, niin se kun suurin osa tippui parissa viikossa, jäljelle jäi pelkkä nahka. Olen aina ollut tosi pieni ja hoikka ja maha oli valtava myös toisessa raskaudessa, josta nahan määrä vaan lisääntyi. Eikä se siit tosiaan mihinkään häviä, muuten painoindeksi on alipainon puolella eli 16, mutta maha jää silti farkkujen vetoketjun väliin.
0
1 vastaus

Kiitos! Oot rohkea ja kaunis nainen <3
0
1 vastaus

Hyvä kirjoitus, mutta hieman tökkäsi BMI:n mainitseminen. Jokainen fiksu ihminen kun varmasti tietää, ettei se ole millään tasolla relevantti mittari painon tai terveyden suhteen, vaan vuonna nakki ja kirves kehitetty tasapäistämismittari. Kilo lihasta kun on tilavuudeltaan eri kuin kilo rasvaa. Tsemppiä kuitenkin mahanahkan kanssa tuskailuun 🙂 Näytät upealta siitä huolimatta!
0
1 vastaus

Hyvä pointti, kiitos siitä 🙂 Itse ajattelin sen niin, että se bmi juuri voi olla mitä tahansa, eikä se kerro miltä vaatteiden alta näyttää mutta myös sen, että tämän ikäisenä ei tarvitse mahtua hm nuorten osaston vaatteisiin eikä tavoitella alhaisia bmi-lukuja. En ottanut sillä kantaa siihen, olenko itse terve, lihasta vai rasvaa. Saman asian olisi voinut ilmaista muillakin tavoin, mutta sitten joku ajattelisi kuitenkin, että mitä pahaa siinä on että mahtuu nuorten vaatteisiin jne 😀 Eli on vaikea ilmaista, että kolmekymppisenä ei tarvitse tavoitella pienuutta, aikuinen saa olla aikuisen kokoinen. Sitten taas toisaalta, miksi nuorenkaan tarvitsisi tavoitella pienuutta.. Nimittäin ei tarvitse. Hankala muotoiltavaksi <3
0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Munakoisoni ja minä
Olen vuonna -87 syntynyt äiti. Aloitin Koisoni kasvatuksen lokakuussa 2012. Blogi piirtää sanallista kuvaa perhe-elämästä ja äitiydestä. Rehellisellä rakkaudella. Paikoin ekologisella ja välillä materialistisella otteella. Viha-rakkaussuhteella nykaikaan ja leikkipuistoihin. Yhteydenotot: jasmin.kauko@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • #mummola #ohjeblogissa #vegaaninen #gluteeniton #leivonta #vegan #muffin #glutenfri

munakoisonijamina

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: