Yleinen 12.1.2018
TEKSTI Jasmin

Rintasyöpä -Todellinen uhka

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kuvituskuva: Mammografia

Rinnat. Nuo miesten rakastamat syöpäpesäkkeet. Aivan turha puhua pehmeydestä, kiihottavuudesta ja seksikkyydestä. Tänään, juuri nyt rinnat ovat minulle uhka. Tosin se uhka on jo ohi, mutta kaikki me tiedämme, että myrskyvaroitus säilyy mielessä pitkään.

Löysin rinnastani kummallisen tuntuisen alueen. Lisäksi rinnasta tuli jotakin kirkasta nestettä, vaikken ole imettänyt 2 vuoteen. Anoppini vakuutti, että synnyttäneen naisen rinnat voivat päästää pihalle maitoja vielä kymmenienkin vuosien jälkeen. Rauhoituin, sillä olihan jouluaatto. Omituiset oireet jatkuivat tammikuussa. Näppäränä digiaikaisena ihmisenä googlasin, että 1/10 kirkasta nestettä erittävistä rinnoista synnyttää rintasyöpää. Omituisen tuntuinen kipuileva rinnan neljänneskin huoletti.

Koetin saada tuloksetta aikaa terveyskeskuksesta. Onnistuin tartuttamaan Katastrofiajatuksen puolisooni jonka mielestä oli syytä painella yksityiselle, vaikka pienyrittäjän ja bloggaavan opiskelijan tulot eivät pilviä hivele. Sain ajan yksityiseltä lääkäriasemalta seuraavaksi aamuksi.

Tällaisten pelkojen tullessa pintaan, minä ajattelen, että siitä päästään sillä, että lääkäri sanoo, että ei se mitään ole, kaikki on hyvin. Tällä kertaa en saanut mielenrauhaa. Yleislääkäri sanoi heti, että hyvä kun tulit ja onneksi et odottanut enää päivääkään. Myös hän huomasi kummallisen alueen rinnassani ja sanoi, että krooninen d-vitamiininpuutokseni jota ei meinata saada hallintaan, kutsuu luokseen pahanlaatuisuuksia. Sain kiireellisen lähetteen laajaan mammografiaan ja ultraan.

Aika järjestyi muutaman tunnin päähän. Olin onnekas. Minut sattui mammografiakuvien lisäksi ultraamaan radiologi joka oli luonut uransa rintojen parista. Hän asteli huoneeseen ja sanoi ensimmäiseksi ”Jasmin. Minä kerron sinulle kaiken”.

Mammografia oli puhdas, eikä ultrakaan löytänyt pahanlaatuisia muutoksia. Eritteen selitti jotkin hieman suuremmat nestetiehyet. Kipu ja turvotus jäivät arvoitukseksi. Pelkäämääni inflammatorista rintasyöpää se ei kuitenkaan ole. Kysyin ainakin neljästi.

Koko päivä meni pohtiessa, että voiko tämä olla totta. Voiko syöpä oikeasti olla totta? Silloin, kun lääkäri leimaa lähetteen kiireelliseksi ja sanoo, että tämä voi olla hyvin vakavaa, sitä ihan oikeasti uskoo.

Tutkikaa rintanne. Ja sen lisäksi, käykää tutkituttamassa ne. Jos terveyskeskuksiin on pitkät jonot, tai ette tule kuulluksi, yksityinen voi olla vaihtoehto. Yleislääkäri+laaja mammografia+ultraääni kustansivat toimitusmaksuineen 320e. Koko asia hoitui saman päivän aikana. Laskin, että julkisen kautta ensin terveyskeskusmaksu 45e, sitten keskussairaalassa Gynegologi+tutkimukset tulisivat maksamaan pitkälle toista, ellei kolmatta sataa joten hintaero lopulta ei ole mikään ihan kauhea. Yksityisten lääkäriasemien hinnat vaihtelevat hieman, mutta ratkaisevia eroja ei ole. Tuosta 320 eurosta yleislääkärin palkkio oli 90e eli mammografia ja ultran yhteishinta pyörii 200 euron paikkeilla. Molemmat tutkimukset erikseen otettuina olisi ollut 150euron luokkaa per tutkimus, joten yhdistettynä nämä kannattaa ottaa jos itse kustantaa.

Minua ahdistaa ajatuskin tällä hetkellä omista rinnoistani. Rintasyöpä on naisten yleisin syöpä. Odotellessani mammografiaa, tein sopimuksen Jumalan kanssa. Jos syöpää ei ole, lopetan tupakoinnin. Jos Jumalan kanssa menee tekemään sopimuksia, ne on syytä lunastaa.

 

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

Kommentit (4)

Tiedän miltä susta on tuntunut. Itse olin vastaavassa tilanteessa melko tarkalleen kuukausi sitten. Ikävä kyllä minun kohdallani kyse olikin rintasyövästä. Alun järkytyksen jälkeen olen päättänyt taistella kaikkeni ja otan tämän yhtenä vaiheena elämääni. Positiivinen mieli, tukijoukot ja mahdollisimman normi arki auttaa jaksamaan ❤ Hienoa että selvisit säikähdyksellä!!
0
1 vastaus

Lupauksesi on sijoitus itseesi ja perheeseesi. Ehkä tämä oli se jota tarvittiin tupakoinnin kitkemiseksi pois. Peukku ja voimavirtaa!
0
1 vastaus

Huhhuh, samassa tilanteessa tänään olleena ymmärrän niin hyvin miltä sinusta on tuntunut. Tänään oli elämäni pisimmät tunnit kun odotin mammografiaan pääsyä 🙁 Onneksi kaikki oli hyvin. Ja onneksi sinulla oli myös kaikki hyvin. Tästä lähtien tutkin rinnat joka kuukausi!
0
1 vastaus

Kuin oma tarinani tältä viikolta! Kyllä pysäyttää. Ja säikäyttää. Sama oli tulos, kuin sinulla. Olin onnekas.
0
1 vastaus

Tiedän miltä susta on tuntunut. Itse olin vastaavassa tilanteessa melko tarkalleen kuukausi sitten. Ikävä kyllä minun kohdallani kyse olikin rintasyövästä. Alun järkytyksen jälkeen olen päättänyt taistella kaikkeni ja otan tämän yhtenä vaiheena elämääni. Positiivinen mieli, tukijoukot ja mahdollisimman normi arki auttaa jaksamaan ❤ Hienoa että selvisit säikähdyksellä!!
0
1 vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Munakoisoni ja minä
Olen vuonna -87 syntynyt äiti. Aloitin Koisoni kasvatuksen lokakuussa 2012. Blogi piirtää sanallista kuvaa perhe-elämästä ja äitiydestä. Rehellisellä rakkaudella. Paikoin ekologisella ja välillä materialistisella otteella. Viha-rakkaussuhteella nykaikaan ja leikkipuistoihin. Yhteydenotot: jasmin.kauko@gmail.com

Arkisto

Instagram

  • #mummola #ohjeblogissa #vegaaninen #gluteeniton #leivonta #vegan #muffin #glutenfri

munakoisonijamina

Suomen suurin perheblogiyhteisö tarjoaa luettavaa ja vertaistukea niin odotusajasta, vauva-arjesta, taaperon uhmasta kuin muistakin perhe-elämän iloista ja haasteista. Tarjolla on huumoria, vinkkejä, arjen vertaistukea, kyyneliäkin. Tervetuloa joukkoon!

Seuraa
meitä: